søndag den 13. januar 2013

Intet strikket i dag / Nothing knitted today


Der blev syet i flere timer i går. Inden jeg kom igang med bukserne, fik jeg dog syet noget andet. Engang i sommers købte jeg stof på tilbud i Panduro hobby og havde planer om en nederdel jeg aldrig fik syet. Den blev så syet i går. Af 6 stoffirkanter som jeg klippede i halve og derefter klippede til, så de var ca. fuld halv bredde i bunden (ca. 25 cm) og ca. 14 cm i toppen. Derefter syede jeg dem alle sammen sammen, lavede en løbegang med elastik, og så var det pludselig en sommernederdel. for ikke at bruge for meget af længden, lavede jeg belægningerne både til løbegangen med lidt stof, og i bunden med kantebånd. Den er dejlig at have på og går lige under knæet i længden. Ikke raketvidenskab, men god til en varm sommerdag!

The sewing machine was working several hours yesterday. Before I got the pants started, I sewed something else. Sometime during the summer I bought some fabric in a sale and had plans of sewing a skirt, but never really made it. Yesterday I did. I used 6 squares, cut them in half and formed them to be wide at the bottom (about 10 inches) and about 6 inches at the top. Then I sewed all of them together, made it double at the top and put in some elastic and then I had a summer-skirt. In order to make it as long as possible, I used some other fabric for the top and the bottom-edge. It's really nice to wear and goes just beyond my knees. Not rocket-science, but nice for a warm day!
Bukserne var hurtige at sy. Også med elastik og lommer. De er VILDT dejlige at have på! Måske ikke sådan de smarteste, men til 30 graders varme hvor man skal være tækkeligt påklædt, tror jeg de bliver rigtig gode. Nu skal jeg bare sy et eller to par mere.

The pants were quickly made. Also with elastic and pockets. They are SUPER comfy to wear! Maybe not highest fashion, but for 86 degrees fahrenheit in which I need to be decently dressed, I think I'll just love them. Now I just to need one or more pairs.

14 kommentarer:

 1. Fine ting du har lavet. Jeg kan især lide nederdelen - låner måske ideen en dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Du er velkommen til at låne. Jeg tror såmænd også, den ville være fin med fast linning.

   Slet
 2. Så kan varmen da bare komme an - søde sager du har syet dig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja. Jeg glæder mig til sol og varme! Og undervisning, altså.

   Slet
 3. Hvor er det en rigtig sommersmart nederdel du har lavet.
  Bukserne er som jeg kalder dem, et par rigtige "pludder"bukser aka hyggebukser.
  Flotte ting.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er vaskeægte hyggebukser, nemlig! En af mine niecer kalder dem 'gumsebukser'. Og nej - jeg aner ikke hvorfor!

   Slet
 4. Smuk nederdel-de flotte Tilda mønstre kan man aldrig blive træt af,og bukserne er da bare for seje,fede farver-så kan der godt komme en god sommer så de kan blive luftet-cool navn-gumsebukser-hi hi

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Jeg aner ikke, hvorfor hun siger gumse-bukser, men det handler specifikt om sådan nogle som de her.

   Slet
 5. hvor dejligt at du skal på tur- og den der nederdel ser da ud som om at den bare venter på varme og sol- og gumsebukser-- da niecen jo helt sikkert er glad for dig er det helt sikkert kærligt ment :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hun fik gumse-bukser i julegave af sin søster og var meget glad. Derfor ved jeg, at de hedder sådan! Sjovt navn, synes jeg.

   Slet
 6. Der er da gået helt retro i din systil :)) det er skønt! Nu mangler du bare at løfte sløret om hvor i verden du drager hen!

  SvarSlet
 7. Uh, jamen, jeg skal til Zanzibar. Der er rigtig varmt, og man må ikke vise for meget ben. (Heldigvis må man vist godt have bukser på, i modsætning til dér, hvor jeg var i Tanzania for 15 år siden....)
  Det er totalt retro, ja!

  SvarSlet
 8. skønne ting du har fået lavet :-)

  SvarSlet

Skriv gerne en lille kommentar - det er så hyggeligt!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails