mandag den 7. november 2022

Lys i mørket / Light in the darkness

I går var det Alle Helgens dag. Det er en rigtig fin dag, synes jeg. En dag hvor man mindes, og hvor man i kirken læser navnene op på dem der er døde det seneste år, og synger salmer om himlen. Der er jo forskellige traditioner i forhold til at tænke på dem vi har mistet, men det er vel meget almindeligt at tænde lys? Derfor er dagens opskrift et fint, strikket betræk til et glas med et stearinlys i. Det virker nok bedst og er smukkest,  hvis garnet er meget tyndt. 
 

Yesterday, it was All Saints Day. I do think it's a really lovely day. A day of remembering, and a day when they read all the names of the ones who died this past year in the churches, and sing hymns about Heaven. We all have different traditions concerning the ones we lost, but I think it's quite common to light a candle? So today's pattern is a pretty, knit cover for a jar with a candle light. I think it works best and looks prettiest if the yarn is quite thin. 

2 kommentarer:

 1. HVorfor mindes I de døde på Alle HELGENS dag - var de mon helgener alle sammen? - Dagen efter alle helgen, fejres alle sjælse dag, det er den rigtige dag til at mindes de afdøde.

  PS. Et meget smukt lys!

  SvarSlet
  Svar
  1. Altså - der er nok en længere teologisk forklaring, men den korte version er, at "Alle Helgen" er egentlig bare kristne mennesker. Ikke katolske helgener, selv om man nemt kan tænke det.
   Det har udviklet sig til en meget fin tradition med at læse navne op på folk som er døde i sognet. Det bliver så de "Helgen" man tænker på. Det handler ikke om hvad de har gjort.....

   Slet

Skriv gerne en lille kommentar - det er så hyggeligt!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails