søndag den 21. februar 2010

Dejligt varme, meget lange halv-handsker

Hermed en opskrift på handskerne.
Jeg har strikket dem i 85 g cashmere, 4 ply, fra Christel Seyfarth. Garnet har en løbelængde på 180 m pr 50 gram, men føles tykkere end det. Det passer til pind 3½-4.
Handskerne går fra næsten midt på overarmen ned til starten af fingrene og er med tommelfinger, men ellers fingerløse. De er strikket med hulmønster på oversiden og 2x2 rib på undersiden, så de er dejligt elastiske og sidder rimeligt fast.
Jeg har strikket dem på pind 3,75, hvilket passer til mine egne (ikke vildt tynde) arme - man kan sikkert sagtens strikke dem på pind 3,5.
Mønster:
Slå 46 masker op. Fordel på 4 pinde og strik: 2 r, 2 vr over de første 10 m, derefter 4 m vr, 16 m hulmønster, 4 m vr og 12 m 2 r, 2 vr. Fortsæt til der er strikket 7 rapporter af hulmønsteret.
Tommelfinger: på hver 3. pind tages 1 m ud før og efter første gang 2 r i ribmønsteret (lige efter de 4 vr m) til der er ialt 16 retmasker. Strik yderligere 2 p, på næste p sættes de 16 m på en snor, slå 2 nye m op. Fortsæt i mønster som før, til der er strikket ialt 9 rapporter af mønsteret. Luk alle masker af og strik en handske mere på samme måde, denne gang strikkes tommelen dog over de sidste 2 r masker i ribben, dvs. lige før de 4 vr m.
Strik tommel: saml de 16 m op igen, og saml 4 nye masker op omkring de 2 nye masker, = 20 m. Strik 2 omgange ret, luk alle masker af.
Kant: Øverst på handsken strikkes kanten fra samme opskrift. Saml masker op langs opslagskanten, dvs. ca. 46 masker, og strik den sidste m fra kant-mønsteret sammen med en opslagsmaske for hveranden pind (som i diagrammet). Det passer sikkert ikke med mønsterrapporten, men de sidste pinde improviseres, så der ca. er lige mange kanter på sidste pind som der var på første. Strik eller sy kanterne sammen.
Kanten foroven er ret løs, men pynter.

6 kommentarer:

 1. Takker for opskriften. Dem vil jeg da prøve at strikke.
  Merete

  SvarSlet
 2. De er SÅ flotte, tak for opskriften, de skal helt sikkert på pindene en dag! Og tak i det hele taget for de mange links du skriver til os :o)

  SvarSlet
 3. Jeg er virkelig glad for, hvis I kan bruge dem! (Nu er de jo teststrikket...)
  Det er også godt, hvis du kan bruge nogle links, Linda.

  SvarSlet
 4. Tusinde tak for opskriften - du er en stjerne

  SvarSlet
 5. Hejsa.

  Jeg er ny i dette forum.
  Jeg kan ikke finde opskriften på hulmønstret til handskerne, når jeg trykker på linket, kommer der noget med kameler frem og der er ikke meget hulmønster over dem. ss nogen der kan hjælpe mig ?

  Pia

  SvarSlet
 6. Hej Pia
  Diagrammet til hulmønstrene er nederst på siden, så du skal bare køre dernedaf....
  "Kamelen" skyldes, at garnet er lavet med kameluld, bl.a. Siden er en opskrift på en slags halsedisse, men jeg har bare lånt hulmønsteret.
  M.v.h.
  Christine

  SvarSlet

Skriv gerne en lille kommentar - det er så hyggeligt!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails