torsdag den 31. december 2020

Status 2020

Det er årets sidste dag! Jeg har glædet mig rigtig meget, for nu er det jo tid til status! Det er altid så hyggeligt at tælle op og komme i tanker om hvad  man har lavet det sidste år. 
Sikke et år! Da det blev midnat for et år siden tror jeg ikke NOGEN i deres vildeste fantasi havde forestillet sig hvor mange underlige ting der er blevet normale for os! Men det startede meget godt. Med en tur til Island, som virkelig levede op til sit navn. 
Der var god tid til at strikke i år. Jeg nåede ihvertfald op på 7,445 kg garn, fordelt på 44 projekter. Og for første gang i mit liv er det lykkedes mig at få mere ud af huset end jeg har fået ind! Godt nok kun 500 gram, men alligevel. 

It is the last day of the year! I have really been looking forward to this day, since it's time for a status! I just love counting my projects and remember what I have been making this past year. 
What a year! At midnight 1 year ago, I don't think ANYONE in their wildest imagination would have thought of all these weird things that have become the new normal! But it started well. 
With a trip to Iceland, that lived up to it's name. 
There was time for knitting, this year. I managed to use 7.445 kilos of yarn, spread out on 44 projects. And for the first time in my life, I managed to make more yarn leave the house than what entered. Actually just 500 grams more, but still. 
Det var et år hvor der ikke kom flere babyer til familien. De som er der, vokser helt enormt, og det er sandelig svært at nå at strikke til dem alle sammen! De her to står ihvertfald ret højt på listen. 
Årets projekter blev: 
30 par strømper (2 små, 1 til mig og totalt 12 par i rib, 18 par med mønster)
4 sweatre (2 til mig, ingen til babyer)
3 par bukser/shorts (alle babyer. Hvornår strikker jeg nogen til mig?)
3  veste/toppe (2 små, 1 til mig)
2 små hæklede dyr (dyrene er små og de er til små børn)
1 hue (baby)
1 tæppe (til mig)

It was a year without more new babies in the family. Those who are already here grow like crazy, and it's actually difficult to knit for everybody! These two are quite hight on the waiting list. 
This year's projects were: 
30 pairs of socks (2 small ones, 1 for me, and in total 12 pairs ribbed, 18 with pattern)
4 sweaters (2 for me, none for babies)
3 pairs of pants/shorts (all babies. When will I make some for me?)
3 vests/tops (2 small ones, 1 for me)
2 small crochet animals (the animals are small and they are for small children)
1 hat (baby)
1 blanket (for me) 
Sidste års nytårsforsætter var: 
Mindst 5 ting til mig selv. Det har jeg holdt! Og det er fedt!
Strikke mindst 26 par strømper.. Jeps. 
Ville rigtig gerne til Rhinebeck. Kig på billedet ovenfor og indsæt selv hysterisk latter. Hvis man skal sige noget til forsvar for dette ønske er det, at jeg ikke var sikker på det kunne lade sig gøre.
Være lidt mere hjemme med tid til at kigge på garn og mønstre. DET har jeg været! Takket være pandemien har jeg været hjemme som aldrig før! Jeg elsker det. 

Last years resolutions were: 
At least 5 projects for me. I did this! And it's great!
At least 26 pairs of socks. Oh yeah.
Would love to go to Rhinebeck. Look at the picture just above and laugh hysterically. If there is anything nice to say about this wish, it's that I was not sure it would happen.
Be home a bit more, which means time for looking at yarn. And patterns. I did this! Thanks to the pandemic I've been at home like never before! I love it!
Det var året, hvor jeg tilbragte flere uger på sofaen med min dyne, takket være Coronavirusinfektion. Jeg har aldrig før været sygemeldt i 4 uger, og selv om jeg stædigt gik i bad og spiste morgenmad hver dag, så gik de fleste dage med at sidde i sofaen og tænke, at der da var forfærdelig langt over i køkkenet....

Dette års værste projekt var svært at vælge. Jeg er egentlig ret tilfreds med det meste. Men det må blive strømperne til min nevø. SÅ besværlige, og man kan diskutere, hvor flotte de blev. 
Det bedste projekt var helt klart mit hæklede tæppe. Det blev kun færdigt, fordi jeg sad på sofaen alle de uger, men det er bare SÅ pænt og jeg bliver glad hver gang jeg kommer ind i gæsteværelset og ser det.....

It was the year when I spent several weeks on the couch with my duvet, thanks to the Covid-infection. 
Never before have I been off sick for 4 weeks, and although I stubbornly showered and had breakfast every day, most days passed with me sitting on the couch, thinking about how insanely far away the kitchen was.....

The worst project this year was hard to pick. I'm quite happy with most of the stuff. But it must be the socks for my nephew. SO much work, and then it's questionable how pretty they turned out. 
The best project this year was without a doubt my crochet blanket. It only got finished because I sat there on the couch all those weeks, but it's SO pretty, and I feel happy every time I walk into the guest room and see it......
Det var året, hvor jeg overhovedet ikke kom til USA, men til gengæld brugte en formue hos tandlægen. Det har I så ikke hørt så meget om, men stort set hver gang jeg har en fridag eller ferie, er den nye tradition at tage til tandlæge. Det er jo lige så dyrt som en USA rejse, men sikkert meget mere klimavenligt...... 
Når nu jeg ikke kunne komme til USA, kom min niece heldigvis til DK, og det har været SÅ hyggeligt! Også her, hvor jeg snød hende til at bære mit nye havebord hjem.

Mine håb for næste år?
Stadig 5 ting til mig selv. Det er godt at have som mål, så jeg ikke bare sidder der og bliver gnaven over at det altid er andre der mangler.
Stadig mindst 26 par strømper. Hvordan skal jeg nogensinde komme under igen?
Strikke en dug til mit sofabord. Jeg har en gammel, håndlavet arvet dug som er ved at være temmelig mør, og det kan være en sjov opgave!
Købe et helt kilo Opal strømpegarn over nettet. Bare fordi.
Huske at købe garn mindst hver 3. måned. I år har det faktisk været et problem, hvor min tæller 2 gange er forsvundet, fordi jeg ikke havde opdateret i 3 måneder! WHAT?!?!?!?!?

This was the year of me not going to the US at all, but then I got to spend a fortune at the dentist's. So you haven't heard much about this, but almost every time I have a day off or vacation, the new tradition is visiting the dentist. It's as expensive as going to the US, but I'm sure it's much more climate-friendly......
Now that I couldn't go to the US, my niece fortunately came to DK, and it's been SO nice! Even in this photo, when I tricked her to help me carry home my new garden table.

My hopes for next year?
Still 5 things for me. It's a great goal, and keeps me from getting all bitter and angry when everybody else is needing stuff.
Still at least 26 pairs of socks. How will I ever get under that number again?
Knit a tablecloth for my coffee table. I have an old, handmade, inherited tablecloth that is quite old an starts to break, and it can be a fun task!
Buy a kilo of Opal sock yarn on the internet. Just because. 
Remember to buy yarn at least every 3 months. This year it has been a real problem that my counter has disappearad twice because I hadn't updated in 3 months! SAY WHAT?!?!?!?!?
Farvel til året, der bragte håndsprit helt ind i stenalderen! Godt nytår og velkommen til 2021, som nok bliver superhårdt de første måneder, men som derefter skulle lysne. 
Tak, fordi I har hængt på et år mere her hos mig. Jeg håber, vi skrives ved næste år!

Goodbye to the year that brought hand disinfectant to the stone age! Happy New Year and welcome 2021, which will probably be super-tough the first months, but then it should get better. 
Thank you for sticking to my blog another year. I hope we'll be in touch next year!

12 kommentarer:

 1. Rigtig godt nytår til dig.

  Inspireret af dig har jeg hele året samlet mavebælterne fra alle de garnnøgler, jeg har brugt op. Det er for mit vedkommende blevet til 5.570 g. Men jeg har så heller ikke haft Corona, så forbruget er blevet begrænset af det der arbejde :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde!
   Ja, det der arbejde forstyrrer virkelig i ens liv! Men 5,57 kg er da vildt godt!

   Slet
 2. Bestemt et anderledes år,end vi lige regnede med på denne tid sidste år. Vi må se hvad det nye år bringer.
  Rigtig godt nytår til dig 🎉😊

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det bliver spændende med det nye år!
   Godt nytår til dig.

   Slet
 3. Rigtig godt nytår
  Atid spændende at se og læse om hvad du finder på at strikke. Og ja det har bestemt været et anderledes år 2020, og jeg tror heller ikke 2021 bliver helt normalt. Vis vi nogensiden vender tilbage til gode gamle dage  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, du. Man kan spekulere! Jeg ser film og tænker "hvorfor er de så tæt sammen?" Jeg reagerer også på hvis der er mange i samme rum. På den anden side - når det hele bliver normalt, så er vi nok lige så hurtige til at glemme alt det her som vi var til at lære det. Håber snart det bliver normalt....

   Slet
 4. Rigtig godt nytår, jeg glæder mig til din strik og oplevelser i dette år også

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have! Hyggeligt at du vil læse med.

   Slet
 5. Rigtig godt nytår! Altid dejligt at få fölge med i dine eventyr, håber på ligeså meget sjov læsning i det nye år.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde, Frida! Så hyggeligt at du læser med.

   Slet

Skriv gerne en lille kommentar - det er så hyggeligt!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails