søndag den 8. november 2009

Og så farvede vi garn....

Den skrappe, mindste niece fik lusket sig med hjem efter kirke... Eller - lusket og lusket. Hun havde længe talt om at farve garn, og da jeg ikke rigtig har tid resten af november eller december, da hun nu er en stor skolepige, der kun kan komme på "rigtigt" alene-besøg i weekenden og iøvrigt har en hel del legekammerater, der også skal passes, og da det egentlig passede fint i dag, så blev det i dag.
Stor succes! Vi endte med at farve 500 g garn. Først "tæppet" af strømpegarn. Oprindelig ville hun farve garn til en stjernehimmel, men ændrede så mening til "nordlys", alias lodrette striber. Der var masser af farve tilbage, så to nøgler kvickly strømpegarn blev skiftevis sort og farvet, og 2 bundter litauisk (tror jeg nok) uldgarn endte med at være hhv. gul, orange/brændt rød og rød samt blå, sort og (lidt) lilla. Bortset fra Kvickly strømpegarnet er jeg meget tilfreds. Det var fantastisk nemt at farve med mikrobølgeovn (eller, som niecen så poetisk udtrykte det: "nemmere end at gå på toilettet!) og sjovt oveni. Der er endda stadig størstedelen tilbage af farverne fra "knitpicks", selvom vi ikke havde holdt os tilbage mht. at klaske farve på....
Det sidste farve kom i en gryde med et bundt garn mere (fra Litauen?) og er blevet meget mørkerødt, næsten sort, med lidt rødt ind imellem. Også pænt.
Problem? Hun vil gerne gøre det igen, og tror iøvrigt, at garnet skal bruges til hende, siden hun har lavet arbejdet!
Lillebroderen brød totalt sammen, da jeg først havde sagt, at han måtte komme med, men så trak i land igen (jeg gør det aldrig mere. Forkert strategi til en 4-årig!), så jeg måtte love at hente ham i børnehaven i morgen. "Så vil jeg farve dit garn, moster!" "Hmm - tror du ikke, vi skal lave noget andet?" "Jo, så farver vi først garn, og så laver vi noget andet!" "Øhm, så kan vi putte garnet i en gryde, og du kan hælde farven i!" (hans moster kan ind imellem tænke hurtigt) "Ja - det skal være sort og gult. To farver."
Suk. Vi får se, hvad han får lov til. Det skal nok blive hyggeligt, ihvertfald, og derefter er min moster-samvittighed så ren resten af måneden! Plus for december, siden jeg skal have dem med til julemarked. I år dog med medfølgende mor, så det bliver totalt nemt!
Ih - jeg glæder mig, til garnet er tørt i morgen!

2 kommentarer:

  1. aj hvor er du bare en total sød moster!! Og de fine bamseting du laver, den der klassiske engelske vest...
    du skal da lave matchende sokker til alle de der bamsedyr og deres mødre/fædre ;o)

    SvarSlet
  2. Mange tak, Linda. God idé med matchende bamsestrømper. Det tror jeg, niecen vil kunne lide!

    SvarSlet

Skriv gerne en lille kommentar - det er så hyggeligt!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails