søndag den 1. november 2009

Et forsøg på en opskrift....

Det er ikke nemt at lave en opskrift på strikkede briller... Men jeg kan da beskrive, præcis hvad jeg gjorde, og måske kan du ende med noget der ligner, bare i din helt egen model!
Det allerførste var at tage 1 nevø og 1 niece med i biografen for at se "Op" i 3D. Det medførte nemlig 1 sæt 3D briller pr. person. De to på 7 og 10 år elskede deres briller fra ca. 30 minutter før filmen startede - da dukkede de nemlig op af min taske - men jeg var lidt mere sådan la-la. Altså - man har jo set sådan nogle plastikbriller før, ikke?
Efterhånden fik jeg øjnene op for mulighederne.... Resten er historie (som man siger). Jeg skar "glassene" ud med en hobbykniv først. Men gem dem!
Til disse standardbriller slog jeg 8 masker op på pind 3 til brillestængerne. Jeg strikkede I-cord, dvs. strikkede 8 ret, trak maskerne hen i den anden ende af (strømpe)pinden og strikkede 8 ret igen. Jeg startede "indefra", og da stykket var langt nok, tog jeg 2 masker ind (6 masker tilbage) og strikkede et kortere stykke til det smalle sted på brillestængerne. Jeg målte hele tiden i forhold til stængerne, og tog 2 masker ud igen til det sidste lille stykke. Da betrækket var langt nok, strikkede jeg 2 m sammen hele vejen og trak tråden gennem de sidste 4 masker.
Efter første brillestang strikkede jeg betrækket til stellet omkring glassene: Slå 8 masker op, strik glatstrik frem og tilbage. På 2. og 4. pind tages 2 masker ud (= 10 og 12 masker), herefter strikkes 3 pinde glat og på 8. pind tages yderligere 2 masker ud (= 14 masker).
Arbejdet deles, og der strikkes videre på de første 7 masker i glatstrikning. Når længden passer til stellet (indtil midter-stangen, let strakt), klippes garnet over og den anden del strikkes. (De to dele er ikke lige lange - stellet var længst under glassene). Når anden del er lang nok, samles stykkerne igen, og der strikkes glat over 14 masker, til stykket er lidt længere end midterstangen, der skal sidde på næsen. Derefter strikkes sv.t. den anden side af stellet (samme længde som de første stykker, tæl evt. pinde) og stykkerne samles igen. Tag 2 m ind på 1. pind (=12 m), strik 3 p glat, tag 2 m ind på de næste 2 retpinde, strik 1 pind vrang, luk alle (8) masker af. Strik yderligere 1 betræk til brillestang.
Jeg strikkede stængerne og stellet hver for sig for at få mere variation i farverne. Betræk til stængerne "byttes om", så den sidst strikkede stang sættes over til opslagning til stel.
Hæft ende ude i spidsen af betræk til stænger, træk betrækket på stængerne i begge sider. Sy betrækket til stellet fast omkring stellet, og sy betrækket på stangen fast til henholdsvis opslagnings/aflukningskanten.
Skær brille-"glassene" til, stik huller med en skarp nål ca. 4-5 steder, og sy glassene fast til stellet. Jeg syede sytråden rundt om stellet, under betrækket, og bandt knuder på bagsiden. Lad 2-3 mm være tilbage af sytråden (så knuden ikke går op) - det stritter lidt, men man ser det faktisk ikke, når først de kommer i brug.
God fornøjelse!

2 kommentarer:

  1. simpelthen genialt! kan godt forstå din nevö er glad.
    kh.fra Island
    Frida

    SvarSlet
  2. Mange tak. Bliver vist også nødt til at lave en opskrift på engelsk. Der er ufattelig stor interesse på Ravelry! (Måske skulle jeg sælge opskriften og lade min nevø få procenter.... Hi hi)

    SvarSlet

Skriv gerne en lille kommentar - det er så hyggeligt!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails