torsdag den 30. april 2020

En uvelkommen gæst / An unwelcome guest

Midt i denne her nye Corona-verden, hvor tingene egentlig føltes som om de var begyndt at køre, fik jeg lige en overraskelse.
I mandags havde jeg lidt forkølelse og frøs lidt. Følte mig ikke helt rask. Mit team var meget insisterende på at jeg skulle tage en test og gå hjem. Jeg gjorde begge dele. Tog selv test (helt ind i næsen! Bvadr!) og tog hjem da jeg var færdig med at arbejde.
Tirsdag ringede min kollega så. Testen var positiv!
Jeg syntes ellers jeg har været rimeligt forsigtig og holdt afstand til folk og vasket hænder. Men tydeligvis ikke godt nok! Alle mine danske venner er nu overbeviste om, at jeg er blevet smittet i Sverige, mens alle svenskerne er HELT sikre på at jeg er smittet på toget (de synes det er noget pjat at jeg bor så langt væk!). Hvor jeg er blevet smittet ved jeg ikke. Heldigvis har jeg ikke haft nogle Corona-positive patienter, hvilket jeg er yderst taknemmelig for nu, for så har jeg da ikke lige fået et ordentligt host på fingrene et sted.
Så nu sidder jeg så herhjemme på ubestemt tid og venter på hvornår jeg får feber og ondt. Prøver at lade være med at tænke på alt det jeg har læst om infektionen, og håber på at jeg ikke har smittet for mange. Er ked af at min nevø var her i lørdags, men det var jo ikke til at vide. Han ved om det, ihvertfald.
Der er mere tid til at se tv og strikke end nogensinde før, og jeg er fuldt tilfreds med at sidde i sofaen, så lidt syg er jeg vel. Mit daglige skridtantal er rekordlavt, og mad smager af absolut ingenting.
På den positive side? Jeg har fået SÅ meget kærlighed og omtanke fra alle og mange flere tilbud om at handle end jeg havde drømt om. Jeg føler mig fuldstændig omgivet af kærlighed som jeg sidder her alene, og jeg har aldrig talt så meget i telefon med familie og venner. Mine kolleger er også SÅ søde.
Desuden er det i dag præcis et år siden jeg flyttede ind i mit hus, og det er jo luksus at jeg kan være syg her....

In the middle of this new Corona-world, where things finally felt like they were becoming routine, I had a surprise.
On Monday, I had slight cold-symptoms and felt a bit cold. Didn't feel totally well. My team were very insisting that I should take a test and go home, so I did both. I took the test myself (all the way into the nose! Yikes!) and went home after work.
On Tuesday, my colleague called me. The test was positive!
I really thought I had been careful, keeping my distance and washing my hands. But clearly not enough! All my Danish friends are convinced I got it in Sweden, while all my Swedish friends believe I caught it on the train (they do think it's crazy I live so far away!). How I got the virus, I don't know. Fortunately, I didn't have any Corona-positive patients, which I'm very grateful for, because then I'm sure nobody coughed on me or my fingers.
So now I sit here at home, not knowing for how long, waiting for when the fever and pain starts. I try not to think about all I read about this infection, and I do hope I didn't pass it on to too many. I'm really sorry my nephew was here on Saturday, but I couldn't have known. He knows about it, anyway.
There is so much more time to watch tv and knit than ever before, and I'm quite happy sitting on my couch, so I guess I'm a bit sick. My daily number of steps is an all time low, and food tastes like absolutely nothing.
On the upside? I received SO much love and concern and offers of shopping like I never imagined! I feel totally surrounded by love, although I sit here alone, and I've never been so much on the phone with family and friends. My colleagues are really sweet, too.
Furthermore, today it's exactly one year ago when I moved into my house, and it's luxurious to be sick here......

12 kommentarer:

 1. Åh stakkels dig. Håber, at du er en af dem, der ikke bliver så hårdt ramt.

  Jeg hæfter mig dog ved, at du skriver "Tog selv test og tog hjem da jeg var færdig med at arbejde". Den første af dem jeg kender, der blev testet positiv, var også på arbejde i lidt snottet tilstand ca. halvdelen af den dag, hvor hun blev testet (bare for at bevise, at det ikke var Corona), og hun er blev klandret for at være på arbejde, når hun var snottet. Men når selv en læge, der arbejder med luftvejssygdomme, kan gøre det samme ... ja, så er det jo ikke så mærkeligt, at vi andre synes det er svært at navigere i.

  Jeg er selv en af dem, der stort set er småsnottet fra oktober til maj uden dog at være egentlig syg og jeg har da også kigget på min chef og spurgt om det betyder, at jeg fremover skal arbejde hjemmefra otte måneder af året. Det er ikke helt nemt at gennemskue retningslinjerne.

  Rigtig god og forhåbentlig snarlig bedring.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have.
   Ja, jeg syntes jo ikke jeg var SYG mandag morgen. Havde jeg syntes jeg var syg var jeg blevet hjemme. Sådan lidt stoppet næse som kunne være høfeber. Det er den tid på året.
   Men i bagklogskabens skarpe lys var det dumt.
   Tirsdag syntes jeg at jeg var hysterisk fordi jeg havde det bedre. Det var godt jeg blev testet.

   Slet
 2. God bedring, ja det er svært at blive hjemme, eller at gå hjem før tid, når man er pligtopfyldende, godt du fik taget testen.
  Nu er det spændende om du får strikket mere end du plejer, det er nemlig ikke sikker.
  Jeg håber du får et let forløb.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Jeg ER jo sådan en slags virusmagnet, lader det til, men håber da meget at undgå sygehus. (Ellers kender jeg nogle dygtige mennesker der)

   Slet
 3. God bedring. Det kan være svært at gå hjem, når 'man' kun er lidt syg og ikke rigtig lagt ned. Godt du blev testet og håber du får et mildt forløb.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Jeg blev ret hurtigt temmelig træt så det er vist ikke noget problem at blive hjemme. Nu må jeg se hvordan det bliver.

   Slet
 4. Øv, for dig. God bedring. Håber du kommer igennem uden store problemer. Ved du kan udfylde tiden uden gode råd.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Ja - jeg kan finde på rigeligt med ting at lave!

   Slet
 5. god bedring, men ligesom Belinda undrer jeg mig lidt. du siger at din nevö nu ved om det, er han ikke pålagt karantæne? her hos os er der et team der interviewer hver en og eneste der testes positiv og ved hjælp af et app gennemgår vedkommendes alle bevægelser de sidste to uger og ALLE som vedkommende har kommet i kontakt med beordres i to ugers karantæne.
  men jeg håber du bliver hurtigt frisk
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Selvfølgelig holder min nevø karantæne. Men der er ingen som kommer og tjekker ham. Sådan fungerer det ikke.
   Vi har ikke den der islandske app her i Danmark, men jeg har hørt om den. Det er nok derfor det er så effektivt på Island.

   Slet
 6. I am so sorry to hear that! Sending best wishes of health and optimism your way! Let you be among those 80% who get away with mild symptoms and no serious consequences! Stay strong!!!

  SvarSlet

Skriv gerne en lille kommentar - det er så hyggeligt!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails