tirsdag den 29. juni 2010

Rejse-strømper

Mine nationalistiske "Denmark" strømper er blevet færdige. Fundet i bogen "Knitting on the road - sock patterns for the travelling knitter" af Nancy Bush, udvalgt, fordi de skulle strikkes på pind 3,25 og derfor passede til garnet, og fordi det da var meget sjovt, at hun var blevet inspireret til dem af nogle vikinge-smykker på Nationalmuseet.
Jeg kunne godt nok ikke se meget "Danmark" eller vikinge-smykker i dem umiddelbart, men en medstrikker foreslog, at snoningerne kunne ligne smykker lavet af ringe, der flettes ind i hinanden. Den købte jeg ret hurtigt som forklaring!

Garnet er Coop strømpegarn, der har fået en tur i den store farvegryde med en gang frugtfarve fra Føtex. Denne gang en hel flaske turkis/blå i den ene side af gryden og en sjat grøn i den anden. Resultatet er godt nok svært at se på disse billeder, men er faktisk ganske interessant! Sådan ret meleret og flot med det mørkegrønne ind imellem. (Betongarn - jeg elsker dig!) Ialt har jeg brugt ca. 85 gram.
Strømperne er - meget passende, bogens titel taget i betragtning! - mest strikket på rejser. Den første strømpe til og fra kongres i Valencia, inkl. i løbet af den ret turbulente flyrejse mellem Mallorca og Valencia, hvor jeg holdt noget hårdere på strømpepindene! Den anden strømpe mest i tog, lidt til barnedåb. Under alle omstændigheder et ok mønster. Hurtigt at lære udenad.

mandag den 28. juni 2010

En mærkelig MISforståelse. På fransk!

He he - se den nuttede, lille franske mis her. Måske hedder den Toulouse (ligesom i Aristocats)?
Hvis du har en kat, så kunne det godt tænkes, at den kunne være med til at starte en trend blandt kvarterets katte.....
Hvor mange katte har måske ikke siddet dér med et godt hattehoved og manglet en fiks lille et-eller-andet at putte på det?
Den franske katte-hat kan du finde opskriften på lige her.

søndag den 27. juni 2010

Noget tungt....

Nu er juni næsten gået, og dermed den første halvdel af 2010.
Jeg vil jo vældig gerne nå at strikke 10 kg i år, men det kniber vist med at nå helt op på de første 5 på disse første 6 måneder! Trods vældig mange meter garn her i juni er det godt nok ikke noget, der vejer til....
Så nu kan jeg så overveje, hvilke tunge ting jeg kunne strikke? Det stinker jo nemt langt væk af vinter og tykt uldgarn, men måske var der muligheder i noget tyk bomuld?
Men hvad. Det er jo bare en fiktiv grænse, de 10 kg, som jeg har sat. Det kunne nu være sjovt alligevel!
Mens jeg så spekulerer videre, kan I nyde dette billede af én eller anden Gustaf Adolf på et eller andet torv i Göteborg, én eller anden gang sidste vinter....
En vældig hyggelig by, iøvrigt! Bestemt et besøg værd, og nem at nå med toget.

lørdag den 26. juni 2010

Færdig! (Og meget tilfreds)

Okay - næsten færdig. Mangler lige en knap og en kant forneden på nederdelen, men ellers er den god nok! Jeg glæder mig til snarligt brug af det nye sommertøj! (Om ca. halvanden time. Må lige ind og sy igen bagefter!)
Lidt fakta må være påkrævet.
Min Buttercup bluse er strikke i Angora Silk Tweed fra garn.dk. Desværre et resteparti, så de har det absolut ikke mere. Bare 185 gram er der gået til blusen, så den er dejlig let.
Den fik hæftet de sidste ender kl. ½ minut i midnat i går og vasket til morgen. 5 cm længere end opskriften og med ialt 4 rækker mønster forneden i stedet for 1 som i opskriften. Jeg er absolut tilfreds med den! Super sød sommerbluse.
Nederdelen er i stof fra Stof2000, købt på vej hjem fra arbejde i går. Mønsteret er fra Elsebeth Gynthers "Tøj du selv kan sy" bog, købt engang på et bibliotek og optegnet efter egne mål. Den er helt enkel og sidder perfekt!
Tak for jeres søde kommentarer til sidste indlæg. Jeg synes også farverne er lige i øjet!

Stof og stil

Min buttercup er færdig og ligger lige nu til tørre.
Der er klippet dele til nederdelen, og jeg satser på at kunne få syet den inden kl. 16, når weekendens gentagne festivitas starter (40-års fødselsdag i dag, barnevelsignelse i morgen).
Håber, det bliver fint!

fredag den 25. juni 2010

Sølle 5 cm.....

Mine fine Buttercup er så tæt på at være færdig.....
Faktisk så tæt på, at jeg havde lukket af forneden, strikket halskant og prøvet den på.
Den bliver rigtig fin! Jeg har strikket den i str. medium - burde måske have valgt str. large - og jeg er sikker på, at den bliver et hit. Sidder lidt tæt til kroppen, men ikke sådan klister-strække-tæt (alle med en delle hist og pist vil forstå, hvad jeg mener!).
Men, men, men, men...... Det ville nu være dejligt, hvis den lige var en anelse længere.
Halsudskæringen er nemlig lidt til den dybe side, og man skal ikke hive alt for meget ned foran, før den bliver forholdsvist uanstændig!
Så derfor blev aflukningen åbnet igen, den nederste kant trevlet op, maskerne sat på pinden og togturen udnyttet.
Nu er jeg så ca. dér, hvor jeg skal til at strikke hulmønster igen. Denne gang får den vist et par striber mere end i opskriften, og derefter mangler så bare de små ærmer. Jeg glæder mig til at vise det færdige resultat!

torsdag den 24. juni 2010

Skt. Hans og nye bøger

Sidste år til Skt. Hans så det sådan her ud. En aften i dejligt selskab med gode venner på Fyn. Der var det hele! Stort bål, spændte børn, dejligt vejr, skattejagt og snobrød (okay. Snobrød var muligvis mest til børnene, men mig+bål uden snobrød går altså ikke....)
I år lugtede det da også lidt af bål. Specielt, når vinduerne blev åbnet på hospitalet.
Okay - der var dejligt vejr og masser af børn! Til gengæld var der en udtalt mangel på snobrød.....
Sidste års Skt. Hans kan jeg dog godt leve højt på et par år, må jeg indrømme!
Posthuset havde et par nye bøger til mig, som jeg lige nåede at kigge i inden arbejdet kaldte.
Strømpebogen ser fantastisk ud, men den dér lace-bog af Nancy Bush havde jeg godt nok forventet mig lidt mere af. På den anden side - jeg havde forventet flere opskrifter, hvor bogen vist mere er sådan en gør-det-selv-bog med idéer til mønstersammensætninger mm.
Om 5 uger skal jeg til workshop med Nancy Bush. Jeg indrømmer blankt - jeg glæder mig! Faktisk tror jeg snart, jeg skal begynde at krydse dage af i kalenderen inden Knit Nation starter!
I går var også dagen, hvor min næst-ældste nevø blev student. Virkelig skønt at se ham med huen på! Og en meget smuk tur til smukke Holbæk. En god, lang togtur, der dog ikke var lang nok til at færdiggøre min Buttercup. Det havde ellers været tjekket, ikke? Strikke den på bare én uge?

onsdag den 23. juni 2010

tirsdag den 22. juni 2010

På høje tid!

Mit arme Paradis-træ har det virkelig ikke nemt. Det har i lang tid tigget om ny jord, og egentlig burde det være pottet om sidste år.
Men det ene tog det andet og jeg manglede en større potte (ikke underskålen, men selve potten) og så stod det bare der og så mere og mere trist ud.
Det burde ellers vide, at det kræver drastiske metoder at få ny jord herhjemme! Sidste nye jord kom efter tilbagevendende episoder hvor træet kastede sig ned på gulvet fra vindueskarmen og jeg langt om længe indså, at det manglede lidt mere balance..... Denne gang har det bare set tiltagende trist ud.
Men til mit videobånd af Victorias bryllup fik det endelig sin jord, og jeg forventer nu liv og fine blade til gengæld!
(Iøvrigt - hvor var prins Christian dygtig! Selv om hans stolte farfar forsøgte at distrahere ham godt og grundigt på vej ud af kirken, så gik han alligevel nok så koncentreret. Dygtig dreng!)

mandag den 21. juni 2010

En kop garn. Med mere.

Jeg skal sende "en kop garn" til Sverige. Sjovt koncept, der indebærer strømpegarn og et krus.
Min modtager kan lide lime og pink. Kruset er lime og - øh - hvidt indeni? Garnet kan du ikke se, for det er stadig fint pakket ind.
Men jeg har købt det i denne butik (pas på - der er store fristelser!) og er vel en (strikke)gudinde værdigt. Det er fint lyserødt meleret, og jeg håber, det falder i modtagerens smag!
Byttelegen er herfra og selv om det er for sent med denne omgang garn i kop-fulde, så er der andre sjove ting at bytte, hvis du vil være med!

Det lugter da lidt af sommer....

At dine tæer sandsynligvis bliver blå, hvorefter de falder af, hvis du går ude med disse hæklede "sandaler" er så en mindre væsentlig detalje ;-)
De er hurtige at lave - kan laves i din yndlingsfarve (og gerne i uldgarn - i det her vejr!) og hvad kan man dog så beklage sig over? (andet end "sommer"vejret)
Mønsteret på de hæklede sommer-yndigheder kan du finde lige her.

søndag den 20. juni 2010

Tæpperne

I får lige et par ord om de to mini-tæpper til neonatalafdelingen.
De er begge strikket i Bom-mix fra Hjertegarn, fuldstændig restestrik.
Det øverste tæppe har 2 nuancer lilla (hvis man kigger efter det!) og en lille blondekant fundet i en i huset værende strikkebog.
Ialt vejede det knap 135 gram, da det var færdigt, og jeg synes selv, det er meget yndigt ;-)
Det nederste tæppe blev en god gang rester.
En helt andet type end det øverste, men fint nok.
Den marineblå yderkant var en glimrende idé i mit hovede, som så en anelse anderledes ud i virkeligheden!
Ialt vejer det nederste tæppe knap 115 gram, og tilsammen kunne de to tæpper lige snige sig op på 245 gram.
Jeg glæder mig til at aflevere dem, og der ligger faktisk Bom-mix til et tæppe mere. I blå og grønne farver. (Hvis jeg derefter skal lave flere tæpper, skal jeg måske finde en anden opskrift?)

lørdag den 19. juni 2010

Der må have været en snegl....

På vejen i Danmark, altså, for det har regnet lidt her!
Ellers har her bestemt været dejligt og hyggeligt og med gode muligheder for at strikke. Men på trods af to en halv dags uafbrudt strikning, er jeg altså kun nået til at kunne skimte slutningen af det første nøgle Angora silk tweed. Det rækker utroligt langt!
Faktisk er det rigtig ærgeligt, at det bare var et parti restegarn, de havde opstøvet på BC garn. For helt ærligt tror jeg, at det garn er helt oplagt til at få en større fanklub! Let og langt. Kan man forlange mere?
I eftermiddag går turen hjem. Med forventet ankomst til matriklen derhjemme tidligst kl. 01. Med store forhåbninger om, at min demente videomaskine trods alt har kunnet finde ud af at optage det store, svenske bryllup, og prins Christians første officielle optræden! (SELVFØLGELIG havde jeg siddet ihvertfald lidt klistret til skærmen, bare et par timer, hvis jeg havde været hjemme. Det havde jeg da!)

fredag den 18. juni 2010

Kongresstrik

Det kører som smurt i olie.
Buttercup´en vokser støt - det er altså et smart mønster!
Angora silke-tweeden rækker vildt langt, så den bliver nok en letvægter.
Jeg er startet på en uglekjole, men havde ved de første 2 forsøg ikke lige fattet, at "Z" betød 4 masker, så der skulle lige tænkes lidt!
Alt i alt er det skønt som altid at strikke heeeele dagen - mens man bliver klogere! (Fantastisk kombi)
Og så gik foredraget iøvrigt godt.....

torsdag den 17. juni 2010

Palmer og solskin

Kongressen er skudt i gang. Her er palmer og sol - desværre kun udendørs, men hvad.
Indendørs strikkes på livet løs. Ganske vist kun med side 1, 3 og 4 af Buttercup-opskriften, men så er jeg til gengæld ekstra taknemmelig for internetforbindelsen!
Min Mac vil ikke vise jer billeder af det fine vejr. Sikkert for at forhindre palme-misundelse eller sådan noget. Men der skulle vist også være fyldt med sol i DK?
Anyway - Spanien er fin, selv om de læsper lidt rigeligt!

tirsdag den 15. juni 2010

Oooooooooog vinderne ER:

De to tæpper blev færdige. I absolut sidste øjeblik, og som en klassiker for mit liv brugte jeg så den sidste aften inden kongressen på noget FULDstændig irrelevant. For kongressen, altså.....
Bestemt ikke for konkurrencen!
Ialt nåede min tæller op på 4450 gram. Dermed kan jeg stolt offentliggøre, at:

Garn, Hund, KISS og kat har vundet de 3 nøgler alpaca lace.

Micha har vundet 100 g supersoft

Kirsten har vundet et nøgle Malabrigo lace.

Jeg håber, I får rigtig meget fornøjelse af det! Eftersom jeg ikke er hjemme de næste dage, sender jeg først garnet om knap 1 uge. Adresserne må I meget gerne sende på christunte @ yahoo.com

Til jer, der ikke vandt - tak, fordi I gad gætte med!
Der kommer en konkurrence mere snart. Håber, I gider være med igen.

Hvordan finder man "hjem"?

Mine undulater skal passes.
I den forbindelse skal de over i deres lille "campingvogn-bur", som de ikke er vildt begejstrede for.
Det er lille, der er kun én gynge, de skændes og det er generelt bare helt forkert.
Undulaterne er ikke specielt tamme, så de skal jo helst klare at finde derover selv, så jeg slipper for at jagte dem!
Heldigvis gik fidusen med præcis dette undulatpar langt om længe op for mig for et par år siden. Mens mine gamle undulater straks har skyndt sig ud i friheden når lågen blev åbnet, og gerne har siddet i gardinstangen en lang dag og skulet olmt ned til mig, fordi der stod det "forkerte" bur som de ihvertfald ikke skulle ned til.
Disse undulater er lidt mere sære. De forlader helst ikke deres trygge plads, og de står ikke ligefrem på spring for at skynde sig ud i friheden!
Men så fangede jeg fidusen. Disse 2 undulater definerer "hjem" i forhold til resten af stuen. Dvs. når det lille bur står på det store burs plads, og de selv sidder trygt og godt i det store bur (det "forkerte" sted), så længes de voldsomt efter at komme "hjem". De vil for alt i verden ikke blive i det store, hjemlige, elskede bur, hvis de bare kan komme "hjem".
Som det ses, lykkedes det ret hurtigt, og faktisk kravlede de også forholdsvis hurtigt ind i ferie-residensen, så de kan komme hen til deres bedste-venner-i-hele-verden, min søster og svogers undulater (også kaldet Krølle og Bølle).
P.S. Jeg strikker på livet løs (men skal også lige sove lidt!) til i aften, og så må vi se......

mandag den 14. juni 2010

Du fortjener en medalje!

Godt nok er denne opskrift på en "17. maj" roset.
Stinker af Norge, gør det ikke? (fair nok, altså. Ikke et ondt ord om nordmænd! - de plejede jo at være danske...)
Med det rette garnvalg og med lidt silkebånd til pynt kunne denne lille roset da blive en fin lille medalje-ting, kunne den ikke?
Hækl den til en person du har lyst til at glæde. Én, du synes fortjener en opmuntring og en medalje (hvem trænger ikke til det i ny og næ?).
Jeg tør godt æde min gamle studenterhue på at den vil blive helt utroligt godt modtaget!
Opskriften er, som det tydelig ses!, fra Drops, og du kan finde den på dansk lige her.
(Kom så! - Ud at gøre nogle mennesker glade!)

søndag den 13. juni 2010

Et tæppe mere

Jeg startede lige på et mini-tæppe mere. Denne gang i en seriøs reste-garns blanding, som det ses!
Blondekant og artikler går ikke godt i spænd, så derfor denne nye runde-gang i tæppe.
Den dér konkurrence er begyndt at kravle ned i min underbevidsthed! Sidste nat drømte jeg om garn i kilo..... (Det er da aldrig sket før!) Heldigvis strikkede jeg superhurtigt i mine drømme og strikkede lige et kilo ekstra på en aften (slå lige dén i virkeligheden!)
Søndag byder også på arbejde. Heeeeele dagen. Men det skal nok blive hyggeligt nok, trods strikketøjs-abstinenser!
Iøvrigt har jeg lyst til at lave en konkurrence mere. Men denne gang skulle deltagerne så i arbejde.... Altså - noget småt for-sjov-noget, som jeg ikke har gennemtænkt endnu. Men hvad ville I sige til det? At man skulle strikke et eller andet dimseri for at være med i konkurrencen?
Jeg er ikke så meget til det dér fast-læser halløj, men synes egentlig konkurrencer er sjove. (Og der skulle selvfølgelig være ordentlige præmier.)

lørdag den 12. juni 2010

I al offentlighed....

Nu er det de færreste mennesker der er mig. (Klogt sagt, ikke?)
Der er mennesker i den store verden (og i lille Kbh) der sjældent ser strikkere (de har ikke mødt mig. Endnu!). Der er mennesker, der mest strikker derhjemme eller evt. sammen med andre strikkere (nå ja - der strikker jeg da også). Der er vel på en måde også nogen, der er lidt generte over at strikke i fuld offentlighed (ikke mig!)
I dag har alle disse søde, generte strikkere deres livs chance! Det er nemlig WWKIP dag.
(World Wide Knit in Public dag) Der sker hyggelige ting i Kongens Have, på Frederiksberg, i Hørsholm, i Østre Anlæg og en masse andre steder. Kig på Ravelry.
Kan du ikke lige finde nogen, så sæt dig da bare på en bænk og strik. Vi skal have folk til at undre sig!
Mig? Jeg strikker hvorsomhelst og nårsomhelst. Nærmest. (Ikke så meget i koncertsale og kirker når der sker noget) Jeg strikkede også i denne lille the-salon i Prag, til de andre gæsters undren. (Men hyggeligt var det!) Jeg strikker i tog, nogle gange i fly, sågar på apoteket hvis jeg skal vente! (Jeg ville også gerne strikke på arbejdet, men dels er der håbløst travlt, dels ville folk vel nok lige undre sig en anelse - medmindre jeg altså læser artikler imens. Så ville de SLET ikke undre sig!)
Lige præcis i dag strikker jeg så nok ikke så meget. Det hedder arbejde hele weekenden, men der bliver vel lidt tid lørdag aften. Derhjemme. Med mit foredrag. (Dybt suk!)
Hyggelig strikkedag til jer alle!

fredag den 11. juni 2010

Et super godt tilbud

Som tidligere nævnt, så var der rigeligt garn tilbage efter færdigstrikning af kollegaens sjal.
Faktisk var der et helt nøgle med 100 g ud over de 65 g fra det strikkede nøgle. Nok til alt for mange sjaler efter min smag.... (Især når man tænker på alt det lace-garn der i forvejen bor hjemme hos mig)
Der var jo ingen banderole på, men jeg tog det under armen for at besøge Bettedesign. Og - jamen-dog! - både garn, strikker og sjal blev genkendt. På stedet!
Garnet viste sig at være gotlandsk pelsuld fra Sverige, spundet til den tynde tråd, der ikke var længere end 600 m pr 100 g (jeg havde gættet på 1000, må jeg sige) Lækkert, lækkert (og dyrt!) garn. Der hjertens gerne måtte byttes, altså.
Men til hvad? (tænke-tænke)
Nu lå landet sådan, at jeg netop havde købt opskriften på Spidskompetence uden garn, som tilbud hos Bente Geil. Og hos Bettedesign var der sandelig Geilsk bomuld-uld på tilbud i alle farver. Inklusive den smukkeste mørk-pink/lilla farve.
Det vildeste var næsten, at det ene nøgle overskuds-sjalsgarn kunne byttes til hele 5 nøgler Geilsk på tilbud. Det bliver en usædvanlig billig udgave af Spidskompetencen, men jeg glæder mig!

torsdag den 10. juni 2010

Der må være en blondekant

Det lillebitte prinsesse-tæppe er på vej mod at være færdigt.
Opskriften er denne her. Meget sød, hurtig opskrift, og intet mindre end genialt til at bruge rester!
Modtageren af tæppet er neonatalafdelingen på Hvidovre. De har svoret på, at det første tæppe var fint nok og at størrelsen er tilpas til en kuvøse. (For pludselig syntes jeg da godt nok tæppet var for lille til en "rigtig" baby og kæmpestort i forhold til en mini-baby).
Jeg lavede så et til. Fordi det er hyggeligt, ikke kræver meget tankevirksomhed og iøvrigt brænder nogle rester af.
Tæppet er egentlig bare lilla, men den lille blondekant er lige "Prinsesse"-piftet til tæppet, synes jeg. Glæder mig meget, til jeg når de sidste 240 masker rundt på tværs! (For så kunne jeg nok godt strikke et til. Har rigeligt af det dér Hjerte Bom-Mix til et par stykker mere....)

tirsdag den 8. juni 2010

Færdig! Igen!

Kollegaens sjal er færdigt. Igen. Der røg lige en ekstra bort på, og nu er længden virkelig fin. Før syntes jeg egentlig også selv det var lidt kort, men valgte at ignorere det.
35 g vejer den nu, så der røg lige 15 g ekstra på. Faktisk en hel del, og da jeg skulle lukke maskerne var det lige i rette tid, for hold op, hvor var det nogle lange pinde til sidst!
Hurra! for Banedanmark og alt deres elendige sporarbejde, for selv om jeg balancerede på kanten af køresyge ved at strikke i bussen mellem Hillerød og Svanemøllen lørdag aften, så gjorde kombien af laaaang bustur og ultra-langt strikketøj lige, at det gik op i en højere enhed.
Alt i alt burde dette sjal vel hedde noget i retning af DSB - det er stort set kun strikket i tog (og busser)! Ihvertfald - havde det ikke været for alle togturene, var det ikke blevet så hurtigt færdigt.
Udspændingen var også lidt besværligere. En knappenål i hvert hul i den yderste kant var nødvendig, så på den konto alene var der brug for ca. 200 stks.....
Til gengæld synes jeg, det er superflot! Fantastisk dejlig farve, - utroligt lækkert garn og super mønster. Jeg er vild med det.......
Der er jo garn nok tilbage i bundtet til at strikke et sjal til mig selv, og det er da ikke umuligt!
Opskriften på sjalet kan du finde her.

mandag den 7. juni 2010

Skoma´rdrenge

I dag er der lovet regnvejr i stride strømme (for nu at sige det mildt!) her i Øst-Danmark.
Det synes jeg da lige, vi må markere!
Dagens opskrift er det nærmeste, jeg kunne komme en paraply. Men kan vel altid sy noget gennemsigtig plastic ud over? Ikke?
Opskriften er 3 år gammel og fra Knitty (det herlige, skøre, online strikke"magasin").
Du kan finde den lige her.
Ellers må man vel bare sige "Glædelig Regnvejrsdag" og synge med Bamse:
"Når regnen regner på vor´ses tage,
så regner vi lige i hovedet tilbage
med en rød haveslange,
så regnen bli´r bange!
Og står der med en lang, våd tud!
Vi gi´r regnen et brusebad,
så solen kommer, og er så glad!
Og tørrer hele huset
a-al regnen og bruset
helt uden at bruge en klud."
Haveslanger frem!

søndag den 6. juni 2010

Juni - så langt, så godt!

Så kort er jeg nået, kunne jeg vel også skrive!
Mit juni-projekt er ganske strikkeklart. Skal bare lige i gang.....
En Buttercup i angora-silk-tweed købt på udsalg hos BC garn (som vist bare hedder garn).
Lige i dag inspirerer vejret godt nok ikke voldsomt til garn med angora, men jeg vover pelsen (ha ha!) og holder fast i den alligevel.
Den Danske Sommer er jo til tider lidt lunefuld, ikke?
Vejret er virkelig bare dejligt lige nu. På hovedet ud i sommeren, som om der aldrig har været andet!
Så i stedet for at sidde med hovedet i computeren skulle jeg måske se at komme lidt udenfor, hvis det ikke liiiiiiige var for det foredrag, jeg virkelig, virkelig er nødt til at forberede NU, hvis jeg skal nå det. Gæt, om jeg gider?

lørdag den 5. juni 2010

Op på hesten igen!

Tak for jeres søde kommentarer igår.
Sjalet kom med på arbejde, men var desværre lidt for lille, så der skal en mønsterrapport mere på.
Sådan noget tyndt uldgarn er ikke vanvittigt nemt at trevle op, skulle jeg hilse at sige!
Men nu er alle masker på pinden igen, klar til et stykke mere.
Nå ja, og så kom min slatne rygrad op til overfladen igen. Jeg havde pænt medbragt det andet nøgle til tilbagelevering i butikken.
Min søde kollega sagde "Jamen, vil du ikke have det?" Hmmmm, tjoh, tjah - det kan man da ikke sige nej til, vel? Altså, VEL????
Så nu er jeg 100 g lacegarn rigere. Nok til 2 sjaler!

fredag den 4. juni 2010

Forfulgt af lace-garn!

Bryllupssjalet, eller capéen er færdig. Strikket i det tyndeste, tynde lace-garn. Det tyndeste, jeg nogensinde har strikket i, må jeg sige - kun lidt tykkere end sytråd.....
Jeg har jo gjort mit for at samle noget laceweight garn sammen over de sidste par år, men dette kravlede altså selv ind ad døren.
Resultatet kunne godt se lidt skravlet ud, som det ses på det øverste billede! Altså - jeg havde da hevet i det på alle leder og kanter under strikningen, meeeeeeen jeg havde da mine lurende tvivl.
Så straks det var færdigt, kom det i vaskemaskinen, kom ud og blev spændt ud lige til bristepunktet!
I morges så det så sådan ud! Sikke en forskel! Meget, meget smukt, og det kan lige sidde rundt om halsen (jeg forestiller mig, at hun lukker det med en broche. Har ikke lavet specifikt knaphul) og når så lige ned over skuldrene.
Ialt har jeg brugt - ta-daa! - 20 gram garn! Jamen, er det ikke vildt? Min kollega havde købt 200 g garn, men det ene nøgle får hun altså tilbage igen. Bare de resterende 80 g fra det første nøgle er jo nok til et helt sjal!
Opskriften er Freya. Noget snørklet, eftersom alting er tekst. Enkelte steder med fejl á la knit i stedet for purl, men ikke noget man ikke kan opdage med det ene øje lukket. Meget fint sjal, baseret på "stor-rund-dug" mønsteret (hi hi). Kunne godt se mig selv strikke et igen, må jeg sige!

torsdag den 3. juni 2010

Gave til ph.d. forsvar

Det blev lige til en lillebitte ting i farten.
Jeg har lovet at komme og høre en kollegas ph.d. forsvar (I Næstved! Igen! Hvad sker der for dem?) i dag.
Forsigtigt adspurgt, hvad hun ønskede sig, var svaret et strikket etui til hendes iphone....
Så, tjah, det blev det til. Efter denne opskrift, bare med strømpegarn og 60 masker, pind 2,25 og lidt ændring i mønsteret til 3 pinde 2 ret, 2 vrang, herefter en vrangpind.
Pimpet lidt op med hæklet blomst og knap. (Altså - en ph.d. forsvars gave skal være lidt pimpet, ikke?)
I går var mit 5 km løb. Jeg løb hele vejen. Med glimtvise dødsønsker undervejs og ret meget kvalme, MEN JEG GJORDE DET!!!!!
Endda på 32 min og 33 sek. Jeg er vældig tilfreds, og det var faktisk rigtig hyggeligt. Altid dejligt at følges med nogen!

tirsdag den 1. juni 2010

Ny måned -> gammelt projekt færdigt

Maj måned sluttede som bekendt i går.
I forgårs sluttede så maj måneds projekt! Min sommertop i bambusgarn fra Netto.
Den var sådan set nem at strikke, denne Lotus Blossom Top.
Det er ikke opskriftens skyld, at den fyldte hele måneden!
Der er gået 395 g garn til (fraregnet ender og sådan svarer det til ca. 8½ nøgle), og den er fin og lækker (og meget lyserød!)
Lige, da den blev færdig var jeg klar til at give den til genbrug med det samme. Jeg havde forsøgt at lave halsen lidt mindre, men havde åbenbart forsøgt ret grundigt!
Den var slasket og bare lidt forkert.
Men efter vask, lidt hiv og sving og tørring kunne den altså faktisk godt gå hen og blive god til sommer (HVIS det altså bliver sommer?). Halsen er stadig lidt lille, men lidt mere OK. Ellers er toppen meget sød - tilpas lang og tilpas vid til min smag. Sødt med hulmønsteret forneden, så lur mig, om ikke den kommer i brug?
Dermed kan næste måneds projekt så starte op. Det skulle - efter planen - være Buttercup.
P.S. husk så lige, at i dag er sidste dag for min konkurrence (se øverst i højre hjørne). Jeg håber, du vil være med!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails