tirsdag den 31. august 2010

Magnolia-tæer

Et par færdige strømper! Wollmeise-garn, farven er mørk magnolia.
Har jeg nævnt for nylig, at jeg elsker det her garn?
Jeg synes, farven er flot, og selv om det bare er 2x2 rib strømper ser de ganske fine og præsentable ud, hvis du spørger mig!
De blev pludselig hurtigt færdige. Jeg er på fokuseret ophold i denne uge og skulle læse en del. Alle ved jo, at strømpe-strikning gør ufatteligt meget godt for læsehyggen!
Det sjoveste (advarsel! De næste sætninger er ufatteligt nørdede!) er næsten, at skafterne har "modsatte" striber af den lyse og mørke. Nærmest som "Garn-gudindens" "modsat"-garn. (Sej og sjov måde at farve strømpegarn på!)
Strømperne er tiltænkt min søster (de måtte også gerne blive hos mine forfrosne tæer!). Garnet dufter jo dejligt, men som den mindste niece så tørt bemærkede, så bliver de nok ikke ved med at dufte sådan, når hendes mor har haft dem på et par gange..... (Niecens egne tæer, derimod, mon de dufter af violer i længden?)
100 gram garn er der gået til strømperne. Der er 60 gram tilbage af 150-grams bundtet. Endnu en grund til at kunne lide Wollmeise!

mandag den 30. august 2010

En lille ge´

Dagens opskrift er på søde, lille Frankie-boy her.
En nuttet lille ged (eller - ge´, som de siger på Fyn!), der måske nok stanger, men det gør helt sikkert ikke ondt!
Mest af alt ser han nu sød og venlig ud, og mon ikke han vil nyde at spise lidt uld-rester?
Geder er jo som bekendt nærmest alt-ædende, men en ulden ged er vel lidt forudindtaget....
Opskriften på Frank finder du her.

søndag den 29. august 2010

Åååååhhhhh..... Suk.

Det går faktisk rimeligt med spidkompetencen. Sådan fremad på en måde, der er til at tage og føle på.
Den kom med i toget i dag, der blev strikke lystigt, men da jeg stod af (med strikketøj) var det desværre uden opskrift. Øv-øv-øv-øv
Nå. Men. Den lyse side af sagen er, at jeg har strikket det ene forstykke med ærme og derfor kunne fortsætte på det andet forstykke med ærme. Bagstykket havde jeg læst forud på (eller sådan noget) og resten kunne jeg vel evt. sjusse mig til. Desuden skal jeg til strikkeaften med Bente Geil på torsdag, og i tilfælde af vild panik kan jeg vel altid spørge hende om lidt hjælp? (Evt. pr. mail forud) Endelig har jeg altså meldt det savnet, men strikkeopskrifter (og deres pris!) er vist undervurderet ude i det virkelige liv!
Så kom jeg heldigvis hjem. Og så, at Pia har usandsynligt meget lækkert garn billigt til salg. Og kom til at skrive til hende, at jeg vældig gerne vil aftage det meste af hendes Zauberball.

P.S. Er der ikke nogen af jer, der snart har fødselsdag og inviterer mig, så jeg kunne give en garn-gave og få lidt balance i mit lager? Er der ikke?

P.P.S. Måske skulle jeg bare skrive til hende om de sidste to nøgler også? Er det ikke synd at skille dem ad? (Ja, jeg spørger bare!)

Jeg har en plan

Det handler om strikkeplaner resten af året, og involverer (ud over det, I har hørt om de sidste dage!)
1 elefant
1-2 Spiderman-huer
1 DNA streng
1 partyhue
Garnet på billedet er Noro (hvad ellers, med de farver?) og kunne nok godt blive til verdens hidtil fineste og sejeste udgave af elefanten Elijah (Ravelry-link). Jeg har lovet at strikke en elefant til nevøens band, nemlig!
Spiderman-huer? Et par gaver...
DNA-strengen? Gave til ph.d. forsvar. Om gener. Nu skal jeg sådan set bare have fat på base-sekvensen, så det bliver helt rigtigt!
Party-hatten? Til min søde kollega, der gerne vil tage min dagvagt d. 24. december, så jeg kan nå til Jylland. Hun vil gerne have en "smart" hat til sin vagt nytårsaften, og det skal hun da have!
Hvilke strikke-planer har du for efteråret?

lørdag den 28. august 2010

De to første


Jeg strikkede på livet løs og har lavet de to første par af de 7 par bestillings-strømper. Ganske vist de to allermindste par, så bunken er ikke blevet enormt meget mindre, lige bortset fra, altså, at jeg har 2 halve par næsten klar...
Strømperne er Wollmeise, "Raku Regenbogen", nøje udvalgt af mindstenevøen og omhyggeligt vundet op til et nøgle af selv samme dreng.
Der er et par i ca. str. 27 og et par i baby-størrelse. Dem i babystørrelse er altså bare for NUTTEDE!!!!! (Men vis mig lige et par hjemmestrikkede babystrømper, der ikke er nuttede...) De er sandsynligvis for store til hans baby-kusine på 4 måneder, men i den kolde vinter, når hun er ca. dobbelt så gammel, vil de forhåbentlig passe.
Farverne er totalt for fede! Desværre har jeg brugt ca. 85 gram, så der er slet ikke garn nok tilbage til strømper til mig. Men så må jeg jo bare tage til Knit Nation næste år og / eller på udflugt til Pfaffenhofen og købe noget mere, ikke?
Strømperne er pakket i 2 pakker. En lille og en stor. De blev afleveret i går og skal åbnes i dag, når børnene er sammen til familie-træf. Nevøen var ved at gå til af spænding i går, da han så pakkerne. "Hvad er der i?" Da han så - efterhånden - kom i tanker om, at det nok var strømper, blev han en anelse lang i hovedet..... (Men han skal nu nok blive glad nok for dem!)

fredag den 27. august 2010

Egentlig burde jeg ikke være overrasket....

Det tager vel tid at tilegne sig en spidskompetence, gør det ikke?
Man må træne og træne og øve og læse lidt mere inden man bliver ekspert.
Altså, hvis det var en "rigtig" spidskompetence.
Den Geilske af slagsen er så lidt af samme skuffe, må jeg sige. Det tager lang tid. Ind imellem er det ret kedeligt, når man bare venter på de næste 2 skrå striber, der bliver til en spids.
Den bliver flot, det er ikke det, men - øhm - august-projekt? Det kommer nok til at knibe lidt... Men den bliver færdig, når den bliver færdig. I oktober kan ingen alligevel huske, hvornår den blev færdig!
I går fik den lige en skalle mere. Jeg tilbragte nemlig en meget hyggelig dag hos Lisbeth. Dorthe fik jeg også lige hilst på. Det var så hyggeligt! Strik og snak og mere strik og gik de vilde arbejds-historier igang. Superhyggeligt! (Og nok meget godt for Dorthe, at hun ikke hørte det hele...)
Som bonus fik jeg en dejlig cykeltur fra Frederiksberg til Hørsholm. I solskin og næsten ingen blæst. (men jeg tog nu godt nok toget hjem det meste af vejen!)

torsdag den 26. august 2010

En lille indsats med stor effekt

Niecen var glad for sit topstykke. Det var hun skam! Men hun var temmelig træt af, at halsudskæringen var så løs.
(Vi er åbenbart flere i familie med trang til knap-så-vide halsudskæringer!)
Det ser måske ikke løst ud på det øverste billede, men når den kom på, var den hele tiden ved at glide ud over skuldrene, så jeg kunne sagtens følge hende.
Men - det kan man jo sagtens rette med en lille hæklenål, ikke?
Så mens mindste-nevøen så Anders And film i min sofa fik jeg hæklet 2 rækker med kædemasker indeni halsudskæringen. Det var hverken svært eller langsommeligt, men effekten var til at tage og føle på!
Halsudskæringen sidder nu ved halsen. Skuldrene bliver hvor de er, og niecen strålede som en lille sol.
Jeg tror den bliver et stort hit!

tirsdag den 24. august 2010

Usædvanligt begavet. Igen...

Jeg fik mange, mange dejlig gaver i lørdags. Her er lige et udpluk af de allermest fantastiske!
Først var der gaven fra min veninde gennem de sidste 32 år. Nemlig penge til "A knitting Treasure"-serien. Jeg har jo den gule, men satser på at bestille samtlige andre gennem "I knit London"´s hjemmeside. (Hvis altså deres totalt irriterende og umulige side ville virke, istedet for hele tiden at føre mig tilbage til "confirm your details". Jeg håber og tror...)

Så var der det strikkede ur! (Yes - sådan ét har du nok aldrig set før, vel?) Med samt tal, initialer og årstal. Lidt svære at se i den lysegrønne farve, godt nok, men jeg tror det kan lade sig gøre. Strikket af Johanne. (Kreative Ørn må være hendes indianernavn!)
Hvad skal jeg sige? Hvordan har jeg klaret mig alle de år uden et strikket ur? Jeg ved det ikke...

Dernæst en gave, jeg er meget, meget glad for. Fra min veninde fra Odense, der er ansvarlig for, at jeg nu går og sukker efter mit næste Dr. Who fix i form af sæson 5.
Tænk - hun huskede både hvor DAD garn ligger, og deres udsalg, samt hvilket garn jeg havde købt og havde købt Rowan Felted Tweed i 8 eminent flotte farver. De er bare så lækre sammen, som det kan ses her trods overbelysning!
DERUDOVER havde hun sat sin søster i arbejde med noget sundt. Hæklede gulerødder, radiser og tomater.
Jeg er virkelig, virkelig glad! 1 sweater i Rowan garn er luksus - hvad er 2 så? En prinsesse værdig?

Så var der jo dinosaur-chokoladen. Indkøbt hos Hr. Peter Beier, givet af nogle gode venner. Hurtigt prøvesmagt af et par nevøer der lige greb chancen! Chokolade må da bare være så sund som spelt med sådan et urtids-udseende!
Haribo-poserne? Nej, de lå ikke i chokoladeæsken oprindeligt. Men jeg har nu sikret mig, at ingen andre vil røre chokoladen med en ildtang! Johanne - igen! - havde smeltet 1 kr. vingummibamse poser til øreringe-størrelse med en tapetfjerner. DE ER FOR SEJE!!!! Dem må jeg da have på på arbejde....
Endelig er jeg nu indehaver af mit eget krydsnøgleapparat! (Hurra!) Mindste-nevøen var gevaldig interesseret (nogle vil sige hjernevasket?) og fik lov at indvie det i går. Med at vinde det Wollmeise garn op, der skal blive til strømper til ham. Proklamerede der efter, at hans lille baby-kusine skulle have strømper af resten af garnet. Magen til hans. (Men hans skal altså strikkes først!) Dermed er jeg så oppe på 7 (S-Y-V) par strømper der skal strikkes til andre.....
De 10 kg som jeg gerne ville strikke i år virker lysår væk. Der er ikke blevet strikket enormt meget denne weekend, og spidskompetencen er stadig ikke blevet hurtig at lave. Til gengæld regner jeg med at starte september med mere end 10 WIP´s. Er det ikke imponerende?
P.S. Fra pålidelig kilde (selveste Socktopus!) har jeg fået at vide, at Knitnation 2011 bliver d. 18-21 august. Formentlig. Jamen - kan det blive bedre? Endda udenfor skolernes sommerferie! Yahoo!

mandag den 23. august 2010

Lidt hygge til de lange, mørke aftener

Denne mandags mærkelige opskrift er totalt for SEJ!!!!!
Et hæklet tæppe, hæklet som en Settlers spilleplade. (Jamen, jeg har aldrig set noget lignende!)
Uha - jeg kan forestille mig mange, mange anvendelsesmuligheder for denne..... Der er med garanti nogle ude i det ganske danske land, der ville elske at få et hyggetæppe der er lavet efter Settlers. Som julegave? Eller konfirmationsgave?
Selvfølgelig har du også selv brug for det, når nu mørket snart sniger sig ind på os, og man kan bruge de lange, mørke aftener på at spille - ja - Settlers. Man må da have sådan et tæppe i nærheden, må man ikke?
Opskriften kan du hente her.

søndag den 22. august 2010


Det var en dejlig, dejlig dag.
Godt vejr, skønne gæster, fantastiske gaver, lækker mad.
Niecen kom og hjalp i 2 timer - en meget stor og tiltrængt hjælp, fandt jeg ud af!
Resten hjalp også med alt, hvad der trængtes.
Bor du i Kbh, kan T.H.Sørensen anbefales. Magen til lækker mad skal man lede længe efter!
Og hvad så nu?
Nu skal jeg lige suse til Odense til sommerfest. Skønt!
Når jeg kommer hjem, kan jeg sidde og nedstirre mine dejlige gaver. (F.eks. garn, fine øreringe og bøger) Bestille dem, der skal bestilles. (Barbara Walker´s Knitting Treasury, f.eks.!)
Uh - jeg glæder mig!

lørdag den 21. august 2010

På vej til at være klar

Der er 2 timer til jeg har lokalet. 5 timer til gæsterne kommer. Den første bradepandekage står i ovnen. Uhm - chokoladekage med skumfiduser! (Den næste skal være brunsviger. Man har vel boet på Fyn!)
Blomsterne til bordene blev også lige købt i Kvickly på vej over efter sukker (hvorfor i alverden havde jeg ikke noget sukker!!!) - dejlige farver.
Og hvad så? Når jeg det?
Det ved jeg ikke helt. Jeg når det, jeg når.
Den ældste niece kommer 1 time før de andre og hjælper med det sidste. (Hun er da en skat!)
Hendes 3 søskende sover her til i morgen, og de store stærke drenge og deres vimse og effektive lillesøster kan så lige hjælpe med at rydde det sidste væk.
Solen skinner! Min lejlighed er så ryddelig, at de beskidte vinduer skærer i øjnene!
Der står jeg-ved-ikke-hvor-meget sodavand og vin hist og pist og ligger store mængder isterninger i fryseren.
Nu glæder jeg mig.

fredag den 20. august 2010

Jeg sagde det jo....

Der var vildt meget vand i Legoland!

Burde jeg have taget det lidt mindre.... roligt?


Jeg skal faktisk holde fest i morgen. "Stor" fest med 40 mennesker. For at fejre både min (runde) fødselsdag og min ph.d.

Indtil i går aftes var alvoren ikke gået op for mig.

Jeg tænkte, at når lokaler, gæster, mad og medhjælp er på plads, så går det vel ikke helt galt?

Jeg tænkte, at når jeg nu har inviteret nogle hyggelige mennesker, så bliver det vel hyggeligt?

Jeg tænkte, at jeg kan købe noget nervøs velour til dug.

Jeg tænkte, at jeg vel kan købe nogle blomster og nogle vaser og nogle lys.

Jeg tænkte, at servietter vel ikke behøver være foldet indviklet?

Jeg tænkte, at det vil være fint, hvis jeg bager et par bradepandekager til eftermiddagskaffen.

Jeg tænkte (dog) at jeg gerne ville have ryddet helt op og gjort min lejlighed fin inden, selv om det strengt taget ikke skal holdes derinde.

Jeg tænkte dog mest af alt, at det også har været rigtig vigtigt at komme helt ned i tempo i min ferie og bare slappe af - som jeg har gjort.

Jeg tænkte, at det nok går...... For mest af alt, så er det at holde en fantastisk fest ikke specielt vigtigt for mig. Det er meget, meget vigtigere, at jeg i morgen kan være sammen med en masse mennesker, der betyder noget særligt for mig.

Så - jeg tænkte og tænkte på den meget rolige måde, indtil i går aftes, hvor jeg pludselig bare slet ikke kunne sove. Hvad nu, hvis jeg har slappet for meget af? (Det har virkelig været tiltrængt, skulle jeg hilse at sige) Hvad nu, hvis det ikke er nok? Man kan vel ikke stramt planlægge hygge, vel? Nogle af mine gæster har store huse og laver (spændende) hjemmelavet mad fra bunden. Jeg har et festlokale med plads til 30 officielt, hvor jeg skal finde plads til 40 mennesker. Og mad udefra. På suppe-steg-og-is-måden. God mad, tror jeg, og noget jeg kan lide.

I virkeligheden er det jo bare fjollet. Jeg har inviteret nogle, jeg gerne vil fejre dagen med, men jeg er virkelig bare elendig til de helt store fejringer. Jeg har det meget, meget bedre med noget småt og hyggeligt. Sofa, strikketøj og film. Det holder da hver eneste gang!

torsdag den 19. august 2010

Vådere end det vådeste våd....


I går var så Store Legoland dag. Uh - som jeg glædede mig! Det gjorde nevøen på 11 og niecen på 8 også, må jeg sige. Jeg stod op kl. kvalme, og da jeg kom ud for at hente dem, var de bare klar. Havde ikke været det mindste sure over at skulle tidligt op...
Vi kom i lufthavnen - dejligt tørvejr i Kbh efter de sidste dages regn! - og fandt vores propelfly. (Det er altid sjovt at skulle flyve propelfly!)
På vej til Billund meddelte kaptajnen, at "der nok bliver lidt turbulens under indflyvningen til Billund - vi skal lige igennem et regnvejr". Turbulensen var ikke slem. Men, øh, "regnvejr"?
Ganske rigtigt regnede det, da vi kom til Billund. Ret meget! Taxachaufføren, der kørte os til Legoland troede vist, vi var tossede (måske var vi det også?) - at tage i Legoland i det vejr, men det var bare ligesom den dag det kunne lade sig gøre, ikke? Flybilletter bestilt for flere uger siden....
Vel ankommet til Legoland stod vi så (i tørvejr) på toilettet og ventede på at de skulle åbne. Mens vi ventede, blev det tordenvejr, og jeg tror ret sikkert lynet slog ned i Legoland. Der var ihvertfald lyn og brag og en lidt forskrækket nevø, der kom fra sin tørvejrsplads ved hovedindgangen og fortalte, at han havde mærket jorden ryste, da lynet slog ned. (Mosteren nåede lige at blive noget bekymret!) Samtidig med lynnedslaget gik lyset på toilettet, så ét eller andet blev ihvertfald ramt!Kl. 10 åbnede Legoland - men ikke hovedindgangen, pga. en kæmpe, koloenorm vandpyt. For at komme hen til side-indgangen skulle vi igennem vandpytten, og mine sko, strømper og det nederste af bukserne fik dermed straks dødsstødet m.h.t. tørhed. (Dumt, men jeg havde overhovedet ikke overvejet at medbringe regnbukser og gummistøvler! Eller... Jeg havde lige kigget på gummistøvlerne og skyndt mig at tænke, at jeg ikke gad gå i dem hele dagen for lidt regn)
Vi fik at vide, at kun de indendørs aktiviteter var i gang pga. regnen, og at - nej, de gav ikke rabat.
Formiddagen var noget slukøret, må jeg sige. De indendørs aktiviteter kørte heller ikke - sikkert pga. lyn-nedslaget, vi kunne ikke finde "Power-builders", fordi jeg hele tiden kom til at gå i ring, og selv om der så småt begyndte at være aktiviteter, så var der bare vådt, vådt, vådt.
Faktisk overvejede jeg seriøst bare at tage over i Lalandia i stedet. Ah - tanken om en varm pool!
Men efter en dejlig frokost-buffet på Hotel Legoland lysnede det. Vi fandt Power-builders, og det var sjovt! Niecen skulle følges med mig, men fordi hun var under 140 cm, måtte vi ikke hænge på hovedet. Det andet var også tilpas vildt, var vi enige om! Vildt sjovt, så vi prøvede nogle gange. Templet lå også lige i nærheden, og moster fik samtlige gange flest points (HA!). Extreme Racers banen kunne jeg godt leve med bare at prøve 2 gange. Ikke, at den var for vild, men den var noget larmende for de arme to børn der sad foran mig på vej ned ad bakken! De fik så lov at prøve den til de var tilfredse. Nå ja - og så prøvede vi en masse flere ting, og regnen stilnede en smule af. Faktisk var der en halv time, hvor det slet ikke regnede, så jeg kunne tage nogle billeder!
Legofigurerne er jo fantastiske. Intet mindre! (Sikkert smukkere i solskin, tror jeg) - vi fik trasket gennem mini-land nogle gange, så jeg fik min lyst styret, fordi jeg dels ikke kunne finde vej lige til at starte med, og dels regnede kortet i stykker i løbet af kort tid, hver gang vi fik et nyt. Det er imponerende, hvad de har bygget!
Jeg måtte også lige fortælle poderne ovre ved modellen af "Kennedy Space Centre", at "Der har jeg været! Inde i den raket!"
Sjovt at se København i miniformat, inkl. Amalienborg, der dog var imponerende stort. Selv i miniformat!
Resten af dagen gik så med lidt guld-vaskning. Det var sjovt at de ville, selv om de egentlig er lidt store til det! (Niecen sammenlignede endda tykkelsen på deres medaljer, fordi de ikke havde samlet lige meget guld)
Vi kom tilbage til lufthavnen og fløj hjem. Jeg må sige - taget i betragtning hvor våde vi blev (mest mig, dog) så var mine to rejsekammerater i tårnhøjt humør. De syntes selv, de havde gjort et "once-in-a-lifetime"-kup med deres billeder på en lego-plade og speedsnakkede, da de var vel hjemme igen. (Søsteren og svogeren kan også glæde sig over køkkenmagneter med koncentrerede kompagnoner fra Templet).
Men, mand, hvor var det skønt at komme hjem og få tørt tøj på og efterhånden mærke varmen brede sig!
Forrresten - strømpestrikningen? HA! Man kan bare ikke strikke, når ens fingre ligner rosiner!
Heldigvis kan sådan en strømpe jo tåle lidt fugt. Godt for det, for det eneste i tasken, der ikke var vådt, var - ironisk nok - badetøjet, der lå i en plasticpose....

tirsdag den 17. august 2010

At pakke til Legoland

I morgen skal jeg i Legoland! For første gang i 14 år, og jeg glæder mig rigtig, rigtig meget....
Det gør mine 2 rejse-kammerater også. De var i Legoland sidste år - flere gange i løbet af en uge - og har planlagt hvad de skal prøve..... Jeg har fået besked på at medbringe badetøj. (Basta!)
Derudover tror jeg nok også, jeg skal have et lille strikketøj med. Mon ikke jeg kan nå at strikke ihvertfald 1 strømpe mens de prøver alle de vilde ting, som de godt ved, jeg ikke tør prøve? Jeg tror det næsten....
I dag har det iøvrigt været perfekt ferievejr. Øsende, pøsende regnvejr! Perfekt til Dr. Who og strikketøj.
Resultat? En øm højre arm, vokseværk af augustprojektet og en endnu større forventning til Legoland i morgen.....
(Jeg elsker min ferie i år!)

August - kan man ikke lave en time-out?

Mit augustprojekt er skudt igang.
Jeg slog op i søndags, og det var da i sidste øjeblik, er jeg blevet klar over! Halvdelen af august er gået, og jeg skal strikke mig igennem ca 3 - 3,5 km garn inden trøjen er færdig. (Uha-da-da!)
I går blev ferien udnyttet på det groveste med strikketøj og Dr. Who. Dejligt!
Derfor er jeg trods alt også nået et godt stykke på trøjen, alt taget i betragtning, og der skal feriestrikkes, skal der!
Garnet er bomuld og uld fra Bente Geil, så vidt jeg ved nøjagtig magen til Rasmilla´s yndlingsgarn. Jeg har læst mange lovprisninger på internettet af blødheden af dette garn. Det er fuldstændig rigtigt.
Det er så blødt, at jeg virkelig ikke fatter at det bare er bomuld og uld. Der er ikke meget andet at sige end at du må prøve og så selv mærke det. Super-duper-lækkert garn, og jeg glæder mig til en meget blød, vamset og let trøje. (Iøvrigt - istedet for at købe det, kunne du starte med at læse her. Held og lykke!)

mandag den 16. august 2010

Mangler du en båd?

Med de store, store regnmængder, der har "beriget" København og Nordsjælland i weekenden, synes jeg egentlig dagens opskrift er ganske passende....
Hvem kunne f.eks. ikke bruge en båd, da Lyngbyvejen stod helt under vand?
Den fine, lille båd kan du finde opskriften på her.
Jeg er ikke sikker på, at den er ganske vandtæt, men fortvivl ej.... Falder du i vandet, har den redningsbælte!

søndag den 15. august 2010

Ferie og mig....

Jeg er ikke sådan afsindigt god til ferier. Så er det sagt! Dvs. nogle ferier er jeg genial til. F.eks. 1-2 dage ekstra ved en kongres, hvor jeg drøner rundt og ser en masse. Fantastisk koncept!
Bil-ferier til Syd-Europa er et no-go. Dels har jeg ikke bil, dels gider jeg ikke køre så langt. Som ikke-børnefamile kan jeg iøvrigt forestille mig at det ville være lidt sygt!
Charterferier gider jeg heller ikke rigtigt. Så skulle det være sammen med nogen, men alligevel...
Næh, mine ferier plejer at være fyldt med venner og besøg og børn. Enten børn med forældre, eller børn på ferie hos mig. Vældig hyggeligt, men ikke sådan enormt afslappende, må jeg indrømme. Eller jeg besøger dem - især folk jeg ikke ser så ofte - hvilket også altid er meget hyggeligt, men nogle gange heller ikke afslappende.
For 2 år siden forsøgte jeg "Sommerhus-på-Bornholm". Og opdagede, at lille, gammelt sommerhus i en skov på en pløjemark på syd-Bornholm ikke er mig. (Især ikke på cykel).
Men hvad så?
Ja - i år bliver det anderledes! (tror jeg) Ferierne er gevaldigt meget bedre. Først Knit Nation og London, og de næste 2 uger skal jeg f.eks. lave og spise aftensmad hjemme nogle gange, har jeg planlagt (det er stort!) - jeg skal sove længe. Skynde mig meget langsomt. Holde fest. Tage i Legoland (IH - jeg glæder mig helt vildt!). Forhåbentlig cykle langt. Strikke meget. Sy noget. Løbe en tur? (hvis jeg får syet nye løbeshorts, altså!) Læse en bog? Tage til Nordfyn til sommerfest med en masse venner. (dermed også køre lidt tog)
Børn? Jo. Også i år. Et par stykker med i Legoland (venligt udlånt af forældrene, med transport og entre betalt!) og en tredje på et par dages ferie, der nok kommer til at indebære Tivoli og en køretur i hestevogn, som lovet for meget længe siden.
Om jeg glæder mig? Ja. Mere end sædvanligt! I år gør det faktisk heller ingenting, at I andre er færdige med jeres ferier for længst. Jeg skal nok nyde det alligevel!

lørdag den 14. august 2010

Et lille topstykke

Det lille topstykke til min mindste niece (der vel at mærke ikke er helt lille. 8 år!) er færdigt.
Dejligt opskrift - nem at gå til og med et godt resultat. Men - nøj, hvor de lange, lange, lange kedelige ret-og-vrang runder trækker tænder ud!
Jeg har været meget omhyggelig med at tage den med på diverse lange dage og lange køreture. Bl.a. er topstykket nu med i den sjældne klub af ting, der er strikket under en rock-koncert!
Føler mig ret sikker på, at det ikke sker ofte, men eftersom denne koncert var i fuldt dagslys (spirefestivalen på Tuse Næs) og jeg ikke ville skuffe min nevø i bandet, ja.... Så strikkede jeg.
(undskyldninger for at strikke har jeg nok af!)
Jeg har strikket topstykket i Safran, på tilbud i juli. Garnet har overrasket mig meget positivt.
For det første havde jeg på antal meter regnet ud, at jeg skulle bruge ihvertfald 6 nøgler, men endte faktisk med bare at bruge 205 gram. Dvs. selv om den er strikket i bomuld, er den slet ikke tung.
For det andet var jeg noget spændt på størrelsen - ifølge banderolen skulle Safran give et noget større resultat end Geilsk tynd uld, men det er ikke tilfældet. Jeg satsede og strikkede bare derudaf, og resultatet er vist lige i øjet i størrelsen!
Farven er mest som på det nederste billede. Meget smuk, lys syren.
Tilbage er kun, hvad niecen så siger til den! Oprindeligt ville hun have en bluse med et meget indviklet "My Littlest Pet Shop" - i hendes verden lige nu gælder det nemlig om indviklet og dyrt - men skiftede jævnligt mening. Den sweater hun fik sidste år med Manchester United logo kan hun egentlig passe nu, men lige nu tilhører den så en meget pinlig fodbold-periode af hendes liv, og jeg kunne egentlig forestille mig samme skæbne for My Littlest Pet Shop. Så hendes mor og jeg blev enige om at jeg bare skulle strikke noget.
Men. Damen eeeelsker strikkede kjoler, så der skulle være en god chance for at hun bliver glad for den!

fredag den 13. august 2010

Ferie!

Hurra - jeg har ferie! I 2 uger!
Lige så kæphøj tog jeg på min sidste aften-nattevagt i går, i visheden om, at når dén var slut, så skulle de ikke lige se mig ude på Hvidovre resten af august.
Kæphøjheden holdt lige til jeg kom hjem og opdagede, at min mobilos ligger derude i min kittellomme......
Så - øh - nu ser de mig muligvis derude i eftermiddag, luskende rundt i kælderen. Men SÅ ser de mig heller ikke i resten af august (bortset fra julevagtsplanlægningen d. 27. august).
(men jeg huskede at være ferie-kæphøj!)

Gul(d)

Da jeg var i London, fandt jeg samtlige Barbara Walker´s "knitting treasury"-bøger i IKnit.
Nu havde jeg ønsket mig dem et stykke tid, men syntes alligevel, det var lidt meget at købe samtlige på én gang.
Så derfor begrænsede jeg mig til at starte med denne her.
Den gule bog - dén med diagrammer og en uforglemmelige mønstre som f.eks. på en fuldfed edderkop strikket i rib og snoninger...
Bogen er virkelig et skatkammer. Jeg fik (endelig) kigget den igennem i går, og der er mange sjove ting - et laaaangt kapitel med vævestrik, et lige så langt med snoninger, drejet rib, hulmønster og diverse kombinationer.
Så I kan se - jeg simpelthen til London igen og købe en mere (før der er gået 4 år)!

torsdag den 12. august 2010

Lidt oprydning

Min flyttekasse med garn er blevet gjort en smule mere ryddelig.
Ikke, at det nødvendigvis kan ses på dette billede, altså!
Det eneste, der ses, er at det meste garn nu er i plasticposer. I små bunker med garn, der nogenlunde passer sammen.
Til gengæld er der så blevet mere plads i kassen, for før lå det hulter-til-bulter i større poser, og de enkelte spoler fyldte egentligt bare.
Summa-summarum: Der er proppet lidt mere garn i kassen, og den kan endda nemmere lukkes end før, hvilket jo helt sikkert er en god ting!
Forhåbentlig bliver mit "garnhjørne" i stuen så en lille-bitte smule mere overskueligt, når nu der er ryddet en lille smule op og væk.
Man kan vel kun håbe...

onsdag den 11. august 2010

tirsdag den 10. august 2010

En enkelt strømpe varmer ikke mange fødder....

Ikke desto mindre skal den alligevel vises frem. Min første (allerførste!) Wollmeise-strømpe.
50 gram garn er der gået til den (faktisk overraskende meget, syntes jeg. Jeg havde en forestilling om, at 1 nøgle wollmeise var nok til 2 par strømper?).
Hvordan mønsteret ville blive, anede jeg ikke.
Farven er "Versuchskaninchen 2" - en spøjs kombi af sort, mørk pink og grøn, men jeg er vældig tilfreds.
Så tilfreds, faktisk, at I også lige får synet fra den anden side af strømpen....
Hvornår den får en makker vides ikke lige.... Nu er strømpepindene fri, og jeg kan gå i gang med nogle af pligt-strømperne, som jeg dog kun kan være tilfreds med at skulle strikke. I spændende, nyt garn!

mandag den 9. august 2010

Radiser i ørerne

Kender du de tegneserier, hvor de propper persillebundter i ørerne, når de ikke vil høre? F.eks. i Asterix, hver eneste gang Trubadurix oplader sin røst.... (hvis ikke han hænger - bagbundet og kneblet - i et træ, så snart han finder lyren frem!)
Tilbage til radiserne. De kunne jo også passe ret perfekt som tegneserie-ørepropper. Kunne man forestille sig!
Dagens opskrift er radiser i ørerne på en lidt anden måde.
Nemlig som øreringe!
De hedder "Luna Lovegood´s radise-øreringe", og nu må jeg jo så indrømme, at jeg ikke er så velbevandret i Harry Potter at jeg kan huske, hvorvidt den gode Luna Lovegood virkelig har været iført sådanne øreringe, men det ville ligne hende glimrende....
Hvorom alting er, så har du nu chancen for at trække sommeren lidt længere ved at hækle og iføre dig disse bemærkelsesværdige øreringe!
(Jeg synes det er sjovt, at man også kan lave smykker. Små, bittesmå, hvis man bruger tyndt nok garn og fine nok hæklenåle. Ikke, at jeg er en ørn til at hækle. Overhovedet ikke, men det er da imponerende at man kan!)

søndag den 8. august 2010

Neonatal-nissehuer

Hermed opskrift på neonatal-nissehuer. Jeg har strikket samtlige 5 størrelser, og der er lidt mudder ved den næst-mindste og den næst-største, der nok bliver revideret hen ad vejen (det drejer sig om maskeantallet helt oppe i spidsen af huen, så det er bare i småtingsafdelingen, og man kan sagtens improvisere sig ud af det. Det lover jeg!)

De 5 størrelser er (uden dog at have prøvet dem på virkelige babyer): str. meget lille (ca. 1-1,5 kg), str. lille (ca. 1,5 - 2,5 kg), str. mellem (2,5-4 kg), str. stor nyfødt (4-5 kg), str. meget stor (3-4 mdr).

Du skal bruge: Bomuldsgarn nr. 8, rester i rød og hvid. Strikkepinde (lille rundpind eller strømpepinde) str. 3,5 mm (hvis du bruger andre str. pind bliver huernes størrelse anderledes, hvilket ikke gør noget. Babyhoveder er som bekendt forskellige)


Opskrift: Slå 53-63-73-83-93 m op med hvidt garn. Strik 2 p ret.

På næste pind startes ind- og udtagninger, som strikkes på hveranden pind: 1 r, tag 1 m ud, 8-10-12-14-16 r, strik 3 m sammen (tag 2 m løs af, strik 1 m r og træk de løse masker over), 8-10-12-14-16 r , tag 1 m ud, 1 r, tag 1 m ud, 4-5-6-7-8 r, strik 3 m sammen, 4-5-6-7-8 r, tag 1 m ud, 1 r, tag 1 m ud, 8-10-12-14-16 r, strik 3 m sammen, 8-10-12-14-16 r, tag 1 m ud, 1 r.

Strik med hvidt garn 6-8-8-10-12 p ret med udtagninger på hveranden pind. Sidste pind er fra vrangsiden, uden udtagninger.

Skift til rødt garn og begynd at strikke rundt.
På første pind strikkes ind- og udtagninger som før, men sidste m strikkes sammen med første m på næste p, og den første og sidste udtagning, der før sad i hver ende af arbejdet sidder nu adskilt af 1 m ret.
Fortsæt med at strikke rundt, med ind- og udtagninger på hveranden pind, til der ialt er strikket 8-10-12-14-16 gange ind- og udtagninger.
Herefter fortsættes udelukkende med indtagninger på samme steder som før, mens udtagninger stoppes.
Strik yderligere 5 pinde (2 x indtagninger), herefter startes indtagninger midt bag, (kommer til at ligge midt bag, dvs. hen over omgangens start) på hver 4. pind (strik 3 m sammen). De øvrige indtagninger på hver 2. pind fortsættes samtidig. Strik, til der er lige mange masker mellem hver af de 3 "gamle" indtagnings-steder. For den næst-mindste og næst-største størrelse bliver der en maske i overskud midt bag.
Fortsæt indtagninger på hveranden pind, til der er 18-16-18-16-18 m tilbage på omgangen. Strik 2 p ret inden næste indtagning, strik herefter 3 p ret inden yderligere indtagning. Strik herefter 3 p ret og træk så tråden gennem de sidste 6-4-6-4-6 m.
Sy huen sammen i kanten nederst midt bag og hæft ender.

Kvast: Slå med hvidt garn 3 m op.
1. pind: Strik 3 m ret, slå 8 masker op.
2. pind: Luk 8 m af, strik de tilbageværende m ret, slå 8 nye m op.
Gentag 2. pind, til der er 3 "strimler" i hver side (se næst-øverste billede), luk alle m af.
Buk kvast-stykket sammen på midten, så alle strimler vender til samme side. Vikl den ene løse ende garn stramt om stykket, så det ligner det næst-nederste billede, sørg for at få evt. brede kanter gemt ind i kvasten. Hæft denne ende. Med den anden ende syes kvasten fast til spidsen af huen, og enden hæftes ved at sy frem og tilbage i kvasten nogle gange.

Bånd: Med passende hæklenål (3-3,5 mm) laves en maske i den ene af de brede spidser. Hækl ca. 50 luftmasker, vend, og hækl 1 kædemaske i hver luftmaske tilbage til huen. Hæft ender og gentag i den anden brede spids.

Viola! Ét styk baby-nissehue!

Brug dem til at deltage i min konkurrence, eller til at glæde en bekendt, der er heldig nok til at være i besiddelse af en baby op til jul.....


God fornøjelse!

lørdag den 7. august 2010

Helt blødt....

Jeg købte lidt mere i London....
Til Knit Nation fandt jeg det grønne sjalsgarn.
100% cashmere, laceweight og blødere end en barnenumse. I den flotteste, vildeste grønne farve, der hedder "Jungle".
Det skal blive til et sjal til mig-mig-mig-mig! (Uhm, det bliver så smukt og blødt!)
Har du lyst til at få fingre i garnet, kan det købes her.
Desuden fandt jeg i "I knit" bogen med mønstre på fastfood.
En født klassiker - ikke bare pga. pizza-mønsteret, men med uforglemmelige opskrifter som de strikkede rejer, burgeren, kebab og ispindene.
Hvad jeg skal bruge den til? Hmm.... Fnise lidt over opskrifterne og evt. engang bruge dem til en seriøst mærkelig gave. For helt ærligt kan jeg ikke rigtigt forestille mig børn, der i længere tid gider lege med strikket mad! (Tænk også på, hvor meget støv det samler)
Til sidst lidt blær. Til Ravelry-partyet fik vi hver en projekt-pose fra Ravelry. Med Bob i en dobbeltdækkerbus foran Big Ben. Jeg fik så også et par autografer (eller 5).
Spørgsmålet er så nu, om jeg nogensinde kan nænne at bruge den? Tænk, hvis den engang skal vaskes, og autograferne forsvinder? (ÅH NEJ!!!!) Måske skulle jeg lægge den i en bankboks?

fredag den 6. august 2010

Hvad skal man dog vælge?

Mit Wollmeise garn har i dag været behørigt fremvist til lydhøre dele af familien.... Med tilbud til moderen og søsteren om at vælge et nøgle garn til deres respektive strømper.
Min mor kiggede det hele nøje igennem, inden hun valgte det midterste bundt (Lange strømper, tak!)
Inden søsteren nåede at vælge noget som helst, kom mindstenevøen driblende ind på banen.
"Sikke noget blødt garn, moster!" "Jeg skal også vælge - se, det her garn er ligesom en regnbue med alle farverne!" "Vil du strikke strømper til mig?"
(Vi taler her om garnet øverst på billedet) Og - nå ja - nok er han nuttet og alt det dér, men det skal være ham vel undt, eftersom der ligger (nøje udvalgt) Harry Potter garn klar til hans storebrors strømper, og mere af søsterens hjemmefarvede garn til hendes strømper.
Nå. Men søsteren valgte det nederste bundt. Dejlig farve (mørk magnolia) - jeg troede, hun mere var til grøn og blå, men sådan kan man tro så meget!
Eneste problem lige nu (udover de ialt 6 par bortlovede strømper - jeg har nemlig også lovet nogle til en veninde i et svagt øjeblik!) er, at strømpepindene er optaget. Af Wollmeisestrømper. Til mig. (Strik, Christunte, STRIK!!!)

torsdag den 5. august 2010

Geilsk tema-måned

August måned må være Bente Geil måned.
Det lille topstykke til niecen gør gode fremskridt, og jeg er meget positivt overrasket over løbelængden på Safran.
Jeg strikker den nemlig i bomuld - noget alternativt, men min søster frabad sig uldent garn, og jeg var slemt bange for, at Geilsk bomuld og uld ville blive filtet.....
Tilbage til Safran. Efter opskriftens garnforbrug str 8 år skulle jeg bruge 6 nøgler. Jeg vil gerne lave den lidt længere, og købte derfor 8. Men se lige engang, hvor langt jeg er kommet på knap 2 nøgler! Nu tror jeg nærmere, at det bliver 4-5 nøglers forbrug, men det må tiden jo vise!
Hvad tiden også må vise, er hvad niecen synes om den. Det bliver spændende! (Hvis hun aldeles ikke kan lide den, har min kollega en pige på 8 år)
Da jeg købte Safran, fik jeg at vide, at strikkefastheden jo var anderledes og måske skulle jeg strikke på mindre pinde osv. osv. i forhold til originalgarnet. Men - lur mig om den ikke bliver perfekt i størrelsen!
Mit augustprojekt til mig selv skal være en "Spidskompetence". Købt meget fordelagtigt - opskrift uden garn fra Bente selv (hun skal lave den om til det nye 3-trådede) og garn uden opskrift fra Bette Design til halv pris.
Det er så faktisk bare mit 1. og 2. forsøg med Geilsk, og så langt går det rigtig godt. Den 3. september skal jeg (til overflod!) til strikkeaften med selvsamme Bente Geil hos selvsamme Bette Design.....

onsdag den 4. august 2010

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails