søndag den 7. august 2011

Spriteling

Utroligt! Noget andet end strømper her på bloggen! (Træk vejret dybt et par gange og snup en kop kaffe inden du læser videre. Jeg ved godt, det er meget overraskende!)
Mit lille Spriteling sjal fik lige et par dages opmærksomhed, og kan det ellers nok være, at det blev færdigt.... Faktisk manglede der ikke meget, fandt jeg ud af.

Unbelievable! Something un-sock-y shown on my blog! (Take a deep breath and grab a cup of coffee before you read on. I know it's a bit shocking!)
My Spriteling shawlette had a few days of concentration, and finished up very fast. Actually I was almost finished, as it turned out.
Jeg havde en plan om at strikke færdig og så vente på at alt det andet (strømperne) skulle vaskes, og så kunne alt det strikkede blive vasket sammen. Men nu er det jo svært at forestille sig noget mere ynkeligt end et færdigt sjal, der ikke er spændt ud (måske en våd kat?), så den plan blev hurtigt droppet. Sjalet kom først i blød i 30 min i håndvasken og fik derefter en god (hånd)vask i maskinen, hvorved al spindeolien forsvandt. Ikke, at det er sådan noget garn, der fortjener navnet blødt, men det har det heller aldrig påstået. Til gengæld holder det faconen godt og dufter endda efter vask!

My plan was to finish knitting and then wash it with everything else (all the socks). But it's really hard to imagine anything more pathetic than a shawl not blocked (maybe a wet cat?), so my plan was changed. The shawl soaked for 30 minutes in the sink and then had a good (hand)wash in the washing machine, to make all the spinning-oil/grease go away. It has by no means become yarn worthy of the name soft, but it never claimed to be. On the other hand, it will keep the shape and smells much nicer now!

Mønsteret hedder "Spriteling" og er designet af Socktopus. Sjovt mønster med forskellige teknikker. Absolut ikke kedeligt at strikke (bortset fra de sidste vrangpinde, altså). Aflukningen er hæklet, hvilket også altid er interessant.
Garnet er "True Eco Shetland" fra garnudsalg.dk. Jeg har brugt 120 gram og har fået et lille, let sjal der måler 70x128 cm. Ikke stort, men tilpas til at jeg skal have det på til bryllup på lørdag.
Er ret sikker på, at der vil være en niece eller to der skal hen at kigge.....
Nå ja - og så er der faktisk en fejl. I opslagningen. Totalt min egen skyld, fordi jeg ikke fulgte opskriften. Men der er nok ikke lige nogen, der lægger mærke til det.

The pattern is called "Spriteling" and is designed by Socktpus. Fun pattern to knit using different techniques. Never boring (except for the last purl-rows. You know.). The cast-off edge is crochet, which is also an interesting way of doing it.
The yarn is called "True Eco Shetland". I used 120 grams, and the result is a nice little shawlette, measuring 70x128 cm. Not big, but perfect size for me to wear for a wedding on Saturday.
I'm quite convinced that a niece or two will come looking.....
Oh well - actually I made a mistake, doing the cast-on. Totally my own fault, not doing what the pattern told. But I don't think anyone will notice.

14 kommentarer:

 1. Der er da lidt stroempe over det. Designerens navn Socktopus hehe.
  Rigtigt flot. Og en uvasket sjal som ikke har vaeret spaendt ud hehe, du har helt ret, ynkeligt hihi.
  Hvem render saa af med det denne gang moster???????

  SvarSlet
 2. Hvor er det flot. Der er nok også en brud, der lige skal kigge nærmere, måske endda forsøge at låne det ;0). Jeg har også købt den opskrift og må da vist se at få slået op.
  God fest på lørdag.

  SvarSlet
 3. Sjalet er til MIG! Mig-mig-mig-mig....
  Susse - jeg havde faktisk tilbudt bruden et strikket sjal, men hun takkede pænt nej. Ærgeligt for hende, siger jeg bare!

  SvarSlet
 4. Det er godt nok flot. Det mdå jeg prøve at strikke på et tidspunkt.

  SvarSlet
 5. Åhrr mand, at takke nej til et strikket sjal??? Helt uforståeligt.
  Hvor er det her ellers fint :)

  SvarSlet
 6. WAU hvor er det FLOT!
  Hvem kan sige nej til et strikket sjal - ved hun hvad hun er gået glip af ;O)) Det må ha´ været skønt at strikke blandt alle de sokker du har haft på pindene!

  SvarSlet
 7. Så kan bruden da rigtig "svede" på lørdag og ægre sig gul og grøn på lørdag ;-) Hold da op, hvor er det bare raffineret! Godt gået!

  SvarSlet
 8. wow hvor er det bare blevet flot :)
  KH Micha

  SvarSlet
 9. Hov, så er man væk i to dage, fordi netforbindelse driller, og så har du bare strikket det yndigste lille sjal. Jeg har svært ved at forestille mig, niecerne ikke skal hen og pille :)

  SvarSlet
 10. Tak for jeres kommentarer - hvor er I bare søde...
  Ja, bruden takkede nej. Det var vist noget med, at kjolen ikke lige passede til strikket sjal, og så er hun måske heller ikke lige typen. Ihvertfald har jeg spurgt - det er jeg glad for. Ældste-niecen har allerede lagt billet ind på et strikket sjal til sit bryllup engang, og det bliver ét af dem, der tager maaaaaange timer.....
  Pernille - jeg startede i juni. Så hurtigt går det heller ikke her. (selv om sjalet er hurtigt at strikke. Skulle bare have ladet strømperne ligge!)

  SvarSlet
 11. Wauw!!!

  Og ja, det er da komplet umuligt at lade være med at spænde et sjal ud, når det er færdigt... det trækker jo i en, indtil man gør det ;)

  SvarSlet
 12. Det er vel nok et smukt sjal, det kunne nu nok også finde vej til mine pinde en gang ved lejlighed:)

  SvarSlet
 13. Jamen, I skal da være så velkomne! Det er et fint lille sjal. Hvis man strikker på det (istedet for at lade det ligge i kurven) bliver det endda hurtigt færdigt!

  SvarSlet
 14. Må indrømme at vask og blokning pyntede på sjalet, for det blev da utroligt fint!

  Er ellers imponeret over alle de sokker, du får produceret.

  SvarSlet

Skriv gerne en lille kommentar - det er så hyggeligt!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails