tirsdag den 19. november 2013

Papegøje-sjal / Parrot-shawl

Parrot-sjalet er færdigt. Altså - helt færdigt. Med kvaster og det hele!
Jeg er mægtig tilfreds. Det er virkelig fint! Det så ikke kæmpestort ud, men efter vask og udspænding er det faktisk en fin størrelse til et sjal.
Modellen er "Parrot" af Helga Isager fra bogen "Bird Collection". Navnet er ret velvalgt, for det ligner virkelig papegøjevinger! Endnu mere, selvfølgelig, i lige de her farver.

The parrot-shawl is done. Completely done! Tassels and all.
I'm really satisfied. It is so pretty! It didn't look very big, but after wash and block it has the perfect size for a shawl.
The model is called "Parrot" and is by Helga Isager from the book "Bird Collection". The name is perfect, since it really looks like a parrots wings! Especially with these specific colors, of course.
Farverne har jeg ikke selv valgt. Sidste år fik jeg en gave fra min veninde i Esbjerg. Hun havde været i Christel Seyfarths butik og købt en pakke med 9 små garnnøgler i de her farver. De er jo perfekte sammen, så det var bare at tage et tilfældigt (næsten! Men det har vi talt om....) nøgle op og strikke videre. Jeg har brugt 110 gram, så der er ihvertfald til et sjal mere, hvis jeg skulle få lyst. Det er jo ret flot...... Måske trænger jeg selv til sådan et?

I didn't pick the colors myself. Last year, my friend in Esbjerg gave me a present. She bought it in Christel Seyfarth's shop. It was a bag of 9 little skeins in these colors. So perfect together! All I needed to do was to grab a random (almost. But we discussed that already.....) skein and just knit on. I used 110 grams, so I have enough yarn for another shawl, if I feel like it. It is so pretty...... Maybe I need one of these myself?
Sjalet er til min tidligere kollega, der virkelig var hjælpsom med oplysninger, da jeg skulle til Beijing sidste år. Hun fik et billede pr. mms i går og var virkelig glad! På fredag får hun det. Jeg ved ikke helt, om jeg skulle vaske det en gang mere inden? Det lugter altså stadig lidt af spindeolie.....
Med det færdige sjal er jeg snart i bund med projekter til andre. Der mangler bare et par strømper til en niece og et tørklæde. Derefter skal jeg altså strikke noget til mig selv! Har jo lovet at have færdigstrikket julekjole på d. 24. december, så........

The shawl is for my former colleague, who was really helpful with information when I was going to Beijing last year. She had a photo last night of the shawl, and was really happy! She will have it on Friday. I'm not sure if I should wash it one more time before handing it over? Still smells a bit from the spinning oil.....
With this shawl done, I'm almost through all the stuff I promised to do for others. Still have a pair of socks for a niece and a scarf left. THEN I'm going to knit something for me! I did promise to wear the finished Christmas dress on December 24th, so I know what to knit..............

24 kommentarer:

 1. så smuk brug af dine omgivelser :-) og sikke et sjal, sikke en veninde du har. Og sikke en glæde du spreder på fredag :-) god fornøjelse med de andre projekter. Er sikker på du også nok skal nå julekjolen

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Ja, jeg glæder mig til at give hende sjalet! Julekjolen er der håb for. Jeg skal ihvertfald på kursus i 4 dage i starten af december....

   Slet
 2. Din Parrot er bare så flot - de farver er lige mig. Ret flotte omgivelser du fotograferer i ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak. Jeg er også selv ret vild med farverne. Omgivelserne er såmænd bare ude i ejendommens fælles have. Mine "hjælpere" stod og sad heldigvis helt stille til billederne ;-)

   Slet
 3. Hold op hvor strikker du hurtig. Det er blevet super flot, friske farver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Det hjalp gevaldigt på hastigheden at jeg var til møde i 2 dage!

   Slet
 4. Julekjole, ja så må du igang.

  SvarSlet
 5. Hov glemte jo helt, vildt flot sjal.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak. Til julekjolens held skal jeg på kursus i 4 dage i starten af december!

   Slet
 6. Wauw....sikke et flot og farverigt sjal.
  Er vild med dine modeller :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, modellerne er fine, ikke? Det er så også de eneste 2 der står helt stille ude i haven......

   Slet
 7. Hold da op, hvor er det et flot sjal! Farverne er fantastiske!

  I øvrigt er det fedt, at du har fotograferet det på statuer ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Min veninde i Esbjerg havde lige ramt mine yndlingsfarver!

   Slet
 8. Dejlige farver til din papegøje, er kanten svær? Heldig veninde du har {;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Så glad min veninde blev for mms'en tænker jeg, at det er længe siden nogen har lavet noget lige til hende....
   Det sværeste ved kanten var faktisk at slå 726 masker op! Bagefter var det også næsten umuligt at tælle dem.

   Slet
 9. Rigtig flot og meget glade farver. Herligt at du har " pakket" statuerne ind hihi. Julekjole paa, saa maa du vist se at komme igang hihi.

  SvarSlet
  Svar
  1. Man må bruge de modeller, man har! Julekjolen skal vist i gang, ja. Må lige turbostrikke strømper og tørklæde!

   Slet
 10. Hvor er det smukt og farverne er bare rigtig CS farver (smukke :)
  Julekjole!!! Den glæder jeg mig til at se!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de er totalt Christel! Der var endda lidt af hendes yndlingsgrønne alpaca, som hun altid (ALTID) pakker med i sine kits.

   Slet
 11. Parrot er sådan et skønt sjal og i de farver, du har har strikket det i, lever det virkelig op til navnet :-) Man kan da kun blive i godt humør!

  Måske skulle jeg snart strikke et mere......har strikket fire, men det er ved at være længe siden........

  Det er iøvrigt Marianne Isager, der har designet Parrot (hvilket man jo ikke lige tænker over når opskriften er i Helgas bog).

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan godt forstå, du har strikket mange. De er vildt sjove!
   Tænk, at det er Marianne Isager, der har designet. Det havde jeg ikke lige regnet ud....

   Slet
 12. Nøj hvor er det flot! Griner lidt af at nu har du igen haft travlt med at strikke til jeg ved ikke hvor mange andre forskellige og nu er der snart mulighed for at lave lidt til dig selv - der sidst på året... men når man kender dig, ved man godt at du også lige har haft gang i et par ting til dig selv sideløbende, superproduktive kvinde!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo. Jeg gik da i gang med et par strømper til mig selv. Har strikket en halv.....

   Slet
 13. It came out very nice, Christine! Nice posing!

  SvarSlet

Skriv gerne en lille kommentar - det er så hyggeligt!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails