lørdag den 17. december 2016

Årets tæppe / Blanket of the year

Det gode ved at sidde hjemme i sofaen og være syg, er, at man bliver færdig med ting. De sidste omgange på temperatur-tæppet kom fra hånden, og pludselig var det faktisk færdigt!
Kanten var godt nok lidt stram på begge de korte sider, men jeg satsede på, at en gang vask og stræk kunne hjælpe til med det problem.

The good thing about sitting at home on the couch being sick, is, that you get to finish stuff. The last few rounds on the temperature-blanket got done, and suddenly, it was actually done!
The edge looked a bit tight on both ends, but I hoped a wash and a stretch would help this specific problem.
Kanten opfandt sig selv hen ad vejen. Først tænkte jeg, at der skulle være en lidt mere ligelig fordeling af farverne, men efterhånden fandt jeg ud af, at den gule som bundfarve og en stribe af hver af de andre så ret fint ud.
Til sidst fik den en gang krebsemasker, og så kom den i vaskemaskinen. Tre gange. For at få spindeolien ud.

The edge kind of invented itself along the way. First, I thought the colors should be equally represented in the edge, but I discovered that yellow as the main color and a row of each of the other colors looked quite nice.
It got crab stitches as the final round, and then it went into the washing machine. Three times. To get rid of the spinning oil.
Det gik rigtig fint! Tæppet er blevet fint og blødt, og kanten kunne godt strækkes lidt ud efter vask. Det måler nu ca. 130 x 180 cm (perfekt størrelse til et tæppe!) Det er hæklet i Blackhill Højlandsuld og vejer 845 gram.
Tæppet startede for snart lang tid siden, og det blev ikke et helt år i temperaturer. Jeg ville ikke have et knap 3 meter langt tæppe. Basta! Det var sjovt at lave, og jeg kan virkelig godt lide både farver og striber.
Der bliver nok ikke noget temperatur-tæppe næste år, men et tæppe tror jeg nok jeg skal lave. Det er nu hyggeligt!

It went well! The blanket is really nice and soft, and the edge could be stretched after wash.
It measures 130 x 180 cm (perfect size for a blanket!). It's made using Blackhill Højlandsuld and weighs 845 grams.
The blanket was started a long time ago, and it didn't end up as an entire year of temperature. I didn't want an almost 3 meter long blanket. It was fun to make, and I really like both the colors and the stripes.
Next year won't come with a temperature-blanket, but I do think I'll make some blanket. They are so nice to have!

13 kommentarer:

 1. Dit tæppe er blevet rigtigt fint

  SvarSlet
 2. Det er blevet rigtig godt, dit tæppe. Syntes du er modig hvis du starter et tæppe op til næste år, uanset hvilken model det bliver. Syntes det er et stort arbejde...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er et kæmpe arbejde, men det er alligevel hyggeligt at tage i små bidder.

   Slet
 3. Det er et enormt arbejde, du har lavet.
  God bedring til dig, håber du bliver frisk til jul.
  Det der garn er heller ikke min favorit, det lugter kraftig af kemi og det kradser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have - ja, det var noget af et arbejde!
   Jeg synes garnet er blevet virkelig blødt efter nogle vaske. Det ændrer sig fuldstændigt, faktisk. Jeg kan godt lide det, fordi det er så billigt og farverne er flotte, men er lidt i tvivl om, hvor godt det er til at holde faconen, når det bliver så blødt.

   Slet
  2. Ja, jeg har valgt det fra.

   Slet
 4. Det endte da helt fantastisk! Godt gået.

  SvarSlet
 5. Hejza
  Du har vel ikk en opskrift på tæppet?? Og det er ridti flot Knuz Lene Henriette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene - tak skal du have!
   Tæppet er helt improviseret. Jeg brugte et muslingemønster til tæpper og fandt et andet mønster til kanten. Man kan vælge de farver til striberne man kan lide, og så er det bare at komme igang.

   Slet

Skriv gerne en lille kommentar - det er så hyggeligt!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails