søndag den 15. september 2019

20: Danish "Nattrøjer" socks to knit

Jeg kan godt lide strikkeblade, men der er nogle, der er sjovere end andre. Det her blad, Piecework, er et af de ret overraskende. En masse historisk håndarbejde og fortællinger om disse specielle projekter, samt opskrifter som passer med de gamle fortællinger. For det meste er der et eller andet strikket. Temmelig mange gange er der ikke rigtig noget jeg kan bruge, men bladene er sjove alligevel.

I like knitting magazines, but some are more fun than others. This magazine, Piecework, is one of the surprising kinds of magazines. A lot of historical crafts and stories about these special projekts, including patterns that matches the stories. Most of the time, they have something knitted.
Even more often, I'm not going to make anything, but the magazines are still fun.
Men da jeg så kiggede i det her blad og kom frem til de her strømper, var jeg med det samme HELT sikker på at de her skulle strikkes! Altså - det fine stjernemønster fra de gamle danske nattrøjer som Vivian Høxbro har gjort det så meget i, sat på de her strømper. Så meget historie og omhu i et enkelt par strømper! Lige præcis dem ville jeg strikke til min ældste niece.

But when I looked through this magazine and found these socks, I was immediately TOTALLY sure that I was going to make these socks! You know - the pretty star pattern from the old Danish "nattrøjer" that Vivian Høxbro worked so much with, put on these very socks. So much history and care in a single pair of socks! These were the socks I wanted to knit for my oldest niece.
De blev så strikket på pind 2 i fint, gult garn (som ser helt underligt ud på det her billede!) med lidt cashmere. De der stjerner var lidt besværlige. Til den første strømpe sad jeg og stirrede på mønsteret for hver pind. Til den anden strømpe syntes jeg jo nok jeg havde styr på det, og strikkede derudaf, men så lavede jeg fejl og måtte gå tilbage, og så var det jo ikke lige præcis hurtigere......
Men de blev da færdige inden jeg tog hjem, og de er bare SÅ fine. Hun blev også rigtig glad for dem.

So these were knit on size 2 mm needles in pretty, yellow yarn (looking very weird on this photo!) with a bit of cashmere. The stars were a bit difficult. For the first sock, I stared at the pattern for every round. For the second sock, I felt like I knew what to do and just knit happily on, but then I made mistakes and had to go back, and then it's not like faster at all.......
But they got done before I went back home, and they are beautiful! She was really happy with them.
Her er de så med den rigtige gule farve på lille K, som pludselig fik vildt lange ben!
Strømperne er strikkede i "Hot Socks Pearl mit Kaschmir" fra Gründl. Købt på tilbud i Haderslev. Strikket på pind 2 og de vejer ialt 85 gram.
Og NU holder jeg så lige strømpepause en uge eller to.....

So here they are in the right yellow color on little K, who suddenly got very long legs!
The socks are made with "Hot Socks Pearl mit Kaschmir" from Gründl. Bought with a discount.
Knit on 2 mm needles and they weigh 85 grams all in all.
And NOW I'll take a break from socks for a week or two......

4 kommentarer:

 1. Sådanne fine strømper må ikke røre gulvet. De er meget fine.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have! Men altså - det ville jo være så kedeligt, hvis de ikke blev brugt!

   Slet
  2. Jeg må skuffe. De har rørt gulvet. Meget... Har næsten haft dem på hele tiden 😊

   Slet
  3. Det er vel det, strømper er til for!

   Slet

Skriv gerne en lille kommentar - det er så hyggeligt!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails