søndag den 31. maj 2009

Min helt egen lille knit-in-public aktion....

Ikke, at jeg ikke plejer at strikke offentligt. Gør det faktisk på stationer, i s-toge, intercity-toge, busser, til møder og evt. en lille smule på caféer. Men i dag tog jeg så i Tivoli for at strikke lidt (har årskort). Det var superhyggeligt! Og enormt varmt. Ikke lige vejr til at tænke på strikkede strømper, egentlig. Ikke andre strikkere end mig. Men altid afslappende, særligt i dag med en is-café-latte... Kan anbefales!
P.S. Det halve kongerige går altså rigtig stærkt på pind nr. 6! Er allerede halvvejs (dvs. sv.t. et kvart kongerige... Er det mon Sjælland?)

lørdag den 30. maj 2009

Alternative navne....

Dette er totalt stjålet/lånt fra Carrie´s blog, og derfor på amerikansk. Meget morsomt, synes jeg!
Forslag til alter-ego navne (hvis man nu pludselig skulle få brug for det!) Kan klart bedst lide mit Star Wars navn!

Rock Star Name: (1st Pet’s name & current car) ~ Cirkeline Centurion
Guy/Girl Name: (1st initial + first 3 letters of your last name) ~ C-Han
Detective Name: (Fave color & fave animal) ~ Red Budgie
Soap Opera Name: (Middle name & city/town born in) ~ Roen(ne) Copenhagen
Star Wars Name: (First 3 letters of last name + first 2 of first name) ~ Hanch
Superhero: (”The” & second fave color & fave drink) ~ The pink Aqua
Nascar Name: (1st names of grandfathers’) ~ Svend Richard
Stripper Name: (Fave scent/perfume/cologne & fave candy) ~ Rose Cinnamon (gum)
TartWitness Protection Name: (Mom & Dad’s middle name) ~ Agnete Richard
Weather Anchor Name: (5th grade teacher’s last name & a city which starts with the same letter) ~ Børgård Bagsværd
Spy/Bond Name: (fave season/holiday & fave flower) ~ Autumn Rose
Cartoon Name: (fave fruit & article of present clothing + “ie” or “y”) ~ Sharon Socky
Hippy Name: (What you ate for breakfast & fave tree) ~ Oatmeal Cherry

fredag den 29. maj 2009

Sjal-amok og Kauni-gal!

Det er gået helt agurk, det dér startitis. Er i dag startet på hele 2 sjaler, så jeg nu ialt har 7 projekter (uden at være begyndt på niecens strømper....)
Det ene sjal ses her: det halve kongerige, strikket i drops silke-alpaca, købt på udsalg. Vidunderligt blødt garn! Strikkes på pind nr. 6, så der sker hurtigt noget, skulle jeg hilse og sige!
Det andet sjal er i brun/grå/orange Kauni - et sjal med blade fra Drops. Har siddet og kigget mange, mange sjaler på Ravelry, også mange af Kauni, og de bliver altså flotte... Især de, der er startet øverst midt i, og får trekantede "striber" ned ad sjalet. Sådan et måtte jeg også lige prøve!
Er blevet helt hooked på Kauni. Godt, gedigent uldgarn uden det store ståhej. Ret kradst, lugter af får og har endda autentiske græsstrå i garnet! Efter vask bliver det heldigvis blødere, og farverne er smukke. Desuden kan farveskiftene bruges til rigtig meget - ikke bare de officielle opskrifter. Jeg har strikket ihvertfald 700 g Kauni allerede i år, og der kommer mere ud.... Bare vent!

Poppy socks

På trods af en glimrende designer (Cookie A.) er disse strømper ikke helt problemfrie...
Mønsteret giver et stramt "bånd", når det kommer på hele vejen rundt om strømpen ved anklen. Jeg havde godt en anelse om, at mine absolut ikke tændstik-tynde ankler kunne få problemer, men faktisk kunne jeg ikke engang få hælen igennem!
Problemet er vistnok løst nu - jeg tog 2 masker ud i mønsteret på alle 4 strømpepinde, så der er 8 masker ekstra... Men helt optimalt ville jeg ikke kalde det!

torsdag den 28. maj 2009

Hov!

Hmm. Har vist nok nu officielt lovet nevøen på 9½ en sort bluse med flammer. Han foreslog det selv - jeg trak i land - mormoderen bakkede op, og nu hænger jeg på den....
På trods af alt mit garn er sort ikke lige en hyppig farve, så der skal også shoppes.
Har forestillet mig at bruge flammer fra denne her, kombineret med noget Elizabeth Zimmermann sadle-back shoulder. Men han skal først bruge den til efteråret/vinter (siger hans moster), så det kan nå at blive ændret mange, mange gange!

onsdag den 27. maj 2009

Måtte altså bare lige prøve....

Jeg var altså nødt til at prøve at strikke lidt med det hjemme-farvede garn... Så i går startede jeg op på et par monkey-sokker. Jeg havde godt nok allerede et par i det mønster, men til gengæld vidste jeg jo, at det nok kunne bære lidt vilde farver, og at det ikke var super-indviklet....
Er egentlig meget positiv indtil videre! Striberne er alligevel så smalle, at de næsten ser lidt vandrette ud, og farverne er så flotte.... Kan vist godt leve med, at de er ret Ara-papegøje-spraglede!
Nå. Engang skal jeg have gjort noget færdigt. Og strikket børnestrømper (fik sms i går: "Er mine strømper færdige, moster?" - og hun havde næsten selv skrevet den!)

Flere års arbejde....

tirsdag den 26. maj 2009

Min nye nederdel

Så blev maj måneds projekt færdigt. Linningen blev strikket hjemmefra, så hele Kauni-delen kunne laves på kongres i San Diego. Jeg opdagede, at man ikke lige sådan gør kål på 300 g Kauni, så den blev først færdig i går...
Opskriften er "hjemme-strikket" (hø hø), men lidt mere gennemtænkt end i februar.
Jeg slog 50 m op på p 3 i Marianne Svit Supersoft og strikkede linningen på tværs, til den passede (let strakt) rundt om maven. Jeg lukkede af, foldede på langs, og tog masker op svarende til hver eneste række på p 3½. Da jeg havde taget 1. maske løst af i hver side, samlede jeg skiftevis 1 maske op fra den ene og den anden side. Jeg tog lidt ud, så det passede til mønsteret, og strikkede feather/fan mønster til der ikke var mere garn.... En enkelt gang ca. halvvejs tog jeg ud i mønsteret. Der er knapper i linningen, og derudover ca. 10 cm slids i mønsterdelen, hvor jeg har lavet et lille under-/overfald, inden jeg strikkede på rundpind. Meget tilfreds!

mandag den 25. maj 2009

Bonita knit and sew

Udefra ser den meget beskeden ud... Jeg lod mig narre! Kom indenfor og så den lille hyggelige butik med en hel del garn - bestemt dejlig butik! Men så spurgte jeg efter "To-fut-sies" (anti-sure-tæer-garn) og fandt ud af, at der var et lige så stort baglokale + et par andre, mindre rum.
De havde strømpegarn, bomuld, uld, mohair, you name it!
Der var også usandsynligt mange strikkebøger til salg - endda fordelt efter emne. Både sofaer med sofabord og et rundt bord med stole - god plads til at sidde og strikke. Mange arrangementer, havde jeg indtryk af, så skulle du komme forbi, kunne det jo være, at der skete noget spændende?
Ud over de 2 nøgler to-fut-sies (det tredje fik jeg som gave af Carol), købte jeg et nøgle strømpegarn med lidt glimmer. Meget festligt, og lidt indisk udseende, synes jeg.
Tofutsien får vist ret hurtigt ihvertfald 6 ben at gå på, for niecens brødre ville da også gerne have sådan nogle smarte strømper! Så nu skal der strikkes blå str. 39-40, lilla str. 32 og et par blå/lilla i str. 28. For jeg vil altså gerne beholde et nøgle selv!!!

En tand bedre....

Denne fikse lille sag er vist egentlig beregnet til at hjælpe tandfeen. Der er ihvertfald en lomme bagpå til udveksling af tand/penge...

Jeg skal nu snart have gang i den - som "tillykke-med-ny-klinik-gave" til min tandlæge!

søndag den 24. maj 2009

Må lige vise det...


Mit fine, hjemmefarvede garn, som jeg er så ustyrligt glad for. Især det røde!

lørdag den 23. maj 2009

En masse garn og et lille strikketøj...

Her er sagerne fra Two Sisters and Ewe. Lækre sager er det! Butikken ligger på La Mesa Boulevard, lige ved en sporvogns-station for den orange linje... (Meget, meget praktisk, når man ikke har bil!
Som det ses, er butikken meget hyggelig udefra, men endnu mere indeni - inkl. et meget stort, fint, malet bord, beregnet på at sidde og strikke om (det fungerer ganske glimrende!)
Garnet blev mest fint, amerikansk, håndfarvet strømpegarn. Øverst fra venstre ses: 2 nøgler babyalpaca/tencel (hvad det så end er...) til gave. Meget blødt og lækkert. Det næste nøgle melerede, rødbrune garn er strømpegarn af alpaca, silke, merino og nylon. Det gyldne må da lige passe til mine guldtræsko på arbejde! De 3 nøgler i hjørnet er Therapi - Hat-attack garnet, der udgår, og derfor var til halv pris. Det lime-grønne til højre er jo nok ikke vanvittigt kønt. Det er ihvertfald en noget skrap farve! Men jeg ville gerne prøve det mærke... Nederst ses mit livs første "toe-up" strømpe, også i alpaca/silke/merino/nylon. Ustyrligt lækkert garn, og sjovt mønster, omend det da er noget besværligt at lave sådan en "wrap & turn" hæl! Det er en "Poppy-sock" af Cookie A (med den designer turde jeg godt satse på, at mønsteret virkede, selv om det så noget indviklet ud ved første gennemlæsning!) Bemærk venligst de små, firkantede strømpepinde! Str. 2 1/4, men rigtig lækre at strikke med, trods kanterne. Eneste lille minus er, at de er meget glatte og meget korte, og at maskerne derfor har lidt lettere ved at falde af. Men det er ikke noget alvorligt minus...
Mere følger....

fredag den 22. maj 2009

Det sidste først....

Farvning burde jo være en alvorlig sag med store gryder, afkog af svampe og birkebark (og hvad har vi!) - men denne farvning var aldeles til den sjove side! Hermed en noget fyldigere rapport fra spinde-klassen med garnfarvning. Søde Patty (hvis ben ses på billedet) havde medbragt hele 3 bundter garn, som jeg kunne muntre mig med (indkøbt på knitpicks hjemmeside - den varme anbefaling hermed givet videre: det er både billigt og lækkert garn!) - og det gjorde jeg så... For fulde gardiner! Håndfarvning foregik ved først at gøre garnet grundigt vådt, trykke vandet ud, og placere det på vita-wrap. Farven blev duppet på med små stykker svamp, grundigt, på begge sider af bundtet. Herefter et nyt lag vita-wrap, der lukkede garnet godt inde, og så i mikrobølgeovnen ved middel styrke i 3 x 1 minut med 1 minuts pause imellem.
Efter afkøling, indpakket i aviser, blev garnet skyllet i lunken vand (foregik på hotelværelset), og hængt til tørre, som det ses. Det tørrede ikke helt på en nat, men er i skrivende stund ved at tørre færdig (efter at have ligget indpakket i plastikposer under 19 timers flyvetur), hængt over diverse dørhåndtag i lejligheden.
Jeg er aldeles vild med det røde/pink/gule/brune bundt, der efterhånden indeholder mange nuancer pink/lyserød og orange. Det garnnøgle er bestemt til et sjal - der er godt 900 m. De blå/gule/grønne bundter er lidt mere uldne - der er aldeles for mange hvide tråde uden farve nok... Men mon de ikke kan bruges til nogle fine strømper? Jeg har ingen anelse om udseendet efter strikning, men venter i højeste spænding! (Jeg fik dog at vide, at man umuligt kunne ødelægge noget ved håndfarvning. Det meste bliver smukt!) Jeg kunne absolut godt se mig selv købe mig fattig i ufarvet strømpegarn og farver, og lave lidt hjemmefarvning. Men det må vel blive om 1,5-2 kg garnforbrug! (Holder faktisk standarden godt i år - strikker ca. halvt så meget som jeg køber... Ikke helt tilfredsstillende!)
Det var en vidunderlig aften. Udover farverne, fik jeg denne fine, totalt håndlavede taske af Carol. Hun har selv spundet garnet, farvet det, strikket det og filtet det. Samt filtet blomsterne. Den er dejlig i tykkelsen, og har en perfekt størrelse - til et strikketøj, men også nærmest til hvad-som-helst. Den skal jeg bruge rigtig meget! Og tænke på Carol, der snart skal have skiftet en skulder ud. Desuden fik jeg et nøgle To-foot-sies, så nu har niecen hele 3 farver at vælge imellem til de meget diskuterede sokker uden lugt!
Yderligere rapporter fra garnbutikker, samt om indkøb, følger....
Edit: har lige opdaget, at knitpicks garn er US exclusive, medmindre man har en US adresse at sende til.... Hmm. Må kunne lade sig gøre! Om 1½ kg!

onsdag den 20. maj 2009

Bonita

I gaar fik jeg set Bonita knit and sew. Meget, meget hyggelig butik, der var temmelig meget stoerre indeni end udenpaa! Igen rigtig soede mennesker, og laekkert, laekkert garn. Lidt billigere end Two Sisters, men paa den anden side holdt jeg mig paa maatten denne garn, og koebte kun det planlagte! 2 noegler Too-fut-sies og et noegle stroempegarn med glimmer. Niecen bliver glad, for hun var godt nok hooked paa ideen om stroemper, der skulle modvirke sure taeer! Hun skal nok faa et par (og det er altsaa ikke, fordi hun ellers har exceptionelt sure taeer, hun var bare meget fascineret).
Det var lidt besvaerligt at komme derud - 2 sporvogne og 1 bus (der kun koerer 1 gang i timen), men besvaeret vaerd. Er saamaend naesten ked af, at jeg ikke havde mere tid end de 45 min til bussen koerte hjem igen! Og at jeg ikke vidste, at de i loerdags havde spinde-dag, og i aften har Anne Schaefer-aften (meget, meget laekkert, meget, meget dyrt garn = meget, meget uheldig oekonomisk kombination!). Men glaeder mig til strikke-cafe i eftermiddag og spinde-klasse i aften.
Og glaeder mig til at komme hjem og kunne saette billeder paa!

tirsdag den 19. maj 2009

Firkantede stroempepinde....

Jeg har faaet koebt saadan et par, i str. 2 1/4. De er faktisk rigtig dejlige at strikke med, men ret smaa. Og glatte. Saa den ene er allerede blevet pist vaek.
I dag skal jeg alligevel proeve en garnbutik mere... Bonita, der har stroempegarn med rejeskaller... Har sparet paa madpengene (suk. Men det garn er altsaa laekkert, pyt med, om maden er fra supermarked eller restaurant!)

mandag den 18. maj 2009

Strikkecafe i Californien

Det gik bedre med nummer 2 garnbutik, 2 sisters and Ewe. Over al forventning, faktisk! Der var "knit-in", saa jeg har nu faaet nye venner og er oveni inviteret til strikkecafe igen onsdag, og - hold nu fast! - spinde-aften! Hvor man ogsaa skal farve garn! Jeg kan lige naa det, inden turen gaar hjem, og jeg glaeder mig uhaemmet. Hurra for Ravelry!
P.S. Skal jeg naevne, at jeg ogsaa brugte alle mine garnpenge i selvsamme butik? Paa laekkert, amerikansk, haandfarvet stroempegarn.....

søndag den 17. maj 2009

One down, 4 to go.....

Har vaeret i den foerste garnbutik - uden at koebe noget garn! Jamen - hvad sker der? Heldigvis er der 4 mere at vaelge imellem. Gaar efter haandfarvet stroempegarn. Ikke fra Tyskland (som det var i "The Grove" denne gang) men gerne "lokalt" (hvor lokal kan USA blive?)..
Koebte bambusrundpind og tog strikketoej med til Kastrup - UDEN at spoerge nogen om lov! Det gik glimrende! Strikkede mig igennem samtlige 3 film i flyet og hyggede mig glimrende...

torsdag den 14. maj 2009

Bliver ikke mere klar på denne side af midnat!

Kufferten er pakket, posteren printet ud, passet fundet (og mine 1.65 dollars, der var til over fra sidst..), opvasken klaret, undulaterne sat i pleje (hos deres bedste undulatvenner!) OG der er udlovet gaver til de, der passer undulaterne godt!
Der var bred enighed (3 børn mod 1 voksen) om, at det hed børnegaver denne gang. Det blev gjort klart, at jeg ikke kunne love noget på forhånd, for man ved jo aldrig, hvad de har! Der blev endda truet højt og tydeligt med, at i mangel af bedre ville der blive uddelt garn-gaver! Det sidste blev mærkeligt nok godt modtaget, da jeg havde fortalt om USA´s lyksaligheder: sukkerrørs-garn, mælkegarn, sojagarn, ståltrådsgarn og garn med rejeskaller... Niecen ville da vældigt gerne have "anti-sure-tæer"- garn med rejeskaller (og jeg må meget gerne strikke strømperne til hende!), storebroderen var mere til sukkerrør, mælk eller ståltråd, mens lillebroderen bare ville have en gave. "Har du gavepapir, moster?""Du skal putte tape på!" Hans gave skal gerne indeholde "maaaaange kanel-tyggegummier!" (en dreng efter mit hjerte - bliver han afhængig af kaneltyggegummi inden han fylder 4, tager jeg det fulde ansvar!)
Apropros gaver. De 3 nøgler garn (orange, rød og sort) fik jeg som præmie fra Pernille - for at være hurtigst til at finde en opskrift på en hue med flammer. Garnet er jo perfekt til flammer! Da jeg fortalte niecen om planerne med at lave en sort bamsetrøje med flammer, var hun straks - tjah - fyr og flamme! Det var storebroderen også, så jeg bliver nok nødt til at strikke ham en ild-hue engang inden det bliver koldt igen. (Der er vel Karisma på tilbud i de rigtige farver resten af måneden, ikke?)
Reportage følger efter hjemkomst. Nu vil jeg gå ind og samle de sidste masker op langs nederdels-linningen (konference-strikketøj), drikke en øl og blive klar til at sove.

Intarsia

Jeg har fået et spørgsmål om intarsia. Som det nok er nogle bekendt, får man automatisk meget grimme kanter, hvor man skifter mellem 2 farver ved gobelin-strikning. Jeg har fundet en måde at løse problemet på - jeg ved egentlig ikke, om den har et navn, men jeg vil prøve at beskrive den her. Hvis du har brug for metoden, er den til fri afbenyttelse.
I have received a question on intarsia. As you might know, intarsia automatically creates very ugly edges where 2 colours meet each other. I found a way to solve this problem - I don´t know if it has a name, but I will try to describe it. If you sometime have use for this method, you are ever so wellcome.
Det øverste billede viser det netop færdigstrikkede forstykke til en Build-a-bear vest med sokketern. Som det ses, er især de øverste, skrå kanter ikke kønne. De smalle kryds igennem ternene ser egentlig ok ud.
The top picture is the front of a Build-a-bear argyle top. As it is clearly seen, especially the top edges of the pattern not pretty. The thin lines through the pattern is okay.

Jeg bruger de ender, der alligevel hænger, til at stramme tråden op, Jeg syr skiftevis mellem de lidt løse tråde mellem pindeskift, og et stykke ude i det ensfarvede (i lidt af garnet, så det ikke ses fra forsiden).
By using the loose ends hanging there anyway, I tighten up the yarn. I put the needle through the looser threads (white, vertical) from the change of rows, and then through the background colour (dark blue) a few stitches away. I sew through part of the blue stitches, so that the sewing will not be visible from the front.

Den øverste, skrå del af mønsteret syet færdig.
The top, oblique part of the pattern sewn.

Efter syning af alle sider, bagsiden af arbejdet.
Finished sewing all edges, wrong side of the work.
Ternet yderst til højre syet færdig - i forhold til de andre tern kan forskellen ses tydeligt.
The far right square finished. When compared to the other squares the difference is obvious.
Jeg har brugt denne metode til alle intarsia-sweatre på alle de områder, hvor kanterne ser grimme ud. Det er et stort arbejde, men jeg synes, det betaler sig.
I use this method when knitting intarsia-sweaters in all areas where the edges do not look nice. It is quite a work, but I think it pays of.

Tænk... Strikning skulle være beroligende!

Dagens Wulff-Morgenthaler tager emnet op. Gad vide, om de har haft traumatiske strikkeoplevelser som børn?

onsdag den 13. maj 2009

Selvsving....

Har fundet op til flere garnbutikker, der kan besøges pr bus i San Diego (heldigvis er der en fin bus-hjemmeside med planlægning af rejser mv...).
Der er derfor mulighed for ikke bare The Grove, som jeg besøgte sidst, men også:
- Needleworks
- Needlecraft cottage
- Bonita Knitting Store
og - rosinen i pølseenden - Two Sisters and Ewe
Hvis nu andre skulle have lyst til at tage til San Diego....

Min fine, nye strikkepose!


tirsdag den 12. maj 2009

Jeg glæder mig....

Jeg skal til kongres. Igen. På fredag går turen til San Diego, til en rigtig stor, lang kongres (5 dage). Og jeg glæder mig.... Som et lille barn!
Det er så dejligt at være i USA! Jeg ved ikke helt hvorfor. Gætter på en kombination af jetlag, manglende computer, tidligt i seng, tidligt op (jetlag igen!), godt selskab, spændende butikker og masser, masser af strikketid! Man kan simpelthen ikke gøre andet end at tage tingene, som de kommer - tage på kongressen om morgenen (og drikke morgenkaffe på Starbucks på vej derhen), sidde til foredrag hele dagen (og strikke), bruge pauserne til at læse andres resultater, hænge ud på havnen eller det lille, centrale indkøbscenter, gå en lille tur i solen. Jeg glæder mig til at komme i boghandlen (jeg elsker engelsksprogede boghandler. Fordi: man må gerne sætte sig på gulvet og læse alle bøgerne igennem (man må endda drikke kaffe imens!), bøgerne er billige og jeg kan læse dem!) og jeg glæder mig til at gense garnbutikken. Jeg glæder mig endnu mere, fordi jeg skal købe gaver til hele 2 personer, der er lige så garngale som jeg, og som vil elske at få garn fra Amerika. Så jeg kan købe garn i rimelige mængder med den reneste samvittighed i verden! Jeg glæder mig til et af de små supermarkeder - skal helt sikkert købe (mere) kaneltyggegummig og (mere) kaneltandpasta. Plus alle de obligatoriske, amerikanske sladderblade (som min søster også pløjer glad igennem).
Jeg glæder mig!

mandag den 11. maj 2009

Lidt grønt - og bamset!

Endnu en bamsebluse. Denne måske knap så gennemført - hurtig strikket oppefra på p 4,5. Ret vide ærmer (så bamsen kan spare på deodoranten!) og generelt god plads til maven (sådan kan bamser nemlig godt lide det!)
Nå. Pjat til side. Det er faktisk meget hyggeligt at lave bamsetøj! Hurtigt er det også, og i det her tykke bomuld ryger der sandelig også nogle gram garn!

Lidt til mig selv bliver der også. Drops Silketweed er altså bare lækkert.... Farven er også rigtig fin og forårsagtig. Jeg kan altså umuligt fortryde, at det blev købt på tilbud!
Linningen til nederdelen er 2/3 færdig. Keeeedeligt! Men det skal jo til, så jeg kan komme til Kaunigarnet og det sjove mønster!

Læbepomade....

Det er vel noget, vi alle bruger, ikke? Men hvordan opbevarer man den så? Måske burde læbepomader kommer lidt mere til ære og værdighed med dette fine, hæklede etui? En ny trend, måske?

lørdag den 9. maj 2009

Bamse-poncho-sweater

Måle-Marie kan sit arbejde til punkt og prikke. Sidder lige så fint og stille model til denne "lille" sag: En bamse-poncho-sweater! Strikket på pind 3, efter følgende opskrift, der endte med at virke:
Materialer: ca. 50 g selvstribende strømpegarn, pinde nr. 3.
Slå 31 masker op.
1. pind og alle ulige pinde: alle m ret.
2. pind: 15 r, tag 1 ud, 1 r, tag 1 ud, 15 r.
4. pind: 15 r, tag 1 ud, 1 r (denne maske afmærkes med snor el. lign.), tag 1 ud, 1 r, tag 1 ud, 1 r (denne maske afmærkes med snor el. lign.), tag 1 ud, 15 r.
På alle lige pinde slås 1 ny maske op på hver side af de afmærkede masker. Fortsæt, til der er præcis 30 masker før/efter den afmærkede maske (først og sidst på pinden). På de næste 2 pinde slås 3 nye masker op i slutningen, fortsæt udtagninger.
Når der er præcis 50 masker før/efter den afmærkede maske, lukkes af på næste pind (fra vrangsiden): luk 1 maske af, strik 30, luk masker meget løst af, til der er 31 tilbage på pinden, strik 30, luk 1 af. Gem de 2 x 30 masker på en snor.
Strik et stykke magen til.
Ærmer: Saml de 2 x 30 masker op og strik 19 pinde. Luk (meget løst) af på næste pind. Strik nr. 2 ærme lige sådan.
Sy slidsen sammen midt bag, sy skuldersømme 1 maske inde, sy ærmerne sammen nedenunder. Flet/hækl en snor og træk igennem halskanten.
Poncho-sweateren er åben i siderne.

fredag den 8. maj 2009

Lidt til fridagene....

Fik startet 3 nye ting i går, så helt galt gik det ikke. Men hold op, hvor var det dejligt bare at slå op og slå op uden at overveje "konsekvenserne"!
Det blev til:
- nederst til højre ses linning til nederdel. Glatstrik, 50 masker, lige ud ad landevejen. Ret kedeligt, men sliddet værd, for jeg har gode forventninger til sådan en dobbelt linning, strikket på tværs. Burde ikke give sig helt så meget!
- forrest en bamsebluse. De dér Build a Bear ting har nogle overdrevet store hoveder og er enormt tykke, så den skal altså liiiiiige igang igen og blive lidt bredere (halsåbningen skulle dog passe i bredden). Jeg er gået igang med det andet stykke, og når det er klar, bliver det første 20 pinde større. Rigtig sjovt at strikke!
- øverst, bagest en sommerbluse fra Drops i Garnstudio silketweed. Rimeligt lige ud af landevejen - man starter med at strikke forstykker og ryg på én gang, frem og tilbage, så det er nogle seriøse vrangpinde! Garnet er lækkert. Sådan lidt stift på en god måde.... Mange tak til Drops for deres maj udsalg, så jeg kunne prøve det!

torsdag den 7. maj 2009

Startitis....

En meget mærkelig lidelse, der optræder i anfald. Når man er udenfor anfald, kan det være uendelig vanskeligt at finde på et nyt projekt at strikke, og man kan opleve at starte på noget, der ender sine dage i et skab. Ufærdigt og upåagtet.
Men når det så kommer over én! Oh ve, oh skræk!
Kl. er 10.15 og jeg er allerede startet på 2 nye projekter i dag! Linningen til en nederdel, jeg skal strikke på kongres, og så en lille bamsetrøje (jeg skal nemlig strikke bamsetøj til Johannesskolens julemarked, min. 10 stk.) i noget - hmm.. tjah.. - sådan noget "strikket-fra-midten-ud" med en slidsåbning øverst. I resterne af slipsegarnet.
Er kommet i tanker om, at min øve-baby-surprice-jacket nok bliver en Build-a-Bear-surprice-jacket, inden jeg skal have strikket en adult-surprice-jacket til efteråret!
Udover at få alt for mange idéer, skal jeg cykle til Dragør. Fra Frederiksberg. Tørvejr, tak!

onsdag den 6. maj 2009

Uddybende servicemeddelelse

Som nævnt i går holder Drops udsalgsmåned - 40% på udvalgte kvaliteter i hele maj måned. Jeg benyttede mig af det i går, og opdagede følgende ting
- de kræver godt nok, at butikker holder udsalg. Men butikker, hvor man har købt garnet til fuld pris fra firmaet, sætter det ikke nødvendigvis 40% ned, så de derved selv taber penge på det (meget forståeligt!). Til gengæld kan de bestille garnet hjem til udsalgspris, og sælger det så garanteret gerne videre med rabat, hvis der er salg i det!
- man kan komme til at "prøve" Drops garn af de dyre kvaliteter
- Nicoline garn på Nørrebro har alle kvaliteter på tilbud (det har Jorungarn ikke, men ville bestille noget hjem)
- det er altså bare superbilligt!
- jeg har stadig en svag karakter, når det gælder garn på tilbud... Er nu den lykkelige ejer af Silkealpaca til "det halve kongerige" (Mand, jeg glæder mig til at prøve at strikke det!) og en hel del Silketweed.

Skyggebillede (kræver solskin! - sol! kom igen....)

tirsdag den 5. maj 2009

Servicemeddelelse

Hmm. Der er åbenbart 40% rabat på udvalgte Drops-kvaliteter i hele maj måned! Se her. Tror måske nok lige, jeg skal cykle en tur forbi en garnbutik på vej hjem!

Tørklæde-mania

Okay. Er gået helt i tørklæde-selvsving! Fik strikket et færdigt til min mor, i Henrichsens silke/uld. Utroligt lækkert og blødt garn! Også utroligt tyndt - har faktisk brugt sølle 27 g til det hvide tørklæde, og - som det ses - det er næsten helt gennemsigtigt...
Er nu gået i gang med alle gode ganges nummer 3! Og denne gang taler vi med større bogstaver... Det skal være mit ny halstørklæde (startede på garnet en gang før, men trevlede op) til vinter, og er strikket af 2 tråde: Lucca Fino og Manos Silk Blend. Meget, meget blødt. Tror, det bliver godt. Vi får se!
Kommende projekter står i kø:
- cirkeltrøje fra "Feminin Strik"
- strikket nederdel (til mig denne gang!) af Kauni
- strømper af mit nys indkøbte Noro Kureyon Sock
Cirkeltrøjen skulle være maj-projekt, men den kræver vist nogle aftener derhjemme i sofaen, så vi får se! Nederdelen skal med til kongres i San Diego om et par uger - der skal nok blive strikket! (Uh - det er så dejligt med kongresser! Og jeg skal også tilbage i garnbutikken, ikke for at købe til mig selv, næ nej, men til gaver!) Strømperne er jeg spændt på. Garnet skulle være ret forfærdeligt - snor sig, er stift og skifter hele tiden tykkelse. Men farverne er vidunderlige, og garnet skulle blive blødere efter vask (ellers må de bruges som alternativ fodfil, strømperne!). Har fundet adskillige strømpeopskrifter, men skal vælge én.... Hmmm..

mandag den 4. maj 2009

Hvor gør du af dine briller?

Dagens opskrift er hæklet... OG på engelsk. Det skal man dog ikke lade sig skræmme af, for der er vist ikke brugt så forfærdelig mange slags masker, og hvem ville ikke gerne have et muppet-hoved på sit sengebord til brillerne? Altså... Jeg mangler f.eks. et!

søndag den 3. maj 2009

Opskrift på tørklæde


Tørklæde af et enkelt nøgle garn: Angel Touch alpaca.

Materialer:
1 nøgle Angel Touch alpaca eller andet garn med løbelængde på ca. 170 m/50 g.
pinde nr. 3

Tørklædet består af forskellige typer hulmønster og perlestrik. De 4 yderste masker er altid kant:

Kant:
Fra retten: Tag 1. maske løst af, strik 1 r, 1 v, 1 r – strik mønster over de midterste 29 m, strik 1 r, 1 v, 2 r.
Fra vrangen: Tag 1. maske løst af, strik 1 v, 1 r, 1 v – strik mønster over de midterste 29 m, strik 1 v, 1 r, 1 v, 1 r.

Opskrift:
Slå 5 masker op.
1. pind (vrangside): strik 1 r, 1 v, 1 r, 1 v, 1 r.
2. pind: (retside): tag 1. maske løst af, strik 1 r, tag en maske vrang ud ved at strikke lænken mellem maskerne. Strik 1 r, lav yderligere en vrangmaske, strik 2 r.
3. pind: tag 1. maske løst af, strik 1 v, 1 r, 1 v, 1 r, 1 v, 1 r.
4. pind: tag 1. maske løst af, strik 1 r, 1 v, lav en retmaske ved at strikke lænken mellem maskerne, strik 1 r, lav yderligere en retmaske, strik 1 v, 2 r.
5. pind: tag 1. maske løst af, strik skiftevis 1 v, 1 r.
6. pind og frem: Strik kant over yderste 4 masker. Fortsæt udtagninger på begge sider af de(n) midterste maske(r) fra retsiden. Strik retriller over de midterste masker, og fortsæt udtagninger, til der er 29 masker i midten.
Fortsæt lige op med i alt 15 retriller (30 pinde) over de 29 midter-masker.

Dobbelt perlestrik:
På de næste 24 pinde strikkes dobbelt perlestrik:
1. pind (retside): strik 4 m kant, herefter 1 r *2 v, 2 r*, gentag fra* til* i midterfeltet, 4 m kant.
2. pind (vrangside): strik 4 m kant, herefter r over r og v over v i midterfelt, 4 m kant.
3. pind: strik 4 m kant, herefter 1 v *2 r, 2 v*, gentag fra* til* i midterfeltet, 4 m kant.
4. pind: som 2. pind.
Disse 4 pinde gentages.

Hulmønster 1:
På de næste 28 pinde strikkes hulmønster:
1. pind: strik 4 m kant, herefter *slå om, 2 v sammen*, gentag fra* til* i midterfeltet, 1 r, 4 m kant.
2. pind: strik 4 m kant, herefter 1 r, *slå om, 2 v sammen*, gentag fra* til* i midterfeltet, 4 m kant.
Disse to pinde gentages.

Enkelt perlestrik:
Strik 32 pinde af dette mønster:
1. pind: strik 4 m kant, herefter *1 r, 1 v* gentag fra* til* i midterfeltet, slut med 1 r og herefter 4 m kant.
Gentag denne pind.

Edderkoppemønster:
Strik 28 pinde edderkoppemønster:
1. pind: strik 4 m kant, herefter 1 r, *strik 3 m vrang sammen, i næste maske strikkes 3 masker: 1 r i forreste lænke, 1 v i bageste lænke, 1 r i forreste lænke* gentag fra* til* i midterfeltet, herefter 4 m kant.
2. pind: 4 m kant, alle masker vrang i midterfeltet, 4 m kant.
3. pind: strik 4 m kant, herefter 1 r, *i næste maske strikkes 3 masker: 1 r i forreste lænke, 1 v i bageste lænke, 1 r i forreste lænke, strik 3 m vrang sammen * gentag fra* til* i midterfeltet, herefter 4 m kant.
4. pind: som 2. pind.
Disse fire pinde gentages.

OBS: edderkoppemønster skal strikkes løst – stram ikke masken efter 3 v sammen.
3 v sammen bliver lettere, hvis man stikker højre pind gennem de 3 masker, lægger garnet om pinden med fingrene (som englænderne gør), og herefter laver masken færdig.

Slip-maske mønster:
Strik 28 pinde af dette mønster:
Lad en løkke falde (lf): dvs. at man af den dobbelte omslagning på forrige pind strikker 1. omslagning ret og lader 2. omslagning glide af pinden.
Indledende pind: strik 4 m kant, 3 r, *slå 2 gange om pind, 2 r sammen, 4 r*, gentag fra* til* hele midterfeltet, 3 m kant.
1. pind: 4 m kant, 6 r, *lf, slå 2 gange om pind, 2 r sammen, 3 r*, gentag fra* til*, slut med 1 r og 4 m kant.
2. pind: 4 m kant, 3 r *lf, 2 r, slå 2 gange om pind, 2 r sammen, 1 r*, gentag fra* til*, slut med yderligere 1 r og 4 m kant.
3. pind: 4 m kant, 4 r, *lf, slå 2 gange om pind, 2 r sammen, 3 r*, gentag fra* til*, slut med 4 m kant.
4. pind: 4 m kant, 5 r, *lf, slå 2 gange om pind, 2 r sammen, 3 r*, gentag fra* til*, slut med 2 r og 4 m kant.
5. pind: 4 m kant, 3 r *lf, 3 r, slå 2 gange om pind, 2 r sammen, 1 r*, gentag fra* til*, 4 m kant.
6. pind: 4 m kant, 3 r, *lf, slå 2 gange om pind, 2 r sammen, 3 r*, gentag fra* til*, slut med yderligere 1 r og 4 m kant.
Gentag disse 6 pinde (efter 28 pinde i alt slutter man efter en pind 3)

Enkelt/dobbelt perlestrik:
Strik i alt 24 pinde af dette mønster:
1. pind: 4 m kant, strik *1 r, 1 v*, gentag fra* til* i midterfeltet, slut med 1 r og 4 m kant.
2. pind: 4 m kant, strik ret over ret og vrang over vrang i hele midterfeltet, 4 m kant.
3. pind: 4 m kant, strik *1 v, 1 r*, gentag fra* til* i midterfeltet, slut med 1 v og 4 m kant.
4. pind: som 2. pind.
Gentag disse 4 pinde.

Hulmønster 1:
Strik i alt 26 pinde af hulmønster 1.

Kniplingmønster:
Strik i alt 24 pinde af kniplingmønster.
OBS: i dette mønster bliver 1 kantmaske i hver side strikket med på pind 7.
1. pind: 4 m kant, *slå om, tag 1 maske løst af, 1 r, træk den løse maske over, 1 r, 2 r sammen, slå om, 1 r*, gentag fra* til*, slut med 2 r sammen, herefter 4 m kant.
2. pind og alle lige pinde (vrangsiden): 4 m kant, strik 29 m vrang, 4 m kant.
3. pind: 4 m kant, 1 r, *slå om, 1 maske løst af, 2 r sammen, træk den løse maske over, slå om, 3 r*, gentag fra * til*, slut med 1 r, herefter 4 m kant.
5. pind: 4 m kant, *2 r sammen, slå om, 1 r, slå om, tag en maske løst af, 1 r, træk den løse maske over, 1 r*, gentag fra* til*, slut med at trække en løs maske over, 4 m kant.
7. pind: 3 m kant, 2 r sammen, *slå om, 3 r, slå om, 1 m løs af, 2 r sammen, træk den løse maske over*, gentag fra* til*, slut med: slå om, 3 r, slå om, tag 1 m løs af, 1 r, træk den løse maske over, 3 m kant.
Gentag disse 8 pinde.

Dobbelt perlestrik:
Strik i alt 24 pinde dobbelt perlestrik (som i starten)

Retriller:
Strik 4 m kant, herefter 29 m ret, 4 m kant.
Gentag denne pind, i alt 30 pinde (15 retriller)
Herefter startes indtagninger på hver anden pind (fra retsiden)
Strik 4 m kant, 2 r drejet sammen, strik r til sidste 2 masker før kant, 2 r sammen, 4 m kant.
Pinde fra vrangsiden strikkes med 4 m kant, retstrikning over midterfeltet, 4 m kant.
Fortsæt indtagninger, til der er 5 masker tilbage, luk alle masker af.
Hæft ender.

lørdag den 2. maj 2009

Der gik et krydsnøgleapparat op for mig....

Okay. Helt ærligt! Hvem er tosset nok til at slæbe 2 kg garn med s-toget lørdag morgen (Øhm, med metro, s-tog, andet s-tog og lokalbane....), vikle sig rundtosset i et par timer og derefter tage hele turen hjem igen? Du får 3 gæt.....
Ovenstående billede viser garnet før det blev proppet i pose og slæbt hele Nordsjælland rundt.
Dette viser så de ca. 2 kg garn efter en tur i Johanne´s krydsnøgleapparat. Fed fidus med sådan et! Udnyttede det groft, at jeg måtte låne det, og slæææææbte garn med. Forhåbentlig er mit behov for eget krydsnøgleapparat dermed udskudt ½-1 år. (Eller også er jeg blevet fuldstændig afhængig!)
Det var totalt for lækkert for mig bymenneske at sidde i mange (6) timer på en terrasse, drikke kaffe, spise frugt og kager, lidt frokost og iøvrigt dels arbejde ihærdigt på at få "krydsnøgleapparatarm" (det tog godt nok et par timer at vinde alt det garn op!), dels strikke, dels kigge strikkebøger og iøvrigt blive pænt pink på armene (det sved lidt til sidst!) Aaaahhh, for en dag!

fredag den 1. maj 2009

Den 31. april...

Kan i dag ikke tælle som 31. april? Den dag blev mit aprilprojekt færdigt. Tilfældigvis faldt den dato i den berømte uge med to torsdage. Var det ikke heldigt?
Her er den så, apriltoppen. Lige tilpas til mig, selv om den for min skyld godt kunne have været yderligere 5 cm længere...
Kunne sagtens finde på at lave vævestrik en anden gang igen.
Efter færdig top vil jeg straks gå i gang med endnu et 1-nøgle tørklæde, og herefter maj-projektet, der skal være en cirkeltrøje fra "Feminin strik".
Men allerførst har jeg en aftale med et krydsnøgleapparat i morgen....

Hvor gammel skal man være for at lære at strikke?

Hvis man nu er på ferie i Toscana med sin fuldstændig desperate moster, der sidst på ugen opdager, at der ikke har været strikketid nok til at få tørklædet færdigt, og derfor giver sig til at strikke midt i morgenmaden, - og hvis man nu virkelig bliver irriteret over, at hendes fulde opmærksomhed er rettet mod noget andet end én selv, ja.... Så bliver man jo nødt til at øve sig på at strikke!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails