torsdag den 20. november 2014

Garn i Madrid / Yarn in Madrid

I går huskede jeg at nyde solen lidt. Jeg skyndte mig nemlig at spise min frokost og bagefter nyde solen. Mens jeg strikkede lidt. Og drak kaffe. Det var dejligt!

Yesterday, I remembered to enjoy the sun a bit. I hurried up eating lunch and afterwards went to sit in the sun. While I was knitting a little. And drinking coffee. It was so nice!
Da dagen var slut, tog jeg ind til byen (med metro. Ikke på gåben!) for at finde garnbutikker (venligt assisteret af Ravelry, selvfølgelig!).
Det var faktisk ikke svært - der ligger adskillige inde i den gamle bydel.

When the day was over, I went to town (using the metro. Not my legs!) to find yarn shops (kindly assisted by Ravelry, of course!).
It wasn't too difficult - there are quite a few in the old part of town.
Det ser rart og hyggeligt ud med strikkeprøver på væggene og mange kunder! Faktisk var der masser af kunder i de 3 butikker jeg var inde i. (Okay. Fire. Hvis man tæller et stormagasin med!)

It looks nice and cozy with samples on the walls and many costumers! Actually, there were plenty of costumers in the 3 shops I visited. (Well. Four. If you count a big shop like a local Macy's!)
I den første butik var der også prøver af alle garntyper og farver som man kunne se og mærke på. Det var så fordi man ikke måtte røre ved noget længere inde i butikken.
Jeps. IKKE RØRE!!!!!
Jeg fatter ikke helt, hvordan det kan gå til i en garnbutik, men sådan er det åbenbart!

In the first shop, they had samples of all the different types and colors of yarn to see and touch. Which was because you couldn't touch anything deeper down the shop.
Oh yes. NO TOUCHING!!!!!!
I do not understand how a yarn shop can be that way, but apparently, that's the way it is!
Hvis man ville have noget, måtte man spørge. (Gerne på spansk.)
I den tredje butik købte jeg en rundpind (fordi min nr. 4 netop knækkede midt i en omgang), men havde svært ved at betale, fordi jeg ikke helt fattede systemet og damen ikke snakkede engelsk. Heldigvis fik jeg hjælp.

If you want something, you have to ask. (Preferably in Spanish.)
In the third shop, I bought a circular needle (my 4 mm needle just broke in the middle of a round), but had a hard time paying, because I didn't quite get the system and the lady didn't speak English.
Fortunately, I got help.
Egentlig skulle jeg finde strømpepinde til resterne af det blå garn fra det øverste billede, og det lykkedes til sidst at finde nogle i bambus. Strømper er vist ikke noget, de gør det meget i her i Spanien! Det blev også til en del af de der dejlige, hvide knapper, som man kan bruge til næsten alt.
Garn købte jeg ikke. Jeg trænger ikke ligefrem (host), og jeg manglede ikke hverken tykt uldgarn eller acrylgarn.
Det var sjovt at se garnbutikker på en helt anderledes måde end jeg er vant til fra Danmark (og USA, Tyskland, England osv.)! Jeg kan nu godt nok bedre lide det danske system.......

Actually, I just needed some double pointed needles for the rest of the blue yarn in the top photo, and finally I succeeded in finding some bamboo-needles. I don't think they make a lot of socks in Spain! I also bought quite a few of those nice, white buttons that you can use for almost everything. I didn't buy any yarn. I don't really need yarn (cough), and I guess I don't need more thick wool or any acrylics.
It was fun seeing a very different kind of yarn shops compared to what I know from Denmark (and the US, Germany, England and so on)! I do like the Danish system better.......

7 kommentarer:

 1. Vildt mærkeligt at man ikke måtte røre garnet!?
  Hvad laver de maskiner i nr. 3 garnbutik?
  Det ser vildt ud :-)
  Jeg er i øvrigt vild med porno lyset på dit hotel ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved ikke, hvad maskinerne var til. Jeg kan slet ikke spansk, så jeg kunne ikke spørge. Men de så lidt voldsomme ud!
   Lyset på hotellet er for viderekomne, ja. SÅ sjovt!
   (Nå ja - jeg kom så også til at gå tilbage i den første butik og købe lidt garn. Måtte bare lige prøve!)

   Slet
 2. Hm... Så man skal holde sine fedt fingre for sig selv, det er da anderledes :-) men sjovt at prøve ... Håber du får strikket nået på vejen retur.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der blev strikket til den helt store guldmedalje! Jeg er nu oppe på 115 masker pr. side af sjalet, ud af de 145 jeg skal ende med. Der er et stykke vej endnu!

   Slet
 3. Hvor er det sjovt at få indblik i garnbutikker i Madrid. Det er da godt at der er mange kunder, - det tegner godt for håndarbejdet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der var forbløffende mange kunder! Især fordi det meste garn var ret tykt, og der ikke er specielt koldt i Spanien....

   Slet
 4. Lækre strømper - jeg kan ikke stikke så jeg bliver nød til at købe mine strømper ...

  SvarSlet

Skriv gerne en lille kommentar - det er så hyggeligt!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails