fredag den 22. januar 2010

Mr. Collins, Mr. Darcy og alle de andre...

I aften skal jeg tilbringe i selskab med en flok veninder og samtlige 6 afsnit af "Stolthed og Fordom" - den gamle BBC udgave.
Det er blevet tid for det årlige gennemsyn. Sidste år kunne jeg ikke, så da det nu er 2 år siden jeg sidst hilste på de kære personer, glæder jeg mig selvfølgelig ekstra meget....
Hovedpersonen er selvfølgelig den altid charmerende Mr. Darcy. Altså - man kan sidde samtlige 5-6 timer og kigge spændt efter, hvornår han næsten smiler! (Det gør han f.eks. på det øverste billede) Så hot, at der på et tidspunkt var en ældre dame, der fik forbud mod at se serien!
Hele handlingen i Bridget Jones blev noget mere forståelig for mig efter første gennemsyn af "Stolthed og fordom".
Nå. Men nu skal alting jo ikke handle om Mr. Darcy.
Der er selvfølgelig også søde, søde Mr. Bingley med de lede søstre.
Hvis Mr. Darcy ikke smiler, så hjælper Mr. Bingley på det... Halvdelen af filmen stråler han over hele hovedet, den anden halvdel ligner han én, der har fået en spand koldt vand i hovedet.
Hvis han var en hund, ville han være en Golden Retriever, og jeg sværger på, at man næsten kan se skyggen af en logrende hale, når han er rigtig glad...
Nu er der jo ikke kun mænd i serien.
Den første, der lader sin skingre røst gjalde, er såmænd Mrs. Bennett. Mor til hovedpersonerne, Elizabeth og Jane.
"How Very Vexing!" udbryder hun i tide og utide...
En kende hysterisk? Jo, det kan vi da hurtigt blive enige om! Men når man overvejer deres liv, hendes ligeglade mand og den svære økonomiske situation, så giver det måske alligevel mening....
Det ville da være svært tilfredsstillende at få sine smukke døtre gift til økonomisk uafhængighed og til sikring af deres barndomshjem!
Af døtrene er der Jane. Smukke, smukke, stilfærdige Jane. Så smuk og stilfærdig, at det er totalt urealistisk. Desuden Elizabeth - heltinden! Handlekraftig men ikke helt god til at gennemskue folk, viser det sig. Lydia og Kitty bliver skåret over samme læst, hvilket er lidt synd for Kitty.
Mary er et hit! Faktisk burde hun have sin helt egen historie, for hjem ville være bedre til at redde familien end hende? Selv om hun er grim og kedelig, så passer hun ualmindeligt godt til:
Mr. Collins!
Der er jo nok at smukke mænd i filmen, men over årene er arme Mr. Collins rykket godt op af popularitetsstigen.
Magen til jammerligt frieri er aldrig set, og mere udsøgte måder at fornærme damer på kendes ikke....
Hans fedtede hår passer perfekt til hans fremtoning!
Familien er jo så trist stillet, at Mr. Collins (en fjern fætter) arver huset, hvis ikke en af døtrene bliver godt gift. Så det gælder om at stå på god fod med ham.
Åh - men magen til charmør! Jeg tror, han skal opleves....
Mr. Collins har selvfølgelig en heltinde. Nemlig selveste Lady Catherine de Bourgh. En gammel, vissen, mavesur, stenrig kvinde, der har en sygeligt udseende datter og en gigantisk kaminhylde!
Nå. Og sådan kunne jeg blive ved... Men mon ikke de fleste allerede er stået af?
Ihvertfald - strikketøjet er klar til i aften! Jeg er startet på nummer 2 ærme. Det har allerede sine egne fejl, der er anderledes end dem på nummer 1 ærme, så kreativiteten fejler sandelig ikke noget. Der vil stadig ikke være nogen, der kan se fejlene, så derfor får de lov at overleve (og så fordi det er håbløst at pille op)
Slangespændetrøjen ender vist med at få den tvivlsomme ære at være det mest fejl-befængte stykke strikketøj jeg nogensinde laver færdigt!
God fredag.

2 kommentarer:

 1. Sikke en vidunderlig serie! Og sikke et vidunderligt indlæg!

  Du har virkelig ordet i din magt og dine beskrivelser er rammende og underholdende.

  Min mor og jeg kan citere serien udenad, griner når Collins gør sig til på dansegulvet, hepper når Lizzie siger fra overfor Lady Catherine i haven eller "the prettyish sort of wilderness" og får hjertebanken når Darcy kommer halvvåd op mod Pemberly!!!

  Jeg har lige "fundet" din blog og glæder mig til at udforske den yderligere.

  God weekend ... og tak for underholdningen *S*

  Trine

  SvarSlet
 2. Trine - du er velkommen.
  Åh ja - jeg elsker også stolthed og fordom.... Fantastisk serie!

  SvarSlet

Skriv gerne en lille kommentar - det er så hyggeligt!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails