fredag den 20. august 2010

Burde jeg have taget det lidt mindre.... roligt?


Jeg skal faktisk holde fest i morgen. "Stor" fest med 40 mennesker. For at fejre både min (runde) fødselsdag og min ph.d.

Indtil i går aftes var alvoren ikke gået op for mig.

Jeg tænkte, at når lokaler, gæster, mad og medhjælp er på plads, så går det vel ikke helt galt?

Jeg tænkte, at når jeg nu har inviteret nogle hyggelige mennesker, så bliver det vel hyggeligt?

Jeg tænkte, at jeg kan købe noget nervøs velour til dug.

Jeg tænkte, at jeg vel kan købe nogle blomster og nogle vaser og nogle lys.

Jeg tænkte, at servietter vel ikke behøver være foldet indviklet?

Jeg tænkte, at det vil være fint, hvis jeg bager et par bradepandekager til eftermiddagskaffen.

Jeg tænkte (dog) at jeg gerne ville have ryddet helt op og gjort min lejlighed fin inden, selv om det strengt taget ikke skal holdes derinde.

Jeg tænkte dog mest af alt, at det også har været rigtig vigtigt at komme helt ned i tempo i min ferie og bare slappe af - som jeg har gjort.

Jeg tænkte, at det nok går...... For mest af alt, så er det at holde en fantastisk fest ikke specielt vigtigt for mig. Det er meget, meget vigtigere, at jeg i morgen kan være sammen med en masse mennesker, der betyder noget særligt for mig.

Så - jeg tænkte og tænkte på den meget rolige måde, indtil i går aftes, hvor jeg pludselig bare slet ikke kunne sove. Hvad nu, hvis jeg har slappet for meget af? (Det har virkelig været tiltrængt, skulle jeg hilse at sige) Hvad nu, hvis det ikke er nok? Man kan vel ikke stramt planlægge hygge, vel? Nogle af mine gæster har store huse og laver (spændende) hjemmelavet mad fra bunden. Jeg har et festlokale med plads til 30 officielt, hvor jeg skal finde plads til 40 mennesker. Og mad udefra. På suppe-steg-og-is-måden. God mad, tror jeg, og noget jeg kan lide.

I virkeligheden er det jo bare fjollet. Jeg har inviteret nogle, jeg gerne vil fejre dagen med, men jeg er virkelig bare elendig til de helt store fejringer. Jeg har det meget, meget bedre med noget småt og hyggeligt. Sofa, strikketøj og film. Det holder da hver eneste gang!

11 kommentarer:

 1. Tag det roligt er sikker påa t alt nok skal gå, du har styr på det. Og er det mennesker som vil fejre dig så skidt med at der mangler et eller andet, det er jo dig det drejer sig om. Så tag en dyb indånding, du når det du skal nå. Og så er det sofa-strikke-afslapning bagefter, hvor du kan sidde og nyde at du havde en super dag i gode venners lag.
  Hyg dig og hav en god dag :-)

  SvarSlet
 2. Hvis bare der er kaffe nok - og der kan knibes et lille strikketøj eller 2 ind - og du ellers medbringer dit vanlige humør, så skal du se en fest der glider i smør.... hva sku den ellers?
  Jeg glæder mig i hvert fald :-)

  SvarSlet
 3. Rigeligt kaffe. Og sodavand. Og rødvin. Og mad. Strikketøj er mere end velkomment!

  SvarSlet
 4. sofa, strikketøj og film holder helt sikkert hver gang. Men det er også dejligt lade mennesker som holder af én fejre én. Og du kan jo ikke have dem alle i din sofa på en gang, vel.
  Og rigtige venner vil forstå at værdsætte at festen bliver som du gerne vil have det. De holder af dig fordi du er dig, og har ikke behov for en opskruet fest med fancy hjemmelavet mad. De har behov for at fejre dig, på den måde du ønsker det.
  Så tag du det roligt: det bliver en FANTASTISK fest :-)

  Og så tillykke med det skarpe hjørne ;-)

  SvarSlet
 5. Rigtig god fest,- for det er jeg sikker på, det bliver. Der er ikke noget som en ferie-udhvilet værtinde!

  SvarSlet
 6. Nu er dagen så godt på vej mod aften, og tænk - jeg begynder at føle mig klar. Og glæde mig! Fandt duge, lysestager og vaser i yndlingsfarverne... Det bliver flot og farverigt!
  Tak for alle jeres søde kommentarer. Det har virkelig varmet, for øv, hvor var det bare træls i morges efter en søvnløs nat!
  (Det er jo lidt svært at brokke sig direkte til gæsterne, bortset fra Johanne, altså. Hun er ikke sådan at slå af pinden!)

  SvarSlet
 7. Til lykke med dagen, og ønsker jer en kanonfest med masser af hygge og godt humør.

  SvarSlet
 8. Hjertelig tillykke mæ' det hele. Det skal nok gå fint.

  PS jeg har et tæppe klar til en lille, bitte ny. Regner med at få et foto på bloggen min i løbet af denne weekend ☺

  SvarSlet
 9. Mange tak skal I have.
  Glæder mig til at se billede af tæppet, Kate!

  SvarSlet
 10. Tillykke med din runddag, at phd'en er i hus og at du har 40 mennekser som gerne vil fejre dig :-)

  SvarSlet
 11. Det har da garanteret været en super fest. Hyggelige mennesker, rødvin og mad, så kan det ikke gå helt galt. Håber, du er blevet fejret efter alle kunstens regler, for det fortjener du. God weekend.

  SvarSlet

Skriv gerne en lille kommentar - det er så hyggeligt!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails