fredag den 11. november 2011

Flyveture / Flying

Sjalet til min søde kollega er færdigt - takket være alle flyveturene den sidste måned gik det faktisk ret hurtigt, og alle knopperne var helt hyggelige at strikke.....
Jeg har brugt noget af det garn, jeg fik af hende. Uspecificeret uld, der ser ud til at være ihvertfald 25 år gammelt! Løbelængden er ca. 290 m pr. 100 gram, hvilket gør sjalet dejligt varmt og lidt tykkere end ellers.
Ialt har jeg brugt 245 gram garn, og jeg er yderst tilfreds med resultatet! Opskriften giver mulighed for 3 størrelser - jeg strikkede den mellemste, og størrelsen er blevet ret tilpas for et sjal, hvis I spørger mig. 85 x 195 cm stort og dejligt. Ikke superblødt, men så kan det dels bruges udenpå en frakke, og dels holder det faconen bedre.
Mønsteret kan købes på Ravelry lige her.

The shawl for my sweet colleague is finished - thanks to all the flying around the last month it went rather fast, and the nupps were even nice to knit.....
I used some of the yarn I got from her. Unspecified wool that looks like it's at least 25 years old! The meterage is around 290 meters in 100 grams, making the shawl nice and warm and a bit thicker than usual.
In total I used 245 grams of yarn, and I'm so completely satisfied with the result! The pattern has 3 sizes - I made the middle size, and it's just about perfect shawl-size in my oppinion. It's 85 x 195 cm big and lovely. Not the softest, but first it's good for wearing over a coat and second it will stay in shape.
The pattern can be bought on Ravelry right here.

8 kommentarer:

 1. Dejligt sjal, men hvordan bærer man sig ad med at få strikkepinde gennem security i lufthavne? Jeg blev spist af med "Ingen spidse genstande i bagagen", og en veninde har i Rom fået konfiskeret sådan en plastiktandtrådsdims, fordi den var "farlig"!!
  --man mister masse af dejlig strikketid..
  Hilsen
  Karen Margrethe J

  SvarSlet
 2. Hvor er det smukt, jeg er sikker på den tidligere garnejer bliver MEGET GLAD - og måske overrasket??

  SvarSlet
 3. Sikke en forvandling. Din veninde afleverede noget "gammelt uld" og får nu et utroligt smukt sjal tilbage. Tja, miraklernes tid er ikke forbi ;-)

  SvarSlet
 4. Hvor er det flot. Jeg synes det kan være helt terapeutisk at skulle strikke et utal knopper, der i sidste ende gør noget helt fantastisk for det færdige arbejde.
  Hun må da blive superglad, når hun får det :)

  SvarSlet
 5. Mange tak. Jeg glæder mig meget til at give hende det, men er ikke helt sikker på, om det virkelig er en overraskelse - jeg er kommet til at sladre til nogen, der måske har sagt det videre.....
  M.h.t. strikkepinde på fly, så pakker jeg strikketøj med rundpinde af bambus eller træ og lader være med at spørge i lufthavnen......

  SvarSlet

Skriv gerne en lille kommentar - det er så hyggeligt!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails