tirsdag den 7. august 2012

Skyld og penicillin / Guilt and penicillin

Tandpine er noget møg. Især i en tand, der er "død" og derfor ikke kan bores mere ud. Heldigvis skyldes det ofte infektion, og det kan man jo gøre noget ved!
Efter min tandlæge havde undret sig meget højlydt over, at jeg ikke bare lavede en recept på penicillin til mig selv, kunne jeg jo godt se, at det var smart. Det er jo rart at have i huset, så man bare kan gå i gang! I går var der ikke flere piller i det sidste glas (købt for 2 år siden), og så måtte jeg jo på apoteket igen. Jeg hader at stå der med min egen recept. Ikke, at det ikke er smart! Men når der står en skrap dame og spørger "Om jeg har talt med tandlægen om det?" eller bare ser generelt bebrejdende ud! Puha! Det er lige før jeg føler, at Danmarks resistensproblemer er min skyld personligt, selv om det er ganske almindelige penicillin-piller, så smal-spektret som de overhovedet kan blive...... I går var hun heldigvis meget sød på apoteket.
Pinligt var det til gengæld på arbejde. Jeg havde glemt at tage et par piller med (man må jo ikke springe en dosis over, vel?) og fået et par stykker i medicinrummet. Den ekstra til om aftenen lå godt og trygt i min lomme, men da jeg tog stetoskopet op, faldt pillen ud. Og jeg skulle forklare faderen til barnet, at "det er bare penicillin. Ikke noget stærkt dér....." Mens jeg tænkte, at han nok anså mig for en potentiel misbruger. Man ved jo aldrig med læger!

Toothaches stink. Especially if it is a "dead" tooth and more drilling ain't gonna help. Fortunately, it's often due to infection, and that is treatable!
After a visit to my dentist (2 years ago), listening to her wondering why on earth I didn't just make a prescription for penicillin for myself, I thought I might as well do it. It surely is nice to be able to start a treatment without having to make a lot of calls! Yesterday my pill-glass was empty (after 2 years) and I had to visit the pharmacy again. I just hate bringing my own prescription! I can see how smart it is. But when some tough lady looks at me, asking "did I talk to my dentist about this?" or just look at me in an accusingly manner, I feel like the entire antibiotic resistance-problems of Denmark are my fault. Personally! Even though it's just penicillin, the most narrow-spectrum antibiotic available.... Yesterday the pharmacy-lady was nice, though.
On the other hand, it was very embarrassing at work. I forgot to bring my tablets (and you have to take every single dose, you know!) and had a few from the nurse. The extra tablet was in my white-coat pocket, but when I took out my stethoscope, the pill fell on the floor. And I had to explain to the father of the child that "it's just penicillin. Nothing stronger....." While thinking that he probably regarded me an addict. You never know about doctor's!
Udover at jeg nu kan glæde mig over, at der nok går 2 år igen, inden jeg skal hente mere penicillin, kan jeg også se frem til at hættetrøjen er færdig om lidt. Der mangler bare hætten!

Apart from the joy of knowing that I probably wont have to go for more penicillin during the next 2 years, I'm also looking forward to finishing the hoodie. Just need to finish the hood!

6 kommentarer:

 1. Hihi - ja gad vide hvad han har tænkt... Din hættetrøje ser godt ud også uden hætte. Rigtig god bedring med tanden :)

  SvarSlet
 2. Hæ hæ det er altså sjovt :0)

  SvarSlet
 3. Jeg bliver så hidsig når jeg nærmest skal stå skoleret på apoteket, og bliver udspurgt om jeg kender det om jeg har spørgsmål. Jeg mener jeg kommer jo lige fra lægen, der har ordineret det!
  Og jeg kan se det for mig, piller der "sprøjter" ud af lægens lommer ;-)

  SvarSlet
 4. Jeg turde SLET ikke spørge, hvad han tænkte....
  Kirsten - ja, man har næsten lyst til at sige undskyld på apoteket eller neje, når man får lov at få medicinen....

  SvarSlet
 5. På den anden side er det jo også godt, at apoteket er vågne og opmærksomme, selv om det kan være træls, ikke mindst i denne situation.
  Jeg håber din tandpine er gået over.

  Piller i lommen har jeg også prøvet. Jeg samlede engang en morfin tablet op, som en patient havde tabt på gulvet og lagde den i lommen. Opdagede den først, da jeg skulle skifte tøj efter arbejde. Det er hvad der kan ske.

  SvarSlet
 6. Selvfølgelig skal de da være være vågne på apoteket.
  Ja, en pille i lommen er fint. Men piller der falder ud af lommen? Foran patienterne? Det er da godt, at du ikke synes at det er så pinligt.....

  SvarSlet

Skriv gerne en lille kommentar - det er så hyggeligt!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails