torsdag den 29. oktober 2009

En lille-bitte poncho

Stor er den bestemt ikke blevet... Men den passer nok fint som en lille charme-ting til en build-a-bear. Her bliver den vist af gode, gamle Bamse-Ulla, der flyttede ind hos mig i min tidlige barndom og aktuelt (når hun ikke agerer model) bor på bunden af skabet. Hun fortjener nok en smule opmærksomhed ind imellem!
Ponchoen er strikket oppefra - først nogle pinde ret med en række huller, derefter glatstrikning med udtagninger i hvert hjørne på hveranden pind og en slids til at starte med.
Den er strikket i selvstribende strømpegarn, og kanten i lyserødt strømpegarn i ret-riller. Det var en kamp at få kanterne til ikke at rulle - den måtte tilsidst gennemgå nåleterapi i våd tilstand, hvilket nok er årsagen til, at den ser lidt kartoffel-stivet ud.....
I nødstilfælde tror jeg faktisk også, at den kan bruges som nederdel. Godt med multifunktions-tøj!
Dermed er jeg så oppe på 5 færdige af 10. Vesten med sokketern, der startede for meget længe siden, ligger stadig og venter på et anfald af færdiggørelses-trang. Der mangler faktisk ikke meget andet end 1/3 ryg og nogle kanter og knapper..... (Men sikke kanter - V-hals til bamser? Hvad tænkte jeg på?)
Hat Wars er slut for mit vedkommende. I går modtog jeg en hue. Suk. Den var altså ikke særlig pænt strikket, men garnet er ualmindeligt lækkert. Jeg tror faktisk, at det er kamel-uld, og giveren har været så venlig at vedlægge resten af nøglet, så den arme hue er dømt til optrevling og strikning af noget mere spændende! Nu har den ligesom også opfyldt sit mål her i livet - at slå mig ihjel!
Det nye køleskab kom i går og fik mit til at føle mig som en (lille) dværg. Det er 10 cm højere end det gamle, men da det kom op at stå på sin plads, med den højere fryser under, passer det så godt nu, at jeg har grøntsagsskuffer og mælk lige i øjenhøjde når jeg åbner døren. Resten står højere oppe.... Mon ikke jeg vænner mig til det? Det gamle køleskab var åbenbart en bitter gammel sag, for den sidste nat sørgede det for at mobilisere de sidste kræfter, så den liter mælk, der lå i arm med samtlige frostelementer i fryseskuffen (jeg tænkte, at det var det bedst isolerede sted) blev aldeles frossen..... En passende afskedssalut, når man sådan skal skiftes ud!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv gerne en lille kommentar - det er så hyggeligt!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails