søndag den 11. oktober 2020

Den franske / The French one

Min franske sweater, hvor garn og opskrift blev købt i Paris for 2 år siden, er langt om længe færdig. Der er ikke rigtig nogle gode grunde til at det tog så lang tid, andet end at jeg bare lige skulle bestemme mig for at NU skulle det være! Derefter kølnede begejstringen også lidt, da jeg opdagede at der ikke ville være garn nok, men alt løste sig jo!
Jeg sad i går og strikkede halsen færdig, og bagefter syede jeg den sammen i et par timer. (Føltes som DAGE!) Da jeg så prøvede den på var halsen alt for løs, så jeg trevlede op igen, tog en tredjedel af maskerne ind og strikkede med den mørkere farve, og det blev da ok!

My French sweater, where yarn and pattern was bought in Paris 2 years ago, is finally done. 
There are no good reasons why it took me so long, but apparently I need to decide that NOW was the time! Then my excitement cooled a bit when I found out that I had too little yarn, but everything worked out in the end!
Yesterday, I sat and knit the neck, and afterwards, I sewed it together for a few hours. (Felt like DAYS!) When I tried it on, the neck was far too wide, so I unraveled, decreased a third of the stitches and used the darker color, and everything turned out okay!
Jeg synes det er mærkeligt at den er længere bagpå. Men hvad. Vi er alle forskellige, og jeg skal nok få den brugt. (En stor del af tiden med undersøgelser af nyfødte er at undre sig over HVOR forskellige de der små kræ kan være! Man kan bare se personlighed så tidligt.)
Garnet er genbrug og en blanding af en masse. Der stod ikke indhold på da jeg købte det, og havde jeg set det i Netto og læst hvad der er i, var jeg gået videre. Men nu købte jeg det, og det er VIRKELIG blødt og lækkert! Tror det er helt perfekt til lige nu, hvor det er lidt koldt, men ikke rigtigt. 
Den er strikket på pind 4,5 og vejer 475 gram. Nu skal min 4,5 mm rundpind så bruges til næste projekt - en vest til niecen. (Den bedste undskyldning for at vente med at gå i gang med hendes vest var jo selvfølgelig at rundpinden sad fast i noget andet!) God søndag!

I do think it's strange that it's longer on the back. But you know. We are all different, and I'm going to use it. (A lot of the time when checking newborns, I'm wondering HOW different these little creatures can be! You can see a lot of personality very early.)
The yarn is recycle and a mix of a lot of stuff. There was no label on it when I bought it, and if I saw it in the supermarket and read what was in it, I'd have passed by. But now I bought it, and it's REALLY soft and nice! I think it's perfect for now, when it's a bit cold but not freezing.
I used size 4.5 mm needles, and it weighs 475 grams. So now my 4.5 mm circular is ready for the next project - a vest for my niece. (The best excuse for waiting a bit with her vest was of course that the circular needle was stuck in something else!) Have a nice Sunday!

6 kommentarer:

 1. Den er blevet rigtig flot, men jeg må give dig ret i, at det ser lidt mærkeligt ud med den rumpevarmer. Men det er måske bare noget man skal vænne sig til og så bare bruge den. Den ser ud til at være en perfekt efterårssweater. Knus og efterårshilsner fra Gudhjem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, ikke? Lidt underligt. Har overvejet at strikke noget på foran, men det vil man jo kunne se.......
   Det er gået fint med at bruge den i dag, så jeg håber, jeg vænner mig til det.
   Uh - Gudhjem. Rigtig dejligt efterår til dig!

   Slet
 2. Jeg synes nu den er super smart med asymmetrien.Flotte farver😊

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Jeg tror jeg vænner mig til formen....

   Slet
 3. Ja, det er altid spændende om man for brugt trøjer man strikker. Men den er flot.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have! Jeg skal såmænd nok få brugt den. Jeg mangler en i den tykkelse....

   Slet

Skriv gerne en lille kommentar - det er så hyggeligt!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails