tirsdag den 5. marts 2019

6

Det næste par strømper er færdigt - dem til min søster. Hun er lige "flyttet hjemmefra" og skal bo i en anden stat med sit nye arbejde et halvt år, inden resten af flokken følger efter, så jeg ville gerne lave nogle ekstra flotte til hende. Bare så hun kan mærke kærligheden og støtten herfra.

The next pair of socks is done - the ones for my sister. She just "moved away from home" and will stay in another state with her new job for 6 months before the rest of the family joins her, so I wanted to make some extra nice ones for her. Hopefully to make her feel my love and support.
Mønsteret fandt jeg på Ravelry. Det hedder "Impossibly Possible" og er et vævestrik-mønster. Det er SÅ fint, og perfekt til en blanding af Zauberball og Arwetta!
Godt nok er det til strømper strikket fra tåen op, hvilket jeg ikke er vild med, men så strikkede jeg dem bare oppefra i stedet.
Ribben øverst blev ensfarvet. Pga. muligheden for garnmangel blev hæl og tå så i Zauberball. (Sådan er det. Den der strikker bestemmer rækkefølgen!)

I found the pattern on Ravelry. It's called "Impossibly Possible" and is in mosaic knitting. It is SO pretty, and perfect for a mix of Zauberball and Arwetta!
The pattern is for socks knit upwards from the toe, which I don't like, but then I just made them top-down instead.
The ribbing on top is in Arwetta. Because I wasn't sure I had enough yarn, the heel and toe are Zauberball. (And that's the rule. The knitter decides!)
Eftersom jeg er ret stædig og IKKE snyder, så er der lige et stykke på den ene, hvor man stort set ikke kunne se forskel på de to tråde. Jeg er ikke sikker på at min søster virkelig påskønner, HVOR svært det var at strikke det rigtigt, når man nu ikke kan se det, men tro mig! Der er EKSTRA KÆRLIGHED i de 3 cm! (Basta!) (Det hjalp lidt at det stykke blev strikket i godt selskab og med cheesecake.)
Ialt vejer strømperne 80 gram. Jeg har som sædvanlig brugt pind 2,5, og som sædvanligt er næste par allerede i gang. De her er forhåbentlig godt på vej over Atlanten, selv om de nok kommer nogle dage for sent til selve fødselsdagen, hvis ikke der sker et post-mirakel.

Since I'm pretty stubborn and NOT a cheater, there is a bit of one of them when you actually can't tell the 2 threads apart. I'm not quite sure that my sister really appreciates HOW difficult it was making it right when you can't see what you're doing, but believe me! There is EXTRA LOVE in those 1.5 inches! (Really!) (It did help that this very bit of sock was knit in good company and with cheesecake.)
In total, the socks weigh 80 grams. As usual, I used size 2.5 mm needles, and as usual, the next pair is on the needles. These finished ones are hopefully well over the Atlantic by now, although they will be a few days late for the birthday, unless a post-miracle happens.

11 kommentarer:

 1. Sikke et arbejde! Kærlighed kan bære en langt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! De var heldigvis ikke SÅ svære....

   Slet
 2. Jeg imponeres igen igen af dine strømper. Du er fantastisk til at finde mønstre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak. Bortset fra alle ribstrømperne synes jeg det er sjovt at variere dem.

   Slet
 3. Det er de flotteste sokker du har strikket.Mønsteret er meget lækkert.Det ville være flot i en bluse.Du skriver, at det et vævestrik-mønster.Er det et vanskeligt mønster?Det er næsten vanvittigt at skulle købe mønsteret for at bruge det i en bluse,da jeg aldrig kommer til at strikke sokker i dette mønster.
  Det er synd ,at du ikke strikker sokker fra tåen op,da det er meget nemmere og giver et flottere resultat.
  Gennem 1 døgn har jeg været på rejse.Der var mange uheld og forsinkelser. Betinget al den venten fik jeg strikket 1 sok.Jeg fik mange kommentarer fra de medrejsende, fordi jeg sad og strikkede.Det har jeg aldrig oplevet tidligere.
  BRIT

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have! Hvor dejligt at du kunne strikke på rejsen. Rejser er virkelig gode til sådan noget!
   Hvis du godt kunne tænke dig vævestrik i en bluse, så prøv f.eks. at kigge på Annette Danielsens bog, "Vævestrik med japansk islæt". Jeg er ret sikker på at du kan finde nogle flotte opskrifter på nettet eller på biblioteket. Det er slet ikke svært, men det tager lidt længere tid, fordi man ikke strikker alle masker hver gang.

   Slet
 4. Pyh,- din søster kan da nok have brug for lidt ekstra kærlighed. Det må være lidt af en udfordring at skulle bo på den måde, - også selvom det kun er et halvt år.
  Og hvor er de flotte, de strømper. Du springer sandelig ikke over, hvor gærdet er lavest.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er vist noget af en hård omgang sådan at flytte væk fra familien! Til gengæld glæder jeg mig meget til også at komme til Philadelphia!
   Tak for ros til strømperne. Nej, jeg er vist typen som finder det højeste sted på gærdet og derefter klatrer over.....

   Slet
 5. Du har da virkelig skulle holde tungen lige i munden på de 3cm.😄 for det er da ikke nemt at se. Håber hun kan mærke kærligheden når hun får varmet sine fødder.

  SvarSlet

Skriv gerne en lille kommentar - det er så hyggeligt!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails