torsdag den 13. juni 2019

14

Min svoger har fødselsdag om godt 2 uger. Jeg gider jo ikke skulle stresse med at sende en gave når jeg kommer hjem, så i stedet har jeg så skyndt mig at strikke et par strømper så jeg kan efterlade gaven her!
Mønsteret hedder "Bakewell Socks" og er fra en Knitpicks strømpebog jeg købte sidste år. Der er rigtig mange fine mønstre i, og det er det fjerde par jeg strikker fra den. 
Jeg kan rigtig godt lide kombinationen af Zauberball og noget ensfarvet strømpegarn, så det blev det altså lige igen! Mønsteret blev vendt om, så jeg strikkede oppefra og ned med min standard-hæl som sidder godt.

My brother-in-law's birthday is in about 2 weeks. I don't want to get home and have to rush to send a package, so instead, I hurried up knitting a pair of socks so that I can leave the present here!
The pattern is called "Bakewell Socks", and it's from a Knitpicks sock book that I bought last year. It has a lot of really pretty patterns, and actually, this is my fourth pair of socks from that book.
I do like the combination of Zauberball and plain sock yarn, so I did the same thing again! I turned the pattern upside down, and knit them top-down, using my standard heel that I know fits very well.
Det ser da godt ud, ikke? Det var et sjovt mønster med en kombination af striber, masker som blev trukket og flyttet, og både glat- og retstrik.
Den første strømpe blev strikket på vej herover, og nummer to har jeg så strikket mens jeg var her. Jeg har som sædvanlig brugt pind 2,5 og de vejer ialt 85 gram.
Han kan allerede lide dem, selv om han ikke har fået dem endnu........

They look really good, right? The pattern is fun with a combination of stripes, stitches that are pulled and moved, and a combination of stocking stitch and garter stitch.
The first sock was made on my way over here, and the second one I knit while I was here.
As usual, I used size 2.5 mm needles, and the socks weigh 85 grams in total.
Already, he likes them, although he didn't really get them yet.......

10 kommentarer:

 1. Hvor er de flotte.
  Jeg tænker at du bliver nød til at lære mig dette mønster

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have! Det er nu ikke svært at strikke. Der var et godt diagram!

   Slet
 2. Skønne strømper du har strikket

  SvarSlet
 3. Det er jo nærmest strømpe-kunst. De er godt nok flotte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak. De var også sjove at strikke, så det var win-win!

   Slet
 4. Forleden dag omtalte jeg dig som strømpe-dronning.Du strikker mange strømper.De er anderledes og flotte.Endnu engang præsenterer du et par strømper som er unikke.Du har bl.a strikket helixstrik i dem.Jeg har selv strikket mange strømper med helixstrik i alpaca,da jeg ikke gider at strikke ensfarvet.Jeg strikker på strømper hver dag,når jeg ser tv-avisen.I år er der 11 par der er færdige str.44, 5 par der er halvfærdige.Jeg har rejst meget i år.Jeg strikker i flyet og lufthaven,men når jeg strikker "tåen op" er jeg nødsaget til at være koncentreret,hvilket jeg ikke kan være i et fly.Derfor er der halvfærdige sokker.Jeg har altid 5 par der er påbegyndt, således at hvis jeg skal f.eks til tandlægen eller noget andet med
  ventetid kan jeg altid tage en pose med et par påbegyndt sokker,hvor hælen eller tåen er strikket.Ved nytårsskiftet skrev du at du ville prøve teknikken med at strikke fra tåen op.Du har kun vist sokker strikket fra skaftet og ned.
  Jeg har været så meget på farten at jeg ikke har fået skrevet til lykke med dit nye hus.Du kommer til at nyde din have meget.Plant stedsegrønne planter som også er flotte om vinteren f.eks rhododendrum(husk sur jord).Om sommeren kan du have krukker med sommerblomster som blomstrer konstant f.eks flittig-lise eller pelargonier(engelske pelargonier er meget flotte)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak skal du have!
   Næh - er ikke nået til at strikke strømper fra tåen op. Det andet fungerer så godt......
   Tak for tip med haven.

   Slet
 5. Jeg fik ikke skrevet at flittiglise og pelargonier er de billigste planter man kan købe i foråret,f.eks købte jeg flittiglise 10 stk for 20 kr.Blev plantet med 5 stk i hver krukke på 80 l.De vokser sig flerfold store og meget hurtigt. En lille plante på 5 cm bliver ca 40 cm både i højden og bredden i løbet af 3 uger.De blomstrer hver dag med hundredvis af blomster indtil frosten tager dem.
  Pelargonierne kan man klippe ned i efteråret.Plante topskudene (max 2 blade) i små krukker.Moderplanten tages ind og skal gerne stå køligt.Skal vandes sparsomt om vinteren.Jeg vander dem hver anden måned.
  Alternativt som stedsegrøn plante er sukkertop.Den er dekorativ året rundt. Om vinteren er den flot med små lys.Troldhassel er et meget flot træ om sommeren.I efteråret skal det klippes tilbage efter at have tabt sine blade,hvor man laver de flotteste kranse af grenene.Det er meget smukt om vinteren med sine krogede grene og små lys.
  Jeg kunne skrive i en uendelighed om planter,som også er en hobby.
  Brit

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg kan høre du ved meget om planter! Tak for tips.

   Slet

Skriv gerne en lille kommentar - det er så hyggeligt!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails