lørdag den 13. februar 2021

Det havde jeg ikke ventet / I didn't expect that

Sidste år plantede jeg min amerikanske "slikkepind" med tomatfrø og måtte så vente i 3-4 uger inden der skete noget. I slutningen af marts kom der spirer, og jeg nåede da at få en del dejlige tomater (og op til flere gange med tomatsuppe!) ud af det. 
Jeg gemte frø fra en bøftomat og en almindelig tomat og tørrede dem på et kaffefilter. Sidste uge såede jeg så frøene - for altså hvis det skulle tage så lang tid at få dem til at spire igen, så må man hellere være i god tid! Men de er allerede i fuld gang. MANGE tomatspirer. Det er dejligt, at mit discount-"drivhus" med en plastpose tapet over en halv mælkekarton med muld virker så godt! 
Jeg satser på at der bliver gode, kraftige tomatplanter til når det engang er varmt nok, og at der i øvrigt bliver en del at give til andre. 

Last year, I planted my American "lollipop" with tomato seeds and had to wait for 3-4 weeks before anything happened. By the end of March, there were some sprouts, and I did get to have a lot of nice tomatoes (and tomato soup several times!) from it. 
I saved seeds from a beef tomato and a plain tomato and dried them in a coffee filter. Last week, I planted them - because if it was going to take that long to make them sprout again, you'd better be in time! But already they started. A LOT of sprouts! I love how my discount "green-house" with a plasticbag taped over an empty milk carton with dirt works that great!
I count on nice, big tomato plants once it's warm enough to plant them, and I think there will be enough to share with others. 

4 kommentarer:

 1. Skønt, hjemmeavlede tomater smager bare bedst😊

  SvarSlet
 2. Du bliver nød til at love hul i plastikken foroven så vandet kan komme ud ,ellers vil vandet dryppe ned på planterne og de vil rådne.Plastikæskerne der bliver brugt til vindruer og cherrytomater har et låg der kan åbnes.Der er huller i låget og i bunden således at vandet kan fordampe foroven og vandet løbe ud i bunden .De er fantastikke til at bruge til alle slags spirer.Held og lykke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har ikke skrevet noget om det, men selvfølgelig har jeg da hul i plastikken. Det har fungeret storslået alle de år jeg har haft spirer på den måde!

   Slet

Skriv gerne en lille kommentar - det er så hyggeligt!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails