tirsdag den 20. juli 2010

Gule liljekonvaller....

I weekenden strikkede jeg det hurtigste sjal nogensinde - i hele mit liv!!!!!!! Samtidig er det en opdatering på det hjemmefarvede garn fra forleden. Jeg var faktisk i Aalborg (næsten) i weekenden, og dér i det nordjyske strikker man altså fantastisk godt!
På vej i toget slog jeg op til et "Swallowtail" sjal, og ved ankomsten var jeg nået et godt stykke.
Ældste-niecen havde godt læst min facebook besked om at jeg nu havde strikket til 75% af niecerne, men havde alligevel været så voksen og følsom, at hun ikke havde skrevet noget.... Men hun ville da liiige informere mig om, at hun meget gerne også ville have et sjal. Da hun opdagede, strikketøjet var til hende, syntes hun, det ville være skønt at få med hjem søndag, og så tror jeg NOK der blev sat turbo på pindene! Jeg strikkede og strikkede og strikkede. Og var temmelig fraværende i "Settlers".
Men tidligt søndag morgen blev det færdigt. Familien var ikke imponerede over størrelsen, men det blev de sandelig, da det blev spændt ud, hvilket var rigtig sjovt at vise dem. (Øverste billeder er sjalet inden vask)
Ialt brugte jeg 90 g Knitpicks "Bare" i merino og silke. Farvet med gul frugtfarve = en farve, der nærmest ligner ostepops. Jeg har lavet det lidt mindre end opskriften, da der ikke helt var meter nok til sjalet - jeg lavede 9 gentagelser af det inderste mønster og 4 rækker liljekonvaller.
Iøvrigt - niecen og hendes kæreste ved frygtelig mange ting, men det kniber nu lidt med botanikken. Jeg fortalte kæresten, at knop-mønsteret hed "Liljekonvaller", hvortil han sagde "Ja, det kan jeg godt se! - Og de er jo også gule....." (Nogle gange skal man bare vide, hvornår man skal holde mund!)

9 kommentarer:

 1. Sikke et skøn sjal du har begået. Skøn farve.
  Merete

  SvarSlet
 2. Det er blevet rigtigt flot. Jeg har lokaliseret en gryde. Og har garnet. Nu skal ejg have købt fave. Og norteret mig dine anvisninger ned. For skal afprøve det når jeg skal på ferie :-)

  SvarSlet
 3. Supersmukt sjal! Jeg har endnu ikke prøvet at strikke det, men det er på listen:-)

  SvarSlet
 4. Smukt.. men ja liljekonvaller kommer man ikke lige i tanke om når man kigger på det, men hvad skal barnet ellers hedde

  SvarSlet
 5. Hvor er det smukt - ja, du har da godt nok sat turbuen på - godt gået!

  SvarSlet
 6. Wauw, hvor er det bare flot! Og ret godt gået med turbostrikningen ;) Niecen må være overlykkelig!

  Kh Karen

  SvarSlet
 7. Tusind tak for jeres kommentarer.
  Jeg var vældig tilfreds med min turbo-hastighed ;-)
  Niecen var også glad.
  Erna - knopmønsteret buer lidt og ligner rimeligt liljekonvaller. Det er ét eller andet sjals-mønster fra Estland der hedder sådan.
  Rikke - jeg glæder mig til at se dit farvede garn!

  SvarSlet
 8. Hvor er det bare smukt det sjal, kan den mon laves i kid-silk, sådan noget har jeg nemlig liggende.

  SvarSlet
 9. Jeg tror, det kan laves i lige det garn, man har lyst til!

  SvarSlet

Skriv gerne en lille kommentar - det er så hyggeligt!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails