tirsdag den 29. juni 2010

Rejse-strømper

Mine nationalistiske "Denmark" strømper er blevet færdige. Fundet i bogen "Knitting on the road - sock patterns for the travelling knitter" af Nancy Bush, udvalgt, fordi de skulle strikkes på pind 3,25 og derfor passede til garnet, og fordi det da var meget sjovt, at hun var blevet inspireret til dem af nogle vikinge-smykker på Nationalmuseet.
Jeg kunne godt nok ikke se meget "Danmark" eller vikinge-smykker i dem umiddelbart, men en medstrikker foreslog, at snoningerne kunne ligne smykker lavet af ringe, der flettes ind i hinanden. Den købte jeg ret hurtigt som forklaring!

Garnet er Coop strømpegarn, der har fået en tur i den store farvegryde med en gang frugtfarve fra Føtex. Denne gang en hel flaske turkis/blå i den ene side af gryden og en sjat grøn i den anden. Resultatet er godt nok svært at se på disse billeder, men er faktisk ganske interessant! Sådan ret meleret og flot med det mørkegrønne ind imellem. (Betongarn - jeg elsker dig!) Ialt har jeg brugt ca. 85 gram.
Strømperne er - meget passende, bogens titel taget i betragtning! - mest strikket på rejser. Den første strømpe til og fra kongres i Valencia, inkl. i løbet af den ret turbulente flyrejse mellem Mallorca og Valencia, hvor jeg holdt noget hårdere på strømpepindene! Den anden strømpe mest i tog, lidt til barnedåb. Under alle omstændigheder et ok mønster. Hurtigt at lære udenad.

5 kommentarer:

 1. Blot fordi en og anden er lidt uden fr pc'ens rækkevidde så er du så produktiv som nogensinde. Nu syr du også - sikke et fint sæt du fik lavet til weekenden :-)

  SvarSlet
 2. Hej Chris
  Det der farve-halløj... Hvordan gør du det?
  Smitter det ikke helt vildt af?
  Bruger du et eller andet salt sammen med frugtfarven?
  Halløj... Jeg tror lige, at det kræver et indlæg (hvis du ikke allerede har lavet det, og det bare er mig, der ikke kan finde det?)
  KH Frau Putz

  SvarSlet
 3. Skønne farver, de bliver gode når det igen er koldere.

  SvarSlet
 4. Nå - jamen.... Jeg skal bare have et par småting færdige ;-)
  Farverne er udmærkede - smitter faktisk ikke af. Skal nok lave et indlæg. Det er virkelig, virkelig nemt, må jeg sige.
  Mange tak for jeres rosende ord iøvrigt!

  SvarSlet
 5. De er da blevet rigtig flotte - både strømper og hjemmefarverier.

  SvarSlet

Skriv gerne en lille kommentar - det er så hyggeligt!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails