torsdag den 17. oktober 2024

Grønne tomater / Green tomatoes

Der var ret mange tomater tilbage da solen og sommeren forsvandt. Faktisk et helt kilo af fine, grønne tomater! Jeg havde ikke lyst til at smide dem ud. 

There were quite a few tomatoes left when the sun and summer went away. A kilo, actually, of fine, green tomatoes. I did not feel like throwing them out. 
Denne gang bestemte jeg mig for at prøve at lave marmelade med grønne tomater. Der var en hel lille grydefuld af tomaterne som fik lov at koge meget længe med sukker, citronsaft og ingefær. 

This time, I decided to try my luck with marmelade made from green tomatoes. So I had a full little pot of tomatoes that got to cook for a long time with lemon juice, sugar and ginger. 
Der kom relativt mange glas ud af det! Det blev ikke sådan supertykt. 

So I got quite a few jars from this! It didn't turn out very thick. 
Og jeg må sige - det er heller ikke det lækreste jeg har smagt. Kombinationen med leverpostej var faktisk helt okay, så det må jeg prøve noget mere. 
Så for nogle år siden lavede jeg syltede grønne tomater, og nu det her? Hvad skal jeg dog gøre med mine tomater næste gang?

And I have to admit - it's did not turn out as the most delicious thing I had. Though the combination with liver paté was quite okay, so I guess I will have to try it some more. 
So a few years back I pickled green tomatoes, and now this? So what will I be doing with my tomatoes next time?

4 kommentarer:

  1. Du kan lægge dem på et fad i solen i din vindueskarm, så modner de stille og roligt eller lave relish af de grønne tomater. Du kan lave hjemmelavet remoulade af relishen. Hilsen Pia

    SvarSlet
    Svar
    1. En del af dem har ligget nogle uger i vindueskarmen uden der skete noget. Relish er en rigtig god ide!

      Slet
  2. Læg dem sammen med et æble. så modner de hurtig.

    SvarSlet

Skriv gerne en lille kommentar - det er så hyggeligt!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails