tirsdag den 5. maj 2009

Tørklæde-mania

Okay. Er gået helt i tørklæde-selvsving! Fik strikket et færdigt til min mor, i Henrichsens silke/uld. Utroligt lækkert og blødt garn! Også utroligt tyndt - har faktisk brugt sølle 27 g til det hvide tørklæde, og - som det ses - det er næsten helt gennemsigtigt...
Er nu gået i gang med alle gode ganges nummer 3! Og denne gang taler vi med større bogstaver... Det skal være mit ny halstørklæde (startede på garnet en gang før, men trevlede op) til vinter, og er strikket af 2 tråde: Lucca Fino og Manos Silk Blend. Meget, meget blødt. Tror, det bliver godt. Vi får se!
Kommende projekter står i kø:
- cirkeltrøje fra "Feminin Strik"
- strikket nederdel (til mig denne gang!) af Kauni
- strømper af mit nys indkøbte Noro Kureyon Sock
Cirkeltrøjen skulle være maj-projekt, men den kræver vist nogle aftener derhjemme i sofaen, så vi får se! Nederdelen skal med til kongres i San Diego om et par uger - der skal nok blive strikket! (Uh - det er så dejligt med kongresser! Og jeg skal også tilbage i garnbutikken, ikke for at købe til mig selv, næ nej, men til gaver!) Strømperne er jeg spændt på. Garnet skulle være ret forfærdeligt - snor sig, er stift og skifter hele tiden tykkelse. Men farverne er vidunderlige, og garnet skulle blive blødere efter vask (ellers må de bruges som alternativ fodfil, strømperne!). Har fundet adskillige strømpeopskrifter, men skal vælge én.... Hmmm..

2 kommentarer:

 1. Sikke nogle fine halstørklæder du får lavet. Det i Manos og Lucca bliver da stort, har du lige så mange masker i det som i de andre?

  Noro Kureyon Sock, ja jeg har strikket et par sokker i det og de er blevet vasket/brugt lige så meget som mine andre strikkede sokker; jeg bruger kun hjemmestrikkede sokker.
  Jeg vil bare sige at efterhånden krymper de og bliver filtede, strik ikke for meget mønster i dem, du kan slet ikke se det efter kort tid. Jeg syntes nu ikke det var såslemt at strikke med, fandt ikke at det var vundet hårdt up, jeg ved godt at Liselotte (slagt en hellig ko) klager over det, men ingen af de 3 nøgler jeg har ser ud til at vre vundet særligt hårdt.
  Jeg har et nøgle Noro Silk Garden Sock som jeg købte i Tyskland på vejen hjem i marts. Det spekulerer jeg meget over hvad jeg skal bruge til. Ikke sokker, det var det alt for dyrt til, næsten 20€! for et nøgle.

  SvarSlet
 2. Hej Eva - mange tak! Jeg er ret vild med det tørklæde.. Ja - det i dobbelt garn bliver ca. dobbelt størrelse i bredden og ca. halvanden gang i længden. Stort nok til et rigtigt halstørklæde. I garnet fra Bette design. Super blødt!
  Er glad for, at du har gode erfaringer med Noro. Havde godt lidt på fornemmelsen, at det måske er knap så vaske-stabilt som almindeligt strømpegarn, og farverne er for flotte til for meget mønster.
  Det dér Silk Garden Sock lyder skønt! Har du kigget på Ravelry efter opskrifter? De har jo sjaler mm af et enkelt nøgle garn.

  SvarSlet

Skriv gerne en lille kommentar - det er så hyggeligt!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails