søndag den 22. april 2012

Mit nye tæppe / My new blanket

Efter at have siddet og hæklet hele dagen, er tæppet endelig færdigt. Det er SÅ fint. Lige, da jeg var færdig, holdt regnen op, så billederne er taget på den våde plæne, men det gør egentlig ikke noget, eftersom det kom direkte ind i vaskemaskinen.

After crocheting most of the day away, I finally finished my blanket. It is SO pretty. Just as I finished, the rain stopped, and the photos are taken on the wet lawn. Didn't matter if the blanket got wet, since it went straight into the washing machine.
Ialt vejer det 1035 gram, så det løfter da heldigvis mit forbrug godt op..... Jeg har brugt knap 15 nøgler Drops Delight og nogle strømpegarnsrester, der passede i kvalitet og farveskift. Derudover er det hæklet sammen med ca. 6 bundter Arwetta Classic. Det kom noget bag på mig, at jeg skulle bruge så meget garn til sammenhæklingen, men de sorte striber er forholdsvist brede.

The total weight is 1.035 kg, increasing my amount of used yarn this year substantially.... It took almost 15 skeins of Drops Delight and some sock yarn leftovers of matching quality. I used 6 skeins of Arwetta Classic for the black stripes. I didn't expect to use that much black yarn, but the stripes are rather broad.
Eneste ændring i forhold til opskriften er størrelsen. Jeg har lavet det med 10x15 firkanter, og det er blevet ca. 128 x 190 cm stort. God størrelse til et hyggetæppe!
Det er helt utroligt dejligt blødt, og jeg er meget, meget glad for det.
Gider jeg lave et til? Evt. når jeg lykkeligt har glemt, hvor besværligt det var.
Alt i alt kan jeg jo så glæde mig over, at min arm brækkede, så jeg ikke kunne strikke, samt over at min stædighed er en hel del større end min tålmodighed. Ellers havde tæppet stadig været 5 sølle firkanter i en pose.... Tro mig!
- - - - efter vask er det så vokset til 140 x 210 cm. Endnu mere dejligt tæppe!

The only change from the pattern is the size. I made a 10x15 squares blanket, and it's around 50 x 75 inches. A very good size for a blanket!
It is really soft and nice, and I truly love it.
Will I ever make another? Well, if I at some point forget how long it took.
Bottomline is, I'm happy my arm broke so I couldn't knit, and that my stubbornness is far bigger than my patience. Otherwise this blanket would still be just 5 small squares in a bag. Take my word!
- - - - - after the wash it has grown to 55 x 83 inches. Even more of this lovely blanket!

17 kommentarer:

 1. Intet mindre end fantastisk!

  Jeg drømmer om et lækkert tæppe, men tror ikke tålmodigheden rækker...

  SvarSlet
 2. Så godt gået - det er smukt smukt!,

  SvarSlet
 3. Hvor er det flot! Jeg var da lidt bekymret da jeg så stakken af farvede firkanter, tænkte at de da nok skulle have været delt i to farvenuancer og to tæpper - men dette er jo perfekt! Glade farvepletter, skøn farvepalet!

  SvarSlet
 4. Super flot tæppe...
  Bare det var mit.

  Mvh. Dianna

  SvarSlet
 5. Tak skal I have!
  Ja - nu har jeg jo ikke ligefrem reklameret for tæppeproduktionens lyksaligheder.... Til gengæld er jeg så meget gladere, når det nu er færdigt!
  Det resulterende farvekaos var tilsigtet. Faktisk var jeg bange for, at det blev for ensformigt, men det kan jeg da godt se, at jeg ikke behøvede!

  SvarSlet
 6. Uuhh hvor er det bare flot!! Er netop gået i gang med samme opskrift - bliver dog lidt bleg ved antallet af firkanter! Jeg har lavet 25 - men syntes dog at størrelsen på dit tæppe er perfekt, så jeg må bare hænge i!!

  SvarSlet
 7. Hvor er det da flot!!!!!

  SvarSlet
 8. Hvor er det altså et flot tæppe. Jeg har ofte fulgt lidt med her på din blog og må lige komplimentere dig for det store arbejde. Jeg har selv længe haft kig på tæppet fra Drops Design - har du blot forøget antallet af firkanter for at få det større end i opskriften? Hvad var besværligt - var det sammenhæklingen? Er nødt til at spørge, da jeg ikke er superbruger udi hæklingens kunst.

  Mange hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 9. Nøøj , hvor er det bare blevet flot :-)

  SvarSlet
 10. Lona - det er bare at hækle derudaf. Pludselig er der nok firkanter!
  Eva - tak.
  Ulla - jeg har bare lavet flere firkanter, det er det eneste. Sammenhæklingen var ikke svær, men den tog længere tid end jeg lige havde troet pga metoden. Til gengæld er de brede striber flotte. Jeg er heller ikke den store hækler.....

  SvarSlet
 11. Flot tæppe og imponerende arbejde. Jeg overvejer at hækle et til cykeltraileren... overvejer ;-)

  SvarSlet
 12. hej igen og tak for dit svar. Jeg vil granske opskriften lidt nærmere inden jeg kaster mig ud i det, men er VILDT fristet.

  ha' en dejlig dag - Ulla

  SvarSlet
 13. Ulla - hvis jeg kan, kan du også. Det kræver bare 85% tålmodighed og stædighed for resten.....
  Birthe og Ulla strikkeforsker - mange tak.

  SvarSlet
 14. Nej - hvor er det blevet fedt! Jeg får totalt præstationsangst :-) Jeg har været i gang med mit tæppe i noget, der snart ligner en evighed.. Og jeg tænker, at jeg MÅ kunne få det lavet færdigt - også uden en brækket arm, helst :-)

  SvarSlet
 15. Rikke - du skal bare beslutte dig. Lige nu føles det lidt tomt at jeg ikke har et hæklepres hængende over hovedet....

  SvarSlet
 16. wauw, wauw, wauw og atter wauw!!! Det er godt nok blevet smukt!

  SvarSlet
 17. Tak, Karen. Lige nu sidder jeg med det i sofaen. Det fungerer perfekt!

  SvarSlet

Skriv gerne en lille kommentar - det er så hyggeligt!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails