fredag den 7. januar 2011

Opskrifter / patterns

Nu er det jo januar - et spritnyt år venter forude, og hvad skal man dog så fordrive tiden med?
Nu ved jeg ikke med jer derude, men jeg kender nogle ting, der helt klart lyser op på de grå hverdage. Nemlig strikke"blade"!
Strikkeblade er jo ikke, hvad de har været. De findes i mange former. Online gratis, online med betaling, i papirformat og på mange sprog.
I løbet af 2010 er jeg begyndt at abonnere på nogle stykker. Med større eller mindre glæde.....
Mit absolutte favorit-blad kan I se billede af. Det startede egentlig med et sporadisk bekendtskab, men nu er jeg afhængig. Der kommer et nyt blad hver måned, der er ofte et fint sjal og flotte strømper, informative artikler og opskrifter, der bare er flot sat op og giver mig lyst til at strikke dem. F.eks. bliver jeg nok nødt til engang at købe solskinsgult garn og strikke dette sjal! (Har jeg smittet dig, kan du finde "The Knitter" her.
Et andet blad er "Interweave Knit". Også et glimrende blad, der kommer 4 gange årligt. Der er altid en ting eller to i, som jeg godt kan lide, og desuden er der mange idéer. Desværre får man så ikke deres 4 årlige særnumre med i abonnementet. (Det kunne jeg ellers godt tænke mig!)
Desuden faldt jeg for "Piecework magazine". Det er enormt sjovt på den ekstremt nørdede måde. Historiske artikler om håndarbejde og opskrifter på de mest mystiske ting.... Meget hyggelig læsning 6 gange om året!
Jeg bestilte også "Verena Knitting" som elektronisk abonnement. Og helt ærligt - det er ikke lige mig.... Jeg kan altså bedre lide papir! Desuden får man ingen besked, når et nyt blad udkommer, og oftest udkommer den elektroniske, engelske udgave først et stykke tid efter at papirudgaven på tysk er nået til kioskerne. Dét abonnement ryger ved næste indbetaling!
Så læser jeg også "Ingelise". Min gamle mor abonnerer på det, og elsker at glæde os to døtre med et blad. Helt ærligt, så synes jeg, det er et ok blad. Specielt efter at de er begyndt at designe opskrifter i noget ordentligt garn, istedet for alt det dér acryl-halløj de altid kørte med! Opskrifterne er også generelt bare blevet pænere, og jeg har faktisk strikket og syet nogle ting efter Ingelise.
Online-"blade"? Jo, der er selvfølgelig "Knitty". Fantastisk koncept - gratis opskrifter, der endda er både superseje og ind imellem ret sjove. Jeg eeeeelsker Knitty!
Så er der "Petite Purl". Børneopskrifter, der også er fine, men lidt mere enkle i det, så vidt jeg kan se.
Endelig er der jo "Twist Collective". Superflotte mønstre der kan købes enkeltvis, så langt hjertet (og pungen) begærer!
Hvilke blade holder du af?

Okay - this is not going to be translated. It is essentially about knitting magazines, the ones I love a lot, and the ones I love less....
Love a lot: The Knitter, Interweave Knits, Knitty, Piecework and Twist Collective.
Love a bit less: Petite Purl, Ingelise.
Don´t really care about: Verena knitting. (I like paper magazines much better...)
Links to all of the magazines can be found above.

9 kommentarer:

 1. Fin opsummering af en del af de magasiner, der findes. Jeg synes, det er ret uoverskueligt, hvad der findes.
  Jeg vil blot henlede opmærksomheden på e-bladet Knitcircus
  http://www.knitcircus.com/index.php

  SvarSlet
 2. Der blev jeg lige klogere, tak for det. Nu skal der da købes strikkeblade, næste gang jeg rammer Hovedstaden. Troede kun disse blade kunne købes udenlands eller over nettet.

  SvarSlet
 3. Mine "strikkeblade" er tit og oftest jeres blogge. De blade jeg har set i kiosken hernede har ikke inspireret mig yderligere, men det goer jeres blogge tilgengaeld hehe.

  SvarSlet
 4. Tusind tak for en inspirerende oversigt over strikkeblade. Der er da et par stykker som skal udforskes nærmere.

  SvarSlet
 5. Susse - en del af dem kan du få i kælderen ved Magasin. De har ihvertfald både Interweave, Designer knitting og Verena.
  Ellers har jeg nævnt dem jeg har abbonement på. (Blev lige en smule forskrækket over at det er så mange!)
  Ann - tak for linket
  Jer alle sammen - det er hyggeligt at høre om jeres erfaringer!

  SvarSlet
 6. Hej Christunte, det blev jeg da lige lidt fattigere af at læse!! Så nu abonnerer jeg også på The Knitter, som jeg faktisk havde et elektronisk et på, men det brød jeg mig heller ikke om! Jeg glæder mig til det kommer!Jeg får også Interweave Knits, og i perioder synes jeg måske det er lidt vel amerikansk(der kan være en meget fruet eller for fin stil) andre gange er det OK. Men jeg har aldrig lavet noget derfra!De gratis elektroniske Knitty og Twist Collective er derimod rigtig dejlige begge 2! Også selvom jeg ikke sidder med dem i hånden, mærkelig nok!Ja, du holder da sørme mange, men det er da også dejligt!

  SvarSlet
 7. Karen - jeg ved ikke helt, om jeg skal beklage ;-)
  The Knitter kan jeg virkelig godt lide, selv om jeg ikke har strikket noget derfra. Endnu, altså! For der er rigtig mange fine ting.
  Til gengæld tror jeg, jeg skal have ryddet lidt ud i mine abonnementer!
  Jeg har det med Vogue knitting / designer knitting som du har det med Interweave. Lige lovlig mærkeligt til tider..... Jeg køber den dog i løssalg ind imellem.

  SvarSlet
 8. Tak for din forbrugeroplysning. Nu har jeg så bestilt et abonnement på Knitter, og glæder mig meget til at modtage det første. Har købt det i England og nydt det meget.

  SvarSlet
 9. Lisbeth, jeg håber du bliver glad for det!

  SvarSlet

Skriv gerne en lille kommentar - det er så hyggeligt!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails