søndag den 22. juni 2025

Allerførste gang / Very first time

Jeg har en utroligt vild hæk i min have! Den burde være en ligusterhæk, men der er mindst 4 andre slags større buske som gladeligt vokser i den, deriblandt hyld. 
Hyld vokser helt vildt hurtigt! Den skal altid klippes ned meget mere end alt andet. Nogle gange kan jeg godt blive lidt bekymret for de arme ligusterplanter! 
Nå. Men i år skulle jeg også ud og klippe hyld. Men der var så mange blomster at jeg faktisk fik lyst til at lave hyldeblomstsaft! Det har jeg aldrig gjort før! Det lykkedes at finde 30 blomsterstande bare i min hæk! 

I have an incredibly wild hedge in my garden! It's supposed to be a privet hedge, but at least 4 other types of bushes grow happily in there, among them elderberry. 
Elderberry grows incredibly fast! It needs to be cut down much more than anything else. Sometimes I get a bit worried for the poor privet plants! 
Well. So this year I was also going to cut down the elderberry. But it had so many flowers that I felt like making elderflower juice! I've never done that! But actually I could find all 30 flowers just looking in my hedge! 
Der er mange opskrifter på nettet, så det var bare at gå i gang! Jeg var lidt forvirret over at blomsterne ikke skulle koge med, så de fik vist lige kogt lidt i starten. 

There are many recipes on the internet, so you just have to get started! I was a bit confused that the flowers shouldn't boil, so I guess they got well cooked in the beginning. 
Det hele stod så i køleskabet i 4 dage før saften kunne hældes fra. Det var spændende!

So everything was left in the fridge for 4 days before separating the juice. So exciting!
Og her er den så! Mit livs første, hjemmelavede hyldeblomstsaft! Jeg håber, at jeg får drukket det. Men det er jo lækkert når det er varmt, især med godt med isterninger! 

So here it is! My life's first, homemade elderflower juice! I do hope that I can drink it. But it really is very refreshing when it's warm, especially with a lot of ice cubes!

2 kommentarer:

  1. Det kan godt fryses ned, måske som isterninger, så kan man tage et par stykker op ad gangen. God sommer.

    SvarSlet
  2. Jeg håber, du nyder den. Til en anden gang: Grunde til at blomsterne ikke skal koges med, er at kogende vand kan udtrække bitterstoffer fra stilkene. Der er nogen, der synes, det hører sig til, og andre (som mig) der ikke kan lide den bitre smag. Så det er i allerhøjeste grad et smagsspørgsmål. Frysning er en god idé, da hyldeblomstsaft er notorisk for at gære.

    SvarSlet

Skriv gerne en lille kommentar - det er så hyggeligt!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails