søndag den 25. august 2019

Hjemmelavet tomatsuppe! / Homemade tomato soup!

Mit monster af en tomatplante har virkelig sat mange tomater. Den er vandet med regnvand fra min tønde, og det er vist ikke altid helt rent.... Ihvertfald syntes jeg det ville være bedre hvis jeg kogte dem istedet for at spise dem rå! (Især dem der ligger på plænen.)
Så i går aftes - temmelig meget senere end jeg lige havde tænkt - da jeg havde tømt spanden med maling, lavede jeg hjemmelavet tomatsuppe for første gang nogensinde i mit liv.
Det blev overraskende godt!

My tomato plant monster really gave a lot of tomatoes. I used rainwater from my barrel, and I think it's not always that clean..... I figured it would be better if I cooked them instead of eating them raw! (Especially the ones lying on the ground.)
So last night - a lot later than I planned - when I had emptied the bucket of paint, I made homemade tomato soup for the first time in my life.
It turned out surprisingly good!
Jeg brugte denne opskrift. Og dog. Der var næsten halvandet kg tomater, og der var masser af ting jeg gjorde anderledes. Så jeg kan vel godt lave en modificeret udgave her? Så kan jeg også selv huske det til en anden gang.
Jeg brugte:
1,4 kg tomater i halve eller kvarte
2 løg
4 fed hvidløg
Trøffelolie (fordi jeg havde det og det føles som luksus!) til at riste løg og hvidløg
En sjat rødvinseddike
1 spsk sukker
1 liter grøntsagsbouillon
1 ordentligt skvæt ketchup
1 bundt frisk basilikum
2 tsk salt
godt med peber
Og efter det hele havde kogt en god halv time, blendede jeg det om kom en god sjat sødmælk i.
Jeg spiste det med tortellinier.

I used this recipe. Or something like it. I had almost 1.5 kilo of tomatoes, and there was a lot of stuff I did differently. So I guess I can post a modified recipe here? To make me remember it for another time.
I used 1.4 kilo tomatoes in halves or quaters
2 onions
4 cloves of garlic
Truffle-oil (because it was there and feels luxurious!) for roasting onions and garlic
1 glob of redwine-vinegar
1 table spoon of sugar
1 liter of vegetable bouillon
1 nice glob of ketchup
1 pot of fresh basil
2 tea spoons of salt
enough pepper
And after cooking it for about half an hour, I mixed it and poured in a nice glob of whole fat milk.
I ate it with tortellinis.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv gerne en lille kommentar - det er så hyggeligt!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails