tirsdag den 8. maj 2018

Min elskede terrorist / My beloved terrorist

Jeg har allerede læst en hel bog her i maj. Endda på svensk! Håber, den bliver oversat, for den var så god, at jeg læste den på bare 2 dage.
Den utrolige historie om en helt almindelig, svensk kvinde som gifter sig med en algerisk Jihad-kriger. Som går all in på den mest fundamentalistiske del af islam, føder ialt 4 børn, bor i Georgien og kommer i husarrest i Syrien. Til sidst kommer hun langsomt ud af det hele igen.
Den er så skræmmende og mærkelig. Mærkelig på samme måde som "Den hvide Masai", for hvem i al verden vil frivilligt gå ind i sådan en verden? Skræmmende, fordi der er mange unge som tiltrækkes af rammerne i Islam og bliver lokket ind i hele systemet med "os" og "dem".
Selv er jeg bare så glad for at jeg er født i Danmark. I et århundrede, hvor det er helt i orden at jeg som kvinde bor alene, passer mit job og gerne må bestemme over mit liv. Min farmors søster måtte komme i huset hos min farmor og passe hendes børn. Sådan var det bare dengang! Jeg kan ikke forestille mig at skulle være underlagt en flok mænd der skulle tage stilling til hvad jeg måtte uddanne mig til og hvordan jeg måtte bo. Aldrig!
Jeg håber, den bliver oversat. Den er god!

I already read an entire book this May. In Swedish, even! I do hope it gets translated, since it's so good that I read it in just 2 days.
The incredible story of an ordinary, Swedish woman who get married to an Algerian Jihad-warrior. Who goes all in on the most fundamentalistic part of islam, give birth to 4 children, move to Georgia and is put in house arrest in Syria. In the end, she slowly finds her way out again.
It is so scary and weird. Weird in the same way as "The white Masai", because who on earth would enter this kind of world voluntarily? Scary, since so many young people are drawn to the structure and rules of Islam and get lured into the system of "us" and "them".
I am very happy myself for being born in Denmark. In a century when it is okay for me as a woman to live alone, have a job and decide for my own life. My grandmothers sister had to live with my grandmother and take care of her kids. That was just the normal way, back then! I cannot imagine myself having a bunch of men deciding what kind of education I might get or how I would be permitted to live. Never!
I do hope it gets translated. It is good!

8 kommentarer:

 1. Ja den lyder godt nok spændende. Hvor har du fået fat i den?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg købte den i en "Pocket shop" i lufthavnen, såmænd. Den er udgivet som pocket i 2016, så den skulle være til at få fat på.

   Slet
 2. Yikes. Jeg blev RASENDE da jeg læste den hvide masai over hvordan hun bare spildte sit liv. Jeg ville dog gerne læse terrorist bogen - bare ikke på svensk!!!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg syntes den hvide masai var SÅ langt ude! Denne her er bedre. (Men jeg oversætter den ikke for dig....)

   Slet
 3. Det lyder som en god og tankevækkende bog. Kan heller ikke forestille mig at en mand skulle bestemme alt. Men jeg er også vokset op i 60' erne med en rødstrømpemor 😄 Heldigvis . Hendes motto var : gift kan du altid blive, få noget ud af dit liv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Præcis - på en eller anden måde er vi børn af rødstrømperne. Vi fik altid tudet i ørerne at vi SKULLE have en uddannelse. Så kunne vi bestemme resten selv.

   Slet
 4. Det er spændende at læse om mennesker, der har helt andre vilkår eller valg end man selv har. Det kan endda vække stærke følelser.
  Vi må håbe, den bliver oversat til dansk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha - ja, min søster og jeg får meget stærke følelser over visse bøger!
   Nogle mennesker har så anderledes liv at det virker helt eventyrligt....

   Slet

Skriv gerne en lille kommentar - det er så hyggeligt!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails