tirsdag den 16. januar 2024

Ny konge / New king

I søndags fejrede jeg den nye konge alt hvad jeg kunne i Sverige! Med Dannebrog i ørerne og min hæklede krone på blusen. Alle der gad høre det (og et par stykker mere) fik lov at høre om den store dag. Jeg nåede endda at lave børneundersøgelse på en baby med dansk mor. En heldig baby som havde et Mary-svøb!" (Eller et Shetland hap, som vi alle ved det hedder, jo.....) Så fik den svenske jordemoder historien om svøbet og hvor populært det er i Danmark. Det er jo stadig bare det fineste tæppe!

So this Sunday I did my very best to celebrate the new king while in Sweden! The Danish flag as earrings and my crochet crown on my shirt. Anyone who wanted to hear it (and a few more people) got to hear about the big day. I even got to examine a baby with a Danish mother. A lucky baby that had a so called "Mary-blanket!" (A Shetland hap that the now queen used for her babies....) Then the Swedish midwife got the story about the blanket and how popular it is in Denmark. It's so pretty!
Jeg nåede at sidde på kontoret og se direkte tv med hele folkemængden, dronningen som abdicerede og den nye konge. Det var virkelig stort selv om jeg ikke stod der!
Var nogle af jer derinde?

I had time to sit in my office, watching the direct transmission with the entire crowd, the Queen who abdicated and the new king. It was a really big moment although I wasn't there myself!
Were any of you in the crowd?
Bagefter kiggede jeg på en anden direkte transmission. Meget mindre festlig. Lavaen fra den islandske vulkan som langsomt krøb ind i Grindavik og satte ild på husene. Jeg er glad for at der ikke er vulkaner i Danmark, vil jeg bare sige!

Afterwards, I was watching another live transmission. A lot less happy and festive. The lava from the Icelandic volcano that slowly crept towards Grindavik, setting fire to the houses. I'm so happy that there are no volcanos in Denmark!

2 kommentarer:

  1. I 1972 stod jeg - på den iskolde januardag - sammen med min mor og overværede tronskiftet, så selvfølgelig skulle jeg afsted igen. Desværre tog jeg for sent afsted, så jeg kunne ikke se til Christiansborg. Jeg regnede med, at jeg kunne gå ned ad en af de små sidegader. Der var proppet, men stemningen var der - vi kunne sagtens høre, når den enorme mængde råbte.
    5 min. før jeg gik ud ad døren, kom jeg i tanke om min fortjenstmedalje. Den må bæres ved festlige lejligheder og det må man da sige, at det var :-D

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er jo HELT vildt imponerende at du så det i 72! OG var i byen nu. Jeg kan forestille mig at det var helt umuligt at komme frem - jeg har læst at der var op til 300.000 mennesker derinde! Virkelig sejt med medaljen.

      Slet

Skriv gerne en lille kommentar - det er så hyggeligt!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails