tirsdag den 11. december 2012

Sjalet / The shawl

Sjalet er tørt og har været en tur med ude i sneen. Det er blevet rigtig fint efter at være "åbnet", synes jeg!
Jeg har brugt 70 g Drops Lace garn, som er 70% alpaca, 30% silke. Ikke noget stort forbrug til et rimeligt stort sjal, synes jeg!
Mønsteret er "Omelet" - et rigtig fint mønster som jeg kun kan anbefale. Sjalet er til min svigerindes mor, og jeg tror, hun nok skal blive rigtig glad for det. Det er bestillingsarbejde, men eftersom hun er typen der aldrig nogensinde spørger nogen om noget, har jeg lavet det med glæde. (Når jeg ikke har været ved at smide det ud af vinduet. Det er ikke hendes skyld.)

The shawl is dry and went out in the snow for some pictures. It's really nice after blocking, I think!
I used 70 grams of Drops Lace yarn, which is 70% alpaca, 30% silk. It is really not a great amount of yarn for such a big shawl!
The pattern is "Omelet" - a really pretty pattern that I will give my recommendations. The shawl is made for the mother of my sister-in-law and I think she is going to really love it. She asked me to make it for her, but since she is the kind of person who never asks anything from anyone, I have been very happy to make for her. (Except for the times I almost threw it out the window. Not her fault.)
I går skrev jeg, at jeg ikke var helt tilfreds. Det er jeg heller ikke, men det er vist biting. Garnet er så utroligt glat og meget, meget sort. Derfor har jeg dels haft meget svært ved at se om jeg havde lavet en fejl et sted, og hvis der faldt en maske af, var den meget hurtigt løbet et par rækker ned, og det var iøvrigt helt umuligt at se, hvordan mønsteret skulle have været rigtigt. Det har medført nogle frustrationer hist og pist......
Aflukningen er jeg overhovedet ikke tilfreds med. Jeg måtte lave den om 3 gange! Ligemeget hvor utroligt løst jeg prøvede at lukke af, så er den alligevel blevet rigtig stram, fordi garnet er så glat. Derfor er der ikke blevet spidser langs kanten, men det ser nu pænt ud alligevel, synes jeg. (Og jeg kan se, at andre på Ravelry har lavet sjalet med lige kanter med vilje.)
Så alt i alt er det blevet fint.

Yesterday I wrote that I wasn't completely satisfied with this. I'm still not, but it's only minor details. The yarn is exceptionally slippery and very, very black. I've had a very hard time seeing if I made a mistake somewhere, and if I dropped a stitch, it had fallen a few rows down in no time, and by then I had no chance of seeing how to correct the pattern. So there were some frustrations every now and then.....
I'm not very pleased about the cast-off edge. I had to re-do it a total of 3 times! No matter how loose I tryed to bind off, it's still very tight, since the yarn is so smoots. I couldn't make any points along the sides, but I still think it looks nice. (And on Ravelry I can see that other people made it straight-edged intentionally.)
My conclusion? It's a really nice shawl!

19 kommentarer:

 1. Et rigtigt flot projekt - som præsenterer sig godt i sneen :-)

  SvarSlet
 2. Tak skal du have. Ja, sort på hvid bliver rigtig flot!

  SvarSlet
 3. Smukkere sjal kan man ikke få sig, og modtageren er overordentlig heldig:-)

  SvarSlet
 4. Det er da blevet rigtig smukt og jeg er sikker på at modtageren bliver glad :))

  SvarSlet
 5. Jeg er faktisk også blevet meget tilfreds alligevel. Det ser fint ud med lige kant! Og jeg er sikker på at Anna vil elske det og bære det med stolthed til alle familiefesterne.

  SvarSlet
 6. Det er smukt. Pænt af dig at tænke på at snemænd også kan have brug for et lunt sjal :-)

  SvarSlet
 7. hvor er det bare blevet super fint :)
  KH Micha

  SvarSlet
 8. Flot og fint sjal, det bliver modtageren helt sikkert glad for

  SvarSlet
 9. Det er et meget smukt sjal, som enhver må elske at få i gave.
  Jeg har vænnet mig til at lukke af i rib. Det bliver mere elastisk på den måde synes jeg.

  SvarSlet
 10. Mette - man skal da også tænke lidt på snemændene! Denne snemand fik det dog om hovedet. Der var lidt for mange gule pletter nederst på kroppen.....
  Tusind tak for alle jeres kommentarer!

  SvarSlet
 11. Det er dog et smukt sjal.
  Jeg bruger altid hækleaflukning, for så er det nemmere at bestemme hvor løs kanten skal være ;-)
  Hvilket pindenr. er det strikket på.
  Kender ikke lace garnet, men det kunne godt smutte med hjem i kurven en dag.

  SvarSlet
 12. Det er strikket på p 3,5. Jeg vil helt klart overveje en hæklet eller syet aflukning en anden gang. Den russiske aflukning har aldrig givet mig problemer før - tværtimod plejer den at være dejligt elastisk.
  Tak for tippet! Garnet er fint og blødt (og glat.....)
  Dejligt sjalsgarn.

  SvarSlet
 13. Hvor er du dygtig, jeg ville ikke give mig ud i de der lace sjaler for jeg løber så sur i at tælle... så flot!

  SvarSlet
 14. Ellen - man skal som regel ikke tælle til meget mere end 5, men nogle gange er det svært nok! Hvis ikke garnet er sort, kan man også tit 'læse' mønsteret og hurtigt se om der er fejl.

  SvarSlet
 15. Det er fint, fejl eller ej ;-)
  Jeps lad os lokke andre med i vores strikke-skrive refugium

  SvarSlet
 16. Vi må have skrevet noget i kalenderen. Jeg bliver mere og mere varm på ideen. Tør vædde på, at det ville være effektivt!
  (P.S. Jeg ser tydeligt fejlen selv. Det er skrækkeligt, når man har det sådan!)

  SvarSlet
 17. Læser lige lidt op på din blog, og måtte bare lægge en kommentar her, for hvor er det smukt og fint, det sjal!

  SvarSlet

Skriv gerne en lille kommentar - det er så hyggeligt!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails