tirsdag den 9. februar 2021

Et par år til / A few more years

Nogle gange kan man blive glad for de der utroligt kedelige, langsomme ting som bare skal gøres. Altså, når man HAR gjort det. Så derfor brugte jeg uendeligt lang tid søndag aften med nål og garn og lappede potentielle huller i 3 par strømper. 
Nogle af strømperne fik det "rigtige" garn. Det stribede par fik bare nogle forskellige farver. Nu håber jeg, de kan holde et par år mere, og så når jeg vel at strikke nogle flere. Det er ok at lappe dem 1 gang, men flere gange gider jeg altså ikke..... Så er det nemlig sjovere at strikke nye! Hvor meget lapper du dine strømper?

Sometimes you can be happy for these extremely boring, slow things that just need to get done. 
Well - after you did it. So this is why I spend forever on Sunday evening with thread and needle and mended potential holes in 3 pairs of socks. 
Some socks got the right yarn. The striped pair just got some different colors. So now I hope they will last a few more years, and then I guess I have time to knit new. It's okay to mend them once, but I don't want to do more than that..... No way. Then it's more fun making new ones! How much do you mend your socks?

12 kommentarer:

 1. Ja, en enkelt gang. Men jeg har finde på at klippe skafterne af og genbruge.

  SvarSlet
 2. Måske, hvis det er ved enden af tåen - ellers bliver de lagt i en Røde kors genbrugscontainer. De sælger slidte og hullede tekstiler videre til genanvendelse. Også fraklip af stof!

  SvarSlet
 3. hvis det er mine yndlings, og dyrt strømpegarn, ellers ryger de ud, elsker at strikke strømper:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - det ER jo også sjovt at strikke nogle nye! Når mine når så langt at de får huller er de alligevel ret slidte......

   Slet
 4. Jeg er på ingen måde inkarneret strømpe/sokkestrikker. Så når jeg strikker et par, er det nok i for billigt garn, synes i hvert fald ikke holdbarheden er stor,som jeg kan læse dine er.
  Jeg er i gang med et par lige nu, så må vi se om det bliver til flere i denne omgang.
  Jeg kan faktisk huske min mor stoppede mine fars strømper, da jeg var barn og kan huske jeg synes det både var sjovt at kigge på og selv få lov til at prøve.😊 Meeen hvis jeg skal gøre det i dag, skal der tages tilløb til😉

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg strikker selv temmelig stramt, hvilket jeg tror hjælper på holdbarheden. Ellers må jeg bare sige, at strømpegarn fra Brugsen ikke er til at slide op (her omkring kaldes det "betongarn").
   Ja - at stoppe strømper på traditionel vis er ikke lige mig. Jeg kan bedre lide maskesting. Og helst inden der er kæmpe huller.

   Slet
 5. Det er sjældent at jeg får slidt hul i mine sokker, men jeg stopper dem. Jeg kan nok godt finde på at stoppe dem hvis der kommer flere huller, men det har ikke været aktuelt endnu. Jeg har så også måske 20 par hjemmestrikkede, så jeg slider ikke så meget på dem....😊

  SvarSlet
  Svar
  1. DET var noget af en stak! Jeg har lidt over 10 par. Slider dem ikke op så tit, men lige nu var det mange på en gang. Det er også meget rart at man får skiftet lidt ud i bunken, selvfølgelig.....

   Slet
 6. Jeg stopper sjældent, men strikker nye. Faldt den 28. Januar over Rainbow Sock Chronicles på ravelry og nåede akkurat at få strikket et par i januars farve inden det blev februar. I februar er 4 par færdige og femte godt på vej. Håber at gøre et godt indhug i lagerbeholdningen, så der kan blive plads til nyt. Har så meget lyst til at gå amok i strømpegarnsbutikken i Flensborg.

  SvarSlet
  Svar
  1. HOLD da op, du er da helt vildt hurtig!
   Jeg er helt enig med dig. Det er bare meget sjovere at strikke sig nogle nye end at blive ved med at lappe.
   Og JA!!!!! SAVNER strømpegarnstur til Flensborg!!!!!!!!!

   Slet

Skriv gerne en lille kommentar - det er så hyggeligt!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails