torsdag den 3. september 2015

Tæt på, men helt anderledes / Close, but totally different

Der er ganske store ændringer på vej i mit arbejdsmæssige liv. Fra 1. oktober starter jeg nemlig på børneafdelingen i Lund! Det er jo ikke langt væk i afstand (meget tættere på end Skejby, ihvertfald!), men på andre områder er det jo et andet land og andre traditioner og systemer.
Rent fysisk er der stor forskel. Billedet viser den åbne gård indendørs i børnehospitalet, hvor der er åbent flere etager op, hvilket giver lys og luft og en ret fantastisk virkning, hvor man ikke tænker over at alle etagerne hører til et hospital.
Grunden til at jeg skal til Sverige er, at der ikke er den stilling, jeg har brug for i Danmark. Hverken på Sjælland eller i Jylland. Derfor søgte jeg østover og fik job.
Jeg skal arbejde med lige præcis de børn jeg holder allermest af at arbejde med, og det er vist nærmest et drømmejob.
Foreløbig er det tidsbegrænset, men jeg håber meget stærkt, at det kan blive til en fast stilling! Ihvertfald nogle år.......

Some very big changes are coming along in my work-life. From October 1st, I'll start working at the pediatric department in Lund in Sweden! In distance it is quite close (much closer than my first plan in Jutland), but in all other ways it is another country with other traditions and systems.
Physically, there are some big differences. The photo shows the open space inside the children's hospital, which gives light and air and a very amazing feeling of not being inside a hospital with different wards on every floor.
The reason for me to go to Sweden is that I cannot find the job I need in Denmark. In any hospital. So I looked eastward and got a job.
I will be working the very kids I most like to work with, and it really is a dream position for me.
So far, it is for a certain period, but I really hope they will give me a job without an end date!
For some years, at least........
I denne uge tog jeg til Lund igen for at melde mig til skattevæsenet. Samtidig kunne jeg så se mig lidt om i byen.
Jeg var i den imponerende, gamle domkirke, hvor jeg til min overraskelse mødte Dannebrog! Så føles det ikke helt så langt væk, må jeg sige.
Jeg fandt også en garnbutik, hvor jeg - af alle ting! - købte 2 nøgler dansk garn. Det var bare fordi at det var det der særlige, spændende strømpegarn med brændenælder! Jeg havde bestemt ikke overvejet, at det var dansk.....

This week, I went back to Lund to apply for the tax-system. At the same time, I could take a look around the city.
I went to the very impressive, old cathedral, in which I found (this was a huge surprise!) the Danish flag! In this way, it feels quite a lot closer.
I also found a yarn shop, in which I bought - of all things! - 2 skeins of Danish yarn. Just because it was that very special, interesting sock yarn with nettles! I never thought about how it might come from Denmark.......
Jeg købte faktisk også en svensk bog. Jeg skal jo øve mig! De allerfleste ord er til at forstå, og desuden er denne bog altså helt utroligt sjov!
En amerikansk journalist afprøver diverse mærkværdige kendis-diæter. Bestemt ikke kedeligt, men heller ikke noget man får lyst til at prøve!
Den sidste måned på Herlev får såmænd hurtigt ben at gå på, tænker jeg. Det er stadig meget underligt at tænke på at skulle arbejde i et andet land, men jeg glæder mig!

I also bought a Swedish book. I need to practice! Most words are understandable, and by the way, this book is also incredibly funny!
An American journalist tries out all kinds of weird celebrity-diets. By no means a boring description, but not something you would like to try for yourself!
The last month at the Herlev pediatric department will finish very quickly, I guess. It is very weird thinking about having to work in a different country, but I'm very excited!

14 kommentarer:

 1. Det lyder rigtig spændende - jeg krydser fingre for, at det bliver til en varig stilling. Håber du bliver glad for at bo i Sverige.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg flytter heldigvis ingen steder. Der er ikke længere end jeg kan pendle!

   Slet
 2. Tillykke. Jeg var en del i Lund da jeg læste (for at lave målinger på MAXlab). Det er en virkelig hyggelig by! Jeg har (heldigvis) kun været på sygehuset for at chekke ind på patienthotellet, men der var folk rigtig søde og rare. Jeg kan anbefale grillkyllingerne fra ICA og deres udvalg af bland-selv slik.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - indtil videre er mit indtryk også positivt! De gode råd er skrevet bag øret.

   Slet
 3. Tillykke med jobbet - og man kan jo nok ikke cykle til Lund, så der må blive tid til en hel del strik og hækling, mens du pendler til og fra :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan cykle lidt af vejen. Så får jeg også rørt mig!

   Slet
 4. Hvor spændende. Tillykke. Lund er en smuk by og tænk på alle de masker du kan strikke i toget og på Löfbergs Lila, Boston Gurka og alle de andre svenske nødvendigheder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak skal du have. Uha - der er mange nødvendigheder jeg skal prøve af!

   Slet
 5. Tillykke med det! Det lyder da så godt. Og hvis Lund er som Malmø er det et dejligt sted at arbejde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Alle virker glade for at arbejde der, så jeg tror det bliver godt. Men jeg aner stadig ikke helt, hvad jeg skal forvente.....

   Slet
 6. Hvor spændende! Stort tillykke og super sejt, at du går efter det, der er det spændende og udfordrende (og rigtige) for dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Jeg er meget, meget spændt, men glæder mig også rigtig meget!

   Slet

Skriv gerne en lille kommentar - det er så hyggeligt!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails