tirsdag den 24. april 2012

Adskilt / Separated

Fuglene, der ellers har været så glade for hinanden og boet sammen hele deres liv, blev pludselig dødeligt uvenner i sidste uge. Han-undulaten jagtede hun-undulaten rundt i hele buret, så hun flygtede ud af den åbne låge. Han blev lukket ude af buret en halv time, og faldt fuldstændig ned igen, indtil det gentog sig nogle dage efter. Meget, meget værre denne gang.
Hun ville gerne sidde i sikkerhed på min finger, hvilket hun normalt ikke gider, og gad ikke ind i det store bur igen. Jeg prøvede at google undulater og slagsmål, og konklusionen var, at man ikke bare skal sætte sig ned og håbe på det bedste. Han kan rent faktisk finde på at slå hende ihjel, hvis det lige kommer over ham....
Så nu er de blevet skilt i hver sit bur. De kan jo stadig være sammen i det store, når jeg er hjemme, men ellers tør jeg ikke.
Hvem ved, hvad der sker i knolden på en undulat, så den pludselig opfører sig sådan?

My birds, who have been very happily living together their entire life, suddenly became mortal enemies last week. The male chased the female around the cage, making her fly out the open door. We locked him out of the cage for half and hour, and he behaved nicely, until a few days later, when he repeated his behaviour. Only much worse.
She wanted to sit on my finger in safety, which is not something she normally does, and didn't want to go back in the larger cage again. I searched on google, and the conclusion was that I shouldn't just hope for the best. He can actually end up killing her, if he gets in the mood for that again.....
So now the're separated in individual cages. They can see each other in the large cage, when I'm at home, but other than that I dare not let them be together.
Who knows what goes on in a budgerigar's mind?

8 kommentarer:

 1. ej hvor mystisk, håber de bliver gode venner igen.
  KH Micha

  SvarSlet
 2. Meget mærkeligt - måske gider hun ikke være kæreste mere og så er han blevet sur??
  Nej, måske skal jeg holde mig til matematik og billedkunst :)

  SvarSlet
 3. Meget mystisk er det. Jeg tænker, det er slået klik i forhold til noget med territorier. Man ved aldrig med sådan nogle! Lige nu sidder de sammen og hygger sig rigtig meget, men når jeg tager hjemmefra, kommer hun i det lille bur igen....

  SvarSlet
 4. Hvor er det uhyggeligt, gade vide om der er en biologisk årsag, eller om de simpelthen er kørt træt i samlivet. Godt at du har sat dem i hvert sit bur, det er jo ikke til at holde ud at tænke på, hvad det ellers kunne ende med.

  SvarSlet
 5. Det kan sagens syldes at de ikke har en redekasse.

  Han er forårskåd og det er hun ikke fordi hun mangler et sted at bygge.

  Det kan også være hun er syg. Raske dyr jager syge på porten .. og det inden vi mennesker kan se der skulel være noget i vejen med den der jagtes

  SvarSlet
 6. Det er svært at vide, hvad de dog lige tænker, men indtil videre vil jeg ikke stole på ham over en dørtærskel. De er stadig ret glade for hinanden, men den lille hun må finde sig i sit "sommerhus", når jeg ikke er hjemme!

  SvarSlet
 7. Hun har nok været næbbet...;o)

  SvarSlet
 8. He he - hun virker ellers sød, men jeg ved selvfølgelig ikke, hvad hun siger. Måske beder hun HAM flette næbbet?

  SvarSlet

Skriv gerne en lille kommentar - det er så hyggeligt!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails