lørdag den 8. april 2023

Farve / Dye

I går fik jeg lyst til at farve noget garn. Jeg har tænkt at det næste par strømper jeg skal strikke skal være sådan et tæppe hvor jeg har lavet en anden farve svarende til hælen. 
Det kom til at se sådan her ud. Nogle prikker i den ene ende og striber i den anden ende. Så bliver det spændende, hvordan strømperne ser ud!

Yesterday, I felt like dyeing some yarn. I have been thinking about making the next pair of socks from a sock blanket where I dye the heel part differently. 
It ended up looking like this. Some spots at one end and stripes at the other end. Will be fun seeing the finished socks!
Jeg havde alt for meget farve, men skulle også farve et bundt garn til noget andet. Det så sådan her ud da jeg startede. Det blev temmelig mørkt.....

I had far too much dye, but also wanted to dye a skein of yarn for something else. It looked like this when I started. It ended up quite dark......
Så jeg prøvede igen. Med disse farver. Som endte med bare at blive blåt med en lillebitte smule mørkegrønt. 

So I tried again. Using these colors. That ended up just being blue with a tiny bit of dark green. 
Men altså - helt tosset blev det ikke! Det blå bundt er en fin farve, og det første bundt er faktisk også rigtig flot! Nu bliver problemet så bare at vælge, for jeg synes faktisk begge er ret fine!

But you know - it didn't turn out all bad! The blue skein is really pretty, and the first skein is actually also really beautiful! So now the problem is choosing, since both are so beautiful!

5 kommentarer:

  1. Flotte farver du har fået frem. Hvis det er for svært at vælge, må det være 2 par strømper 😁

    SvarSlet
    Svar
    1. Ha ha - ja, det kan jeg jo blive nødt til!

      Slet
  2. Det vil sige, at du strikker garnet til et tæppe, bare for at farve det, trævle det op igen og strikke sokker af det? Eller kan man købe de der sokketæpper? Det er jeg ikke helt sikker på at jeg forstår ideen bag?
    PS. jeg synes, det er nogle helt skønne farver!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tæppet har jeg købt færdigstrikket - jeg tror ikke jeg havde tålmodighed til selv at strikke et tæppe før jeg farvede og trevlede op!
      Jeg har købt på Knitpicks.com, men de sender kun til USA, så det går kun fordi jeg kan sende dem til min søster. Jeg ved faktisk ikke om man kan købe dem her uden de er farvede, men jeg har set at nogle sælger dem farvede.
      Ideen er selvfølgelig at man kan farve det og så er det spændende hvordan det bliver. Tæppet er lavet i dobbelt tråd, så begge strømper bliver helt ens (hvis man starter fra samme ende, altså).

      Slet
    2. OK, det var smart, tak for svar.

      Slet

Skriv gerne en lille kommentar - det er så hyggeligt!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails