tirsdag den 10. juni 2014

Det gjorde hun bare IKKE! / She DIDN'T just do that!

Jeg har efterhånden rejst med strikketøj i nogle år. Rejst flittigt, som I jo nok ved! Der har aldrig været problemer. Jeg har strikket med skarpe strømpepinde, lange rundpinde i træ eller metal og ind imellem hæklet.
På vej hjem fra Estland prøvede jeg så for første gang problemer. Damen i security var ganske klar i mælet da hun fortalte mig, at metal-pinde var forbudt. FORBUDT!
Uanset at jeg spurgte, om ikke jeg måtte strikke maskerne over på en snor, var hun ganske kold og klippede pindene af min ADDI rundpind. Med en saks.
Hold op, hvor var jeg gal! (Ikke, at det hjalp, altså.)
Efter at have bakset samtlige 240 masker over på en snor og drukket en øl, var humøret betragteligt bedre. Hvad skal jeg sige? Så har jeg prøvet det! Men hvis du nogensinde skal rejse fra Tallinn lufthavn, så pas hellere på!
(Da jeg så kom hjem, opdagede jeg en rundpind mere i min rygsæk. Som var uopdaget. Suk.)

I've traveled with my knitting for quite a few years by now. Traveled a lot, you know! I never had any problems. I used sharp double-pointed needles, circular needles in metal or wood and some times I crocheted.
Going home from Estonia, I met some trouble for the first time. The security lady left no doubt. Metal-needles were forbidden. FORBIDDEN!
No matter that I asked if I could knit the stitches onto a thread, she was so cold and cut the needles off my ADDI circular needle. With a pair of scissors.
I was furious! (Not that it did anything to help.)
After working hard to get all 240 stitches unto a string and drinking a bear, my mood was very much better. What can I say? So now I tried this! But if you are ever flying from Tallinn airport, better beware!
(After I got home, I discovered another circular needle in my bag-pack. That she didn't find. Sigh.)

24 kommentarer:

 1. Det undrer også mig - jeg har også altid strikketøj med uden problemer - måske fordi strikkepindene har været af træ? Ellers er der måske forskel på hvilket land man rejser fra? Under alle omstændigheder tak fordi du gør opmærksom på det. Øv, sikke en behandling.-(

  SvarSlet
  Svar
  1. Deres regler er mærkelige. Især, fordi nogle andre i selskabet gerne måtte have strikkepinde med, mens andre fik konfiskeret deres.

   Slet
 2. forstår godt du var sur... troede de var holdt op med at være så strikse igen... men åbenbart ikke alle steder... hm- det skal jeg da lige notere mig... nå men godt at du fik en øl som medicin ;-)

  SvarSlet
 3. Tallinn lufthavn er også det eneste sted, hvor jeg har skulle argumentere for at kunne beholde mine pinde! Men jeg fik altså lov...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg var nok bare for sur. Og security-damen var absolut ubøjelig!

   Slet
 4. Jeg tror du har været heldig ALLE de andre gange! Jeg har kun træpinde med i rygsækken, lært af bitter erfaring :(

  SvarSlet
 5. ej helt ærligt, hun kunne da lige give dig lov til at strikke over på en snor :(
  Men ja har desværre hørt mange underlige argumenter, også på træpinde... så jeg tør da ikke tage strikketøj med, ærligt orker ikke at tage chancen :) Men skal så heller ikke rejse foreløbig :)
  KH Micha

  SvarSlet
  Svar
  1. Hun forstod nok ikke helt, hvad jeg ville. SÅ godt engelsk talte hun heller ikke!

   Slet
 6. Jeg er simpelthen ikke erfaren nok udi i strikkekunsten til at turde at tage det med i lufthavnen... Så jeg hækler er broderer, når jeg flyver. Hvis de tager mine værktøjer fra mig, så løber det hele i det mindste ikke væk mellem hænderne på mig. :O

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det er nok meget klogt at rejse med noget, der ikke smutter væk!

   Slet
 7. Jeg måtte ud og købe et nød-håndarbejde i Tromsø, fordi jeg ikke turde risikere at mine metalstrikkepinde blev taget. Jeg kedede mig enormt på turen derop, hvor strikketøjet lå sikkert i kufferten. Håber ikke du tabte nogle af de mange masker?

  SvarSlet
 8. Hold da op et mareridt!! Tager til London på torsdag, tror bare jeg pakker det i kufferteren ☺️

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har siddet og strikket på en mellemlanding i Heathrow. Uden problemer.

   Slet
 9. Sidste år i marts rejste jeg til England med strikkepinde og saks i håndtasken og gik det både med ud og hjem uden problemer..! om de dog da så bare kunne have ens regler og det ikke afhang af hvem der står i tjek in

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er meget mærkeligt med de regler!

   Slet
 10. Sure kælling. Altså ikke dig, men damen i Tallinn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er ikke noget som at dele sit dårlige humør med andre..... Hun var HELT sikkert ikke selv en strikker!

   Slet
 11. Det er simpelthen første gang, jeg hører om den slags. Jeg har rejst til USA (af alle steder!) to gange, til Sydafrika to gange via hhv. Heathrow og Frankfurt, og jeg rejser til England flere gange om året og har aldrig så meget som fået en kommentar pga. mine strikkepinde.
  Men det hjælper jo desværre ikke at blive sur, hvis man skulle blive udsat for det samme som dig, selv om korte strikkepinde aldrig har stået på listen over forbudte kabineting, skal man nok ikke begynde at stille sig for meget på bagbenene - det er trods alt ikke en arrestation værd.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg stillede mig ikke på bagbenene, for det nytter jo absolut ingenting! Men jeg fandt en bænk bag en søjle, hvor jeg kunne sidde og samle masker op og dampe af, UDEN at skulle snakke med nogen. For det trængte jeg altså ikke til.....
   Forstår stadig ikke hvordan en rundpind der sidder fast i et strikketøj skulle være farlig?

   Slet
 12. ØV - hun må have haft en dårlig dag. Det lyder iøvrigt som en rigtig fantastisk Estlandstur, jeg er dybt misundelig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hun må have været den eneste kvinde i Estland der ikke strikkede.....

   Slet

Skriv gerne en lille kommentar - det er så hyggeligt!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails