søndag den 13. november 2016

En smuk dag / A beautiful day

Min nattevagtsuge er startet. Inden jeg skulle afsted i går, ladede jeg op på dagslys med en tur ind til byen. Der var den smukkeste blå himmel!
Jeg kom forbi Brorsons kirke på min gåtur. Den ligner en gammel borg.

My week of night-duty has started. Before leaving home yesterday, I recharged my daylight-batteries on a trip into town. There was the most amazing blue sky!
I passed Brorson Church on my walk. It looks like an old castle.
Jeg gik over Assistens Kirkegård. Det er ikke ofte, jeg kommer den vej mere, men der er nu bare så flot. Der var stadig blade på træerne, og det lignede egentlig bare en smuk efterårsdag i solen.

I passed Assistens Graveyard. I don't come this way a lot, not anymore, but it is a very pretty place. The trees were still full of leaves, and it looked like a beautiful, sunny autumn day.
Denne gang var så jeg for første gang Peter von Scholten's grav. Jeg har set bagsiden af hans mausoleum mange gange, men anede ikke, at han lå der!
Da jeg var barn havde de en film om ham - meget lang, med tegninger og en fortæller. Ærgerligt, så lidt jeg kan huske af det. Men det med at han befriede slaverne hænger trods alt ved i hukommelsen!

This time, I saw Peter von Scholten's tomb for the first time. I've seen the back of his mausoleum many times, but didn't know that this was his tomb!
When I was a kid, tv showed a film about him. Very long, with drawings and a speaker telling. Too bad, how little I remember of this. But I do remember the part with freeing the slaves!
På lågen sidder dette relief.

On the gate, this relief is placed.
Selv om der var så flot, var der sandelig også koldt! Der var rim på bladene i skyggen. Det er helt klart vejr til hue og vanter, og faktisk også tid til at hækle kant på et vist tæppe, for DET er dejligt at have over sig i sofaen!

Even though it was so pretty, it was quite cold as well! The leaves lying in the shadows were frosted. Definitely weather for hat and mittens, and actually time for making the edge on a certain blanket, which is really nice for the couch right now!
Inde i byen var jeg i boghandlen og kigge. De er begyndt at være godt med i Danmark med strikkebøger! To bøger kom med hjem. Den med Mormors baby klassikere er bare SÅ fin og anvendelig, og den anden med lace har også nogle relativt svære ting. Slet ikke dårligt for en lørdag!

In the center of town, I visited the book shop. Even here in Denmark, we have gotten quite a few knitting books! I bought 2. The baby's classic book is really pretty and usable, and the lace book has some quite difficult things. Not bad for a Saturday!

4 kommentarer:

 1. What a lovely day! We have had beautiful blue skies also. It's been nice. Good luck with your night duty :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you! Blue skies are always appreciated.

   Slet
 2. Min datter i København bor tæt på Assistens Kirkegård, og jeg holder af at gå der. Peter von Scholten er jeg aldrig "faldet over", men ham vil jeg kigge efter næste gang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Han ligger omme bag en mur i et hjørne, så man skal lige se sig for. Det er omme bag diakonissernes mur, faktisk. Lige i nærheden af franskmændene fra første verdenskrig.

   Slet

Skriv gerne en lille kommentar - det er så hyggeligt!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails