tirsdag den 23. marts 2010

Vældig tilfreds!

Sjalet er blevet færdigt! Jeg er vældig tilfreds. Det er virkelig smukt, let, fint og ser meget, meget indviklet ud.
Det var så ikke indviklet at strikke, men det siger vi bare ikke til nogen, vel?
De sidste pinde blev strikket søndag, der blev lukket af, hæftet ender på vej hjem i toget, og vel hjemme blev det så vasket og spændt ud. I går blev det fotograferet og sendt, og lige præcis nu burde postbudet være godt på vej til at aflevere det......
Jeg glæder mig meget til at høre, hvad niecen synes! Jeg tror, hun bliver rigtig glad!
Selve sjalet er et Haruni (Ravelry-link), og jeg kan kun anbefale den opskrift.
Opskriften er godt skrevet og nem at strikke efter, selv om jeg liiiiige måtte pudse brillerne og kigge i teksten frem for diagrammet, da jeg skulle finde ud af midter-maskernes skæbne på de allersidste pinde.
Det bliver ikke kedeligt at strikke overhovedet. Det centrale stykke er hurtigt overstået, og bladene er sjove. De er så snirklet konstrueret, at man tager en hel masse masker ud på de første pinde, hvorefter man tager en masse masker ind på de sidste pinde, så kanten bliver lidt bølget.
Selve aflukningspinden er genial. Store ord, ja, men du læste rigtigt. Jeg siger det lige igen: Ge-ni-al! (Hvis du ikke tror mig, så strik sjalet selv. Bare for at prøve sidste pind!)
I én og samme seance lukker man ikke bare af, men hækler samtidig den sidste blondekant, og inden man ser sig om er sjalet færdigt!
Ikke meget montering her...
M.h.t. garnmængde har jeg oplevet et garn-anoreksi-mirakel. På trods af, at jeg brugte 3½ nøgle garn, vejer sjalet kun 150 g! Jamen, er det ikke utroligt?
Størrelsen endte med at blive rigtig fin. Jeg var noget bange for, at sjalet ville blive en gigantisk rumpedasker, men det er vist absolut lige tilpas.
Jeg glæder mig til at se hende med det på den store dag! Og ja - dette er den første bestillingsting i meget lang tid, der udelukkende har været en fornøjelse. Jeg var jo blevet "advaret", siden hun spurgte allerede for 1½ år siden, jeg startede i god tid, så der har været "no stress", og endelig synes jeg jo bare, det var så dejligt at blive spurgt om sådan noget. Alt i alt en dundrende succes!

7 kommentarer:

 1. Hvor er det smukt. Du kan være stolt over veludført arbejde!

  Hmmm har du spist garn undervejs? ellers er der vist snydt med vægten.

  SvarSlet
 2. Mange tak skal I have. Jeg synes selv, det er så fantastisk flot!
  Strikkeforsker - jeg har ikke spist af det! Måske kan det opløses (i vodka?) og drikkes, eftersom der er mælk i....

  SvarSlet
 3. Hvor er det blevet flot, hvis hun ikke bliver glad for det så er hun ikke at tilfredsstille. Lavede du det større end opskriften, for jeg lavede mit en omgang strørre, og det kunne godt have været endnu en møsterrapport større.

  SvarSlet
 4. Erna - for én gangs skyld har jeg fulgt opskriften til punkt og prikke. Garnet (bomuld og mælk) er lidt massivt i det, og jeg tror, sjalet derfor er fint i størrelsen, selv om jeg har strikket det på pind 4.
  Jeg tror, størrelsen på dette sjal er enormt elastisk, afhængigt af garn og pindetykkelse.

  SvarSlet
 5. Er vildt imponeret over dit flotte sjal.

  SvarSlet

Skriv gerne en lille kommentar - det er så hyggeligt!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails