torsdag den 19. november 2009

Vokseværk

Svogerens sweater har nydt rigtig godt af min udelte opmærksomhed. Det kan han takke sin svigermor for - hun er nemlig ikke bleg for at spørge til fremgang, selv om jeg bliver lidt irriteret. Samt så provokeret, at den til sidst kom op af sin lune rede, hvor den havde ligget godt i nogle uger.
Som bekendt vokser strikketøjer ikke af at ligge i en strikkekurv. (Trods de inspirerende omgivelser.) Det undrer jeg mig stadig over ind imellem!
Min svoger har virkelig set frem til denne sweater og han glæder sig helt vildt, ved jeg. Den bliver også rigtig flot, og jeg bliver rigtig stolt af den, når den er færdig. Det "sjoveste" - nemlig bærestykket med alt mønsteret - har jeg jo også gemt til sidst.
Opskriften er blevet kraftigt revideret undervejs. Oprindelig ville jeg regne efter Elizabeth Zimmermann´s principper, og lagde da også ud med ærmemasker sv.t. ca. 20% af kroppens masker. Men jeg vil altså gerne have meget mere end 33% af kroppens masker øverst på ærmet, faktisk kan jeg godt lide, når der er op til knap halvdelen af kroppens masker, så jeg blev bare ved med at tage ud. Har kigget lidt på bærestykke-mønsteret og fundet ud af, at det nok kan lade sig gøre at kombinere to opskrifter fra Istex. Så svært er det heldigvis heller ikke at læse islandske strikkeopskrifter! Så - midlertidigt adjø til den store strikkeguru, der trods alt blev brugt til at udregne opskrift ud fra målene på en af svogerens yndlingssweatre. Så langt, så godt!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv gerne en lille kommentar - det er så hyggeligt!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails