søndag den 14. marts 2010

I sidste øjeblik!

Jeg nåede lige præcis at se udstillingen på Amalienborg-museet! Ih, som jeg dog er glad for det, for det var sandelig en dejlig museumstur. Oveni alle de sjove og fine strikkede ting, så var der jo rigeligt af andet for en "Nørd Royale" som mig....
De strikkede kjoler var smukke, spøjse, sjove og fantastiske.
Den umiddelbart mærkeligste var nok den øverste - med påsyede frimærker! Hvorfor ved jeg ikke, men sjov og anderledes var det!
Min absolutte yndling var kjolen til højre med blomster på hele overstykket. Den var så sød og fin og let og smuk, at jeg såmænd gerne ville have taget den med hjem!
Hvis jeg lige kom i stødet til at strikke mig en kjole som den, så ville det være skønt. Også selv om lilla ikke lige er min farve, altså.
Blomsterne er strikket som tubestrik, der derefter er syet på og syet sammen til blomster med en broderet gul knop i midten.
Et ret stort arbejde, må jeg nok sige, men et utroligt smukt resultat.
Kjolen nedenfor var sandelig mere sjælden end køn, hvis man spørger mig.
Oveni købet havde jeg ikke engang i første omgang bemærket hatten, der lignede sådan en flyvende påskekylling eller noget! Eller - en gang spaghetti med ost?
Min næste tanke var - "Njarh..... Den kan umuligt være inspireret af en af Dronningens kjoler. Hun har da aldrig haft noget så grimt!"
Tanker, som jeg straks måtte æde i mig igen.... For lige bagved var der nemlig et billede fra Kronprinsens 18-års fødselsdag, hvor hun var i det fulde skrud.
Det allermest forunderlige er nu nok, at hun ser rigtig fin og forårsagtig ud i den kjole.
Hvem skulle nu have troet, at den i virkeligheden var pæn? (Ikke mig! - som nogle måske har gættet.....)
Den sidste kjole, der er med her, var jeg også ret betaget af. Den er åbenbart inspireret af Dronningens brudekjole, men bare strikket i grøn i stedet for.
Den er rigtig fin og ligner bestemt noget, man kunne tage på til bal.
Alt i alt en rigtig sjov og fin udstilling, der desværre havde sidste dag i dag.
Jeg hørte en lille fugl synge om, at de i museumsbutikken har solgt strikkepinde med kroner på. De er desværre udsolgt lige nu, men de ville prøve at bestille nogle flere hjem.
Hvis ikke dét kunne være sjovt! Strikkepinde med krone, købt på et slot...... Jeg må tilbage!

3 kommentarer:

  1. orv... hvis du vil købe et par pinde med krone på til mig osse - så blir jeg mægtig glad (mod betaling forstås)

    SvarSlet
  2. Kate - hvis jeg falder over dem køber jeg et sæt ekstra til dig.

    SvarSlet

Skriv gerne en lille kommentar - det er så hyggeligt!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails