torsdag den 30. juni 2022

Jeg elsker den! / I love it!

Det kan godt være, jeg ikke kan lide at sy, men jeg bliver altså bidt af det, når først jeg kommer rigtigt i gang. Også med min jakke, da jeg først var færdig med at quilte! 
Lommerne kom fra et par gamle jeans. Meget nemt og hurtigt lige at få dem af og sy dem på et nyt sted! 

Maybe I don't like sewing, but once I start, I get really focused and can't stop. This was also true for my jacket when I was done with the quilting!
The pockets were from an old pair of jeans. Very easy and quick to take them off and sew them on in a new place!
Det tog faktisk ikke alt for lang tid før det så sådan her ud, og jeg var nødt til at købe kantebånd. Ganske som ventet kunne jeg ikke nøjes med bare at købe det i en stofbutik. 

It didn't take too long before it looked like this, and I had to go buy bias tape. 
As expected, I couldn't leave the fabric shop buying just that.....
Jeg havde tænkt på hvordan den skulle lukkes, og endte med flere knapper end i mønsteret. Til gengæld ville jeg ikke have kantebånd som "knaphuller", men kom istedet på at bare strikke nogle hestetømmestykker som kunne bruges i stedet! Det tog ikke alt for lang tid. 

I had been wondering about how I wanted to close it, and ended up using more buttons than in the pattern. But then I didn't want bias tape as "buttonholes", but instead I got the idea of knitting som i-cord pieces and use them instead! Didn't take too long. 
Og så pludselig havde jeg en færdig jakke! Syet af Afrika-stof yderst (som jeg vistnok købte i Flensburg), mine gamle bukser som ærmer og som for har jeg så noget stof jeg købte fra Odense teater for tusind år siden da jeg var en fattig studerende og købte en del bomuld i forskellige blå farver meget billigt. Tror faktisk denne her farve var den sidste jeg havde. 
Det er ret fedt, at denne her jakke kommer fra så mange forskellige perioder i mit liv!

And then suddenly, my jacket was done! Made with Africa fabric on the outside (that I think was bought in Flensburg), my old jeans for sleeves, and then the lining was fabric I bought from the theater in Odense like a thousand years ago when I was a poor student and bought quite a bit of cotton in different blue shade very cheap. I do think this was the final color I had left!
I love, how this jacket comes from so many different periods in my life!
Og jeg elsker den! Den er så dejligt blød, varmer skønt på ryggen, og jeg synes farverne er lidt flippede uden at være for meget. 
Er ret sikker på at jeg kommer til at bruge den hele sommeren, og når så det bliver efterår bruger jeg den sikkert som cardigan. 
Det vildeste? At jeg har syet en ting som faktisk er moderne lige nu. Jeg plejer bare ALDRIG at være med på moden! Har lyst til at sy en til, men det er jo nok med en.....

And I just love it! It's so nice and soft, really perfect warm for the back, and I do think the colors are a bit hippie without being too much. 
I'm quite sure I'll use this all summer and then when it's fall, I'll use it as a cardigan. 
The most crazy part? That I sewed a thing that is actually hot right now. I just NEVER have anything that's hot! I feel like sewing another one, but of course one is enough......

8 kommentarer:

 1. Den er SÅ flot. Og super-moderne på mere en måde. Genbrug/brug hvad du har osv. Virkelig flot arbejde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Ja, det er jo helt vildt at lave noget som er moderne!

   Slet
 2. Bare så fint ... vidste du at man kan lave skråbånd selv? Man kan købe en dims til at gøre det med. Man skal ikke gå ned på kantebånd!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have! Ja, jeg ved godt man kan lave det selv. Men stoffet skal klippes på skrå så det bliver elastisk nok, og det skal vist stryges en del. Så jeg fortsætter nok med at købe.....

   Slet
 3. Den er rigtig fin og en god løsning med hestetømmestykkerne. Altid dejligt at få brugt noget fra gemmerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Ja, det er dejligt at bruge lidt fra lageret!

   Slet
 4. Hvor er den flot, den model kan man godt få lyst til at sy selv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skal du endelig gøre. Det var ikke svært overhovedet! Jeg købte et mønster i Stoff og stil. Troede jeg havde et herhjemme, men det havde jeg så ikke. Til gengæld er det et ret fint mønster når jeg nu måtte betale for det!

   Slet

Skriv gerne en lille kommentar - det er så hyggeligt!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails